Yerli dizi mı yabancı dizi mi

• Yerli

• Yabancı

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
NZ Yaşı
4 Yıl 5 Ay 25 Gün
NZR
54.04₺
Çekimlerim
0
Film ve dizi tutkunu biri olarak bugün sizlerle anket yapmak istiyorum.

Yerli dizileri mı yoksa yabancı dizileri mi daha çok izliyoruz onu öğreneceğiz

Şahsen yabancı dizileri yerli dizilerden daha çok seviyorum hem konu olsun hem oyunculuk olsun her türlü bizden daha iyi olduklarını düşünüyorum
Bizim dizilerin konusu hep aynı Zengin kız Fakir oğlan ya da babasının parasını yiyen serseri bir tipin iş başvurusuna gelen güzel kıza aşık olması, böyle şeylerden bıktım artık Bu tür yaz dizilerinin hâlâ bu kadar izlenmesinin sebebini anlamadım açıkçası

Oysaki yabancı dizilerde gizem, suç, korku, tarih, bilim, bilimkurgu, gerilim ne ararsanız var.
Bizim de acilen film ve dizi sektöründe diğer ülkelere yetişmemiz gerek. Hiçbir sektörde başarılı olamıyoruz en azından film ve dizileri iyi yapalım.

e27d0c62-c07e-4297-a0d1-caea3ea627af.jpg

NZ Yaşı
4 Yıl 5 Ay 23 Gün
NZR
20.02₺
Çekimlerim
0
Gönül yerli dizileri seviyorum demek isterdi ama hep aynı konularla beslenen senaristler sağolsun yabancı diziler ve filmler tercihim. Tabii birde süre meselesi var. Birkaç bölüm yerli dizi izlemek yerine 1 sezon yabancı dizi izlemek daha mantıklı.

NZR
52.53₺
Çekimlerim
49
Türkiye'de en son ne zaman olay yaratan bir dizi izlediğiniz ki veya hangi film Türkiye dışına da çıkıp dünya çapında yayınlandı veya konuşuldu. @NZRFAN admin bey'e katılıyorum. Örnek veriyorum geçen sene Türkiye gündem olarak daha çok askeri olaylarla ön plana çıkıyor bir anda bütün diziler askeri dizi olmaya başladı. Yine geçen yıl kadına şiddetin ön plana çıktığı bir dönemde kadına şiddeti anlatan birçok bizi yayınlandı. hatta bazı diziler bunu başaramadılar. Önüne geçmek yerine kadına şiddet daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Hatırladıklarımız olacaktır ki bu dizilere sosyal medyada tepki yağmaya başlamıştı. Bu yüzden tercihim genel olarak yabancı dizilerden ve filmlerden yanadır. Çünkü ülkemizdeki diziler maalesef sürekli olarak belli bir ideoloji veya bir fikri izleyiciye aşılamak üzere yayınlanıyor. Bir ara bir söz duymuştum şöyle diyordu: "gerçek bir yazar asla kendi fikirlerini okuyucuya kabul ettirmeye çalışmamalıdır" buradan söylemek istediğim bizim dizilerimiz kendi fikir ve ideolojilerini tamamen bizlere aşılamak üzere oynanıyor. Son yıllarda askeri dizileri bunun dışına koyuyorum kaç tane aksiyon veya bilim kurguya dayanan Türk dizisi veya filmi izledik ki? Şahsen aklıma bir tane bile gelmedi.
Mesela yabancı dizilerden biri olan la casa de papel biz Türkler hangi diziyi veya hangi Türk dizisini onun gibi beklemişizdir ki e tabii bunlardan bahsederken hiç Türk dizisi yoksa demek istemiyorum. Leyla ile Mecnun Türk dizileri arasında bence en iyisi ancak bunu örnek vermeye kalkacak olursak bir elin parmaklarını geçmez.

