Fenerbahçe, Vitor Pareira ile istediği performansı arzuladığı formu yakaladığını sansa da bence işler bu yönde değil. Çünkü 3-4-3 sistemi Fenerbahçeli oyuncuların yapısına uygun olmadığını düşünüyorum. Bu sistem daha çok genç dinamik ve bir o kadar hızlı oyuncu karakterine sahip kişilere hitap ediyor. Fenerbahçe takımı dikkat edilirse rakip takım hızlı kontra atağa çıkabilen bir takım ise geri üçlü savunmasında çok zor anlar yaşatacak ağır kayıplar verdirebilecek pozisyonları cömertçe vermekte. Trabzonspor Fenerbahçe'nin bu zaafını çok iyi kullanacağını tahmin ediyorum.
Tanıdığım Abdullah Avcı , maçın ilk 15 dakikasını kendi sahasında kabul edip Fenerbahçe'ye istediği atak oyunun fırsatını vereceğini ve daha sonrasında sürpriz bir şekilde ani ataklarla Fenerbahçe kalesinde tehlike arz edeceğini tahmin ediyorum. Wakayeme ile yakalayacağı pozisyonları gole çevirme becerisini de gösterebilirse maçı farka taşıyabileceğini tahmin ediyorum. Tabi Fenerbahçe 3-4-3 ölüm sisteminden vazgeçip 4-2-3-1 gibi aslına uygun ve Dünya yıldızı Mesut Özili en verimli kullanabileceği bir sisteme dönerse , bu sefer işin rengi değişir.
Şahsi kanaatim Trabzonspor galibiyete daha yakın görünüyor , oynamış olduğu futbol ve ev sahibi avantajını iyi kullanacağını düşünüyorum . Ama gönlüm tabi ki de Fenerbahçe'den yana