Siz hangi aşıyı oldunuz?

• Sinovac

• Biontech

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Nizore

Administrator
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay
NZR
47.57₺
Çekimlerim
0
Sabah 3.doz Biontech aşımı oldum. Aşının yapıldığı bölgede ağrı dışında herhangi bir yan etki olmadı. Umarım aşının faydasını görürüm.
ilk 2 aşını ne oldun hocam biontech 3 doz olmayacak sanırsam

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
henz herhangi bir aşı olmadım. ama biontech olmayı düşünüyorum. nedeni basit; yaparsa almanlar yapar abi. bir kere sinovac denen aşının türkiye için tam bir kumar olduğunu düşünüyorum. ben sadece etrafımda bu aşıyı olan insanlara baktığımda bir çoğunun hastalığa yakalandığına ve bu hastalığı da ağır geçirdiğine tanık oldum. ailemde bile bunu gözlemledim ama yine de aşı aşıdır demek isterdim de aşı maalesef onay aşamalarını da tamamlamış değil. o yüzden bir nebze daha koruyuculuğuna inandığım biontech bir adım önde duruyor benim için. ayrıca biontech olan akrabalarımdan da hastalığı ağır atlatanlar olmadı değil yine de bir süre sonra araştırmaların iyiye gidebileceğine inanıyor ve kafamda biontech'i olumluyorum.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 10 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
ilk 2 aşını ne oldun hocam biontech 3 doz olmayacak sanırsam
İki doz Sinovac aşısı oldum hocam. 2.doz üzerinden 3 ay geçeli 3.doz aşı hakkı tanındı 2 3 hafta düşündüm en sonunda yurt dışına gitme düşüncem olduğu için biontech aşısı oldum. Bir iki ay sonra 4.doz biontech olabilirim. Sağlık bakanlığı iki doz mRNA aşısı olanlara 3.doz gerekmiyor diye açıklama yaptı. Ama yurt dışında takip ettiğim haberlere göre 2.doz mRNA aşısı olunduktan yaklaşık 6 ay sonra 3.doz mRNA aşısı olunması gerekiyormus. Bence Sağlık Bakanlığı'nın mRNA aşısı stoğu az olduğu için şu an gerek yok diyor.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 7 Gün
NZR
43.28₺
Çekimlerim
0
2 doz Alman aşısı oldum. İlk dozda bir miktar kol ağrısı oldu ama ikinci dozda neredeyse hiçbir şey olmadı. İlk dozda bir de kalp çarpıntısı yapmıştı. Aşıdan korkmuyorum ve yapılmasını da tavsiye ediyorum. Fakat yine de tamamen güvenemiyorum , başka komplikasyonlara sebep olabileceği kanaatindeyim. Bir arkadaşımın 1 ay boyunca kolu mosmor kalmıştı iyileşti mi bilmiyorum mesela. Fikrim aşı yaptırmak zorundayız ama ne yaptığımızı da çok bildiğimizi düşünmüyorum.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 6 Gün
NZR
32.19₺
Çekimlerim
0
Çok uzun süre düşünerek ve çok kararsız kalarak Sinovac ve Biontech arasında sonunda bir doz Biontech oldum. İkinci dozun etkilerinden korktuğum için hala ikinci dozu olmadım. Tabi bu hiç olmayacağım anlamına gelmiyor mecbur ikinci dozu da yaptıracağız. Bazen bilime güvenelim diyorum bazen de kapitalist sistemde her şeyden bir kazanç sağlayanları düşününce aşının da acaba öyle bir gerekçesi vardır diye düşünmekten kendimi alamıyorum ama her düşündüğümüz bir teori bekleyeceğiz yaşayacağız ve göreceğiz zamanla.