NZ Yaşı
4 Yıl 5 Ay 24 Gün
NZR
23.20₺
Çekimlerim
50
Yerli filmlerde daha evrensel yaklaşımları göremiyorum. Film sektöründe verilmesi gereken mesajlar, sadece teknik donanım ile değil, fikirsel ve kurgusal gelişimle de alakalıdır. Genelde senaryoları birbirine benzeyen filmler ile karşılaşıyor olabilir. Bu oldukça doğal bir durumdur. Aşk temalı sayısız şiir kaleme alınmış ve eser ortaya konmuştur. Dikkatle bakarsak, aşkı başka başka işleyenler ve etkileyici şekilde ifade edenler daha fazla ön plana çıkmıştır. Film sektörü adına da klişe bir tema olsa dahi, bu yaklaşım geçerlidir. Daha farklı anlatmak, göstermek, ifade etmek etkileyici rol oynar. Yerli filmlerimizde bu ruhu bulamadığım gibi, daha çok teknik ilerleyiş ön planda gibi. Yabancı filmlerde sürekli yeni ve farklı bir arayış ortaya konmaya çalışılıyor gibi. Kişisel anlamda deneyimlerim ve izlenimlerim beni bu şekilde bir eleştiri ortaya koymaya itiyor.

NZ Yaşı
4 Yıl 5 Ay 25 Gün
NZR
29.15₺
Çekimlerim
0
Yabancı dizilere daha çok merak duyuyorum. Çünkü bizim yönetmenler 1 sakar kadın ile 1 şirket sahibi erkeği her dizi de birleştirip düğün yaptırıp düğünün son kısmında evet diyecekken kadının kaçmasını konu edindikleri için yabancı dışında başka çare bırakmıyorlar.

NZR
27.70₺
Çekimlerim
99
Hiçbir sektörde başarılı olamıyoruz ama film sektöründe başarı yakalamamız gerek demişsiniz. Ama görüyoruz ki bütün sektör bağlantılı ve hep beraber kalkınmaları gerekiyor bu sektörlerin. ABD bunun en baba örneği.

Ben dizi izlemiyorum film İzliyorum ve yabancı filmleri tercihimdir.

NZ Yaşı
4 Yıl 5 Ay 23 Gün
NZR
37.72₺
Çekimlerim
0
Bende senin gibi düşünüyorum tercihim hep yabancı diziden yana oluyor çünkü yerli dizilerde konular hep aynı ve bir süre sonra bu durum tat kaçırıyor ayrıca yerli dizilerin 1 bölümü aşırı derecede uzun bölümü uzatmak için elinden geleni yaptıkları için bir süre sonra bu durum insanı bayıyor yabacı dizilerde konu bakımında çeşitlilik çok süreler uzun olmadığı içinde baymıyor.

NZ Yaşı
4 Yıl 5 Ay 28 Gün
NZR
32.78₺
Çekimlerim
50
Benim tarafım 'eski' yerli dizilerden yana.
Kurtlar Vadisi,Ezel,Bizimkiler ve adını sayamadığım bir çok diziyi izlerken aldığım keyifi yabancı dizilerden alamıyorum.Oyuncu kadrosu olsun senaryo olsun gayet iyi diziler çıkartıyorduk.Ancak şimdi özellikle 2010 yılından sonra hep yabancı dizilere özenme,karısını aldatma,tecavüz etme,hırsızlık gibi mide bulandırıcı ve amatör oyuncu kadrosuyla hiç iyi işler yapamıyoruz.Bu sonuçta herkesin yabancı dizilere yönelmesini sağladı.Hatayı kendimizde aramamız gerekiyor gerçekten.Çok kaliteli diziler yaparken bu duruma nasıl gelmiş olabiliriz ? Benim gözümde meşhur Kurtlar Vadisi ilk 97 bölüm gibi olabilecek ondan daha iyi bir dizi yok.Umarım başarılı yönetmenler,senaristler,oyuncular tekrar çıkartırız ve yerli dizilerimize olan ilgiyi artırabiliriz.Yoksa yeni nesil Türk dizilerinin yüzüne bakmayacak,bu oyuncuyum diye geçinenler sektörden pastasını yiyemeyip aç kalacaklar.