NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 6 Gün
NZR
50.24₺
Çekimlerim
0
sigaralara yapılan zamlar göz önünde
sigara-firmalari-standlari-tekel-.jpg
474408.jpg

devletimiz nedense hep bizlerin iyiligi için ugraşıyor sıgaraya zam yaparak milletin saglıgını düşünüyorki sigarayı bıraksınlar fakat fakirler nedense sigarayı içmemek yerine daha çok tütün ürünlerini tercih ediyor ve daha çok saglıgına zarar veriyor durumu iyi olan insanlarsa tekel ürünleri içmeye devam ediyor.
burada sizin düşünceleriniz nelerdir?

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 2 Gün
NZR
20.01₺
Çekimlerim
0
Eskiden ninelerimiz tezek içeceğiniz derdi de inanmazdım. Yakında tütünde zam gelir ondan sonra insanlar bakar bilmiyorum . Onlarda bizi düşünüyor anlıyorum fakat çok fazla zam yapılıyor ve insanların iyice tütüne çekiyorlar. Hakkımızda hayırlısı.

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 7 Gün
NZR
43.28₺
Çekimlerim
0
Ben durumun devletin Bizi düşünme ile ilgili değil tamamı ile vergilerinden oluşacak gelirleri ile ilgilendiği için böyle bir karar aldığını düşünüyorum her zam üretim maliyeti ile ilgili değil tamamı ile vergi maliyeti ile ilgili olmakta içen her şekilde bir şeyler içiyor Ama eğer içeceksen ve buna bağımlı olduğun için içmek zorunda hissediyorsan devlet senden Ben Bu vergiyii daha rahat alırım diyerek bu ürünleri vergileri daha yoğun şekilde koyuyor diye düşünmekteyim. Verdiğimiz vergilerdense üretmeyi düşünmemizle daha iyi hale gelip, daha fazla fiyat arttırımına ihtiyacımızın olmayacağını zannediyorum. Umarım güneşli günler yakındır ve onları görebiliriz. kendi çabamızla veya değil en azından nelerin neden ve nasıl olması gerektiğini bilmeye çalışalım yeterli.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 2 Gün
NZR
20.02₺
Çekimlerim
0
Ben sigara kullanmıyorum ama ne yazık ki eşim kullanıyor. Zamlara çare olarak her ay başında toplu sigara almaya başladı. Tütün konusuna da hiç sıcak bakmıyor kendileri. "Zaten az içiyorum. Tütün içeciğime hiç içmem daha iyi" diyor.
Umarım hiç içmem kısmı gerçekleşir. Çünkü verilen para bir yana sağlığa verdiği zarar çok büyük..