Sizce Toplu Taşımada Aşı Zorunlu olmalı mı?

Sizce toplu taşımada aşı zorunlu olmalı mı

• Kullanılan toplam oy
    71

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Öncelikle hangi aşı olduğunu belirtmek lazım. henüz ortada faz 3 aşamasını tamamlamış bir korona virüs aşısı yok. bu da demek oluyor ki kendisini ve yan etkilerini tam olarak ispatlayamamış bir sıvının kullanımının mecburiyeti. Uluslararası yasalarla korunan kişinin vücut bütünlüğünün mahremiyetinin bu vesileyle ihlale maruz kalacağı da açık bir gerçek haline gelmekte. Eğer bir aşı söz konusu olacaksa bu aşının kesinlikle rüştünü ispat etmiş olması elzemdir. 2009 yılında aynı senaryoya maruz kalınmış ve domuz gribi aşılarından bazıları yüzünden aşı firmaları yüklü tazminatlar ödemek zorunda kalmıştı. 2009 yılında yapılan aşı tesirini ve olumsuz etkilerini 2014 yılında göstermeye başlamış, bu sebeple de Hollanda sağlık bakanlığı aşıyı zorla yaptırdığı gerekçesiyle binlerce vatandaşına tazminat ödemek zorunda kalmıştı. Haberin linki
yani 2024 yılına geldiğimizde ortaya çıkabilecek olası olumsuzluklardan sonra bu radikal kararları baskılayan kurum ve topluluklar ne hissedecek acaba?

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 11 Gün
NZR
32.19₺
Çekimlerim
0
Açıkcası aşı olmuş biri olarak zorunlu olsun derdim ama aşı olana da bulaşıyor ve aşı olanda bulaştırıyor sonuçta. O nedenle çekimserim bu konuda aşı olan kendini korur bağışıklık kazanır hafif atlatır denen öyle tabi oda ayrı bir konu. Öyle bir kısıtlama gelmese bile insanların birbirine saygılı olması lazım maske takması mesafe koruması lazım. Son zamanlarda bırak mesafeyi toplu taşımada maske takan bile yok. Hapşırırken adam maskeyi indirip öyle hapşırıyor. Yanına oturdu hadi eyvallah tepene çıkacak neredeyse öyle tiplerde var. Sonuçta sürü bağışıklığı kazanıp dip dibe gidecek yine yakında herkesin bir birine saygılı ve mesafesini koruması gerek. Ama nerde.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 15 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Fikrimi belirtecek olursam ben bu soru hakkında kesin evet ya da kesin hayır cevabı veremem. Sebeplerini söyleyecek olursam öncelikle aşının ne kadar etkili olduğunu halen tüm bilim dünyası emin değil. Çünkü aşının etkisini ancak belli bir süre sonra öğrenebiliriz. Ne kadar insana yapıldığıyla değil. Ayrıca şu an aşı koruyor diye kararlar alınıyor. Aşı koruyorsa otobüste korona virüsünü kapsan dahi çok hafif atlatacağımızı söyledikleri için sorun olacağını düşünmüyorum. Tabi ki de aşı olunmasının gerektiği düşüncesini taşıyorum. Ancak insanlara aşıya teşviği dayatmalarla yapılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Ayrıca son olarak otobüslerin çok kalabalık olmaması gerekiyor. Öyle bir ortamda her türlü hastalık çok kolay bir şekilde yayılır. Bu karardan önce toplu taşımaların yeterince hijyenliğine dikkat ediliyor mu veya belirli bir yüzdeyle çalışılıp çalışılmadığı tartışılmalıdır saygılarımla iyi günler.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 10 Gün
NZR
45.22₺
Çekimlerim
50
bence kesinlikle aşı zorunlu olmalı ama sadece toplu taşımada değil ortak alanların hepsinde avmler konserler iş yerleri çünkü aşı olunca viruse yakalanmama ya da bulaştırmamanız kesin değil ki yine tedbirleri almaya devam etmeliyiz. tamam net bir aşı yok diyorsınız anlıyorum hatta bu aşının ilerde doğurabilecek yan etkileri de olabilir bilemeyiz ama şuan için en iyi çıkış noktamız bence aşı.
Biliyoruz ki aşı olanlar hastalığı daha kolay atlatıyor yine bulaştırabiliyor ya da kendi de covıd olabiliyor tamam ama hastalığı hastanede yoğun bakımda geçirmekle evde karantina altında geçirmek arasında çok fark var. fikrim bu buyüzden de iki doz aşımı oldum.
Ama yinede mesafemi koruyorum.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 14 Gün
NZR
27.84₺
Çekimlerim
0
hocam madem ki özgür ülkede yaşıyoruz medem ki isteye n olabiliyor aşı isteyen olmuyor herkez ögür ozaman peki neden insanları kısıtlıyorlar ki neden zora büküyorlar ki neden insanları zor duruma düşürüyorlar ben şöyle bi bakıyorum bizim insanımız yapıyor cok abartıyor devlette hazır hemen biniyr tepemize istedi gibi oynatıyor inanın cok sıkıldım bu virüs olayından hala da abartıyorlar hemde cok abartıyorlar yok yasaklar yok bilmem aşı olmayanlar şu olacak buı olacak bune ya aşı vurulmayanlarda insan kardeşim ya

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 8 Gün
NZR
35.54₺
Çekimlerim
0
Aşı olan aşısını niye oluyor virüsten korunmak için virüs bulaşmasın diye , peki aşı olmayandan niye korkuluyor aşı olunduysa ? Aşı olmama rağmen bulaşıyor madem o zaman niye aşı oluyorsunuz bulaşıyorsa ? Arkadaşlar aşı bence tercih meselesi olmalı , sonuçta aşı olanda olmayanda bu virüse tekrar yakalanıyor . Aşı olan hafif atlatıyor diyede bir durum söz konusu kesinlikle kabul etmem çünkü yakın çevremde 3 doz aşılı bir çok komşu tanıdık vs. kaybettik. Bence burada durum bağışıklığı kuvvetli olan bu hastalığı hafif atlatıyor , bağışıklığı zayıf olan ise almış olduğu haplar ile hastalığı dahada zorlaştırıyor belkide entübe ve ölümle sonuçlanıyor.