Sevmediğiniz biriyle evlenir miydiniz ??

Gmz

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 6 Gün
NZR
13.28₺
Çekimlerim
0
Zannetmiyorum, evlilik öyle bir iki günlük bir macera değil ki, bir ömrü paylaşıyorsunuz. Evlendiğiniz kişi aynı zamanda arkadaşınız gibi olmalı yoksa bir süre sonra paylaşacak şeyiniz kalmaz. Her zaman genç kalmayacağız, güzellik de geçici bunu da unutmamak lazım.

NZR
52.53₺
Çekimlerim
49
Evliliklerin kesinlikle maddi açıdan ve dış görünüş için olmasını destekleyenlerden değilim. Ancak bazı arkadaşların belirttiği gibi boşanmaların çoğunun görücü usulü ile oluşan evliliklerden meydana gelmediğini de çok iyi biliyorum. Hatta Şu şekilde kendimize anne ve babalarımızın nasıl bu kadar sene evli kaldığını sormamız bile aslında sorunun görücü usulünden kaynaklanmadığını çok açık bir şekilde göreceğiz. Eskiler bir şey bozulduğu zaman tamir etmeyi ve onu eskiden olduğundan daha iyi hale getirmeyi her zaman görev edinmişlerdi. Ancak günümüzde bu durum çok daha farklı mesela yeni evlilerin yeni evlerindeki eşyalardan herhangi birine zarar geldiğinde direkt kaldırıp attığını görebilirsiniz , çünkü eskiden bozulan şeyler tamir edilirdi. Fakat şimdi bir şey bozulduğunda tamir edilmek yerine ekmiş olduğum gibi çöpe atılıyor. Şimdiki evliliklerle aynı bu şekilde en ufak bir sorunda boşanma ile sonuçlanıyor. Aslına dönecek olursak belirtmiş olduğunuz sorudaki maddi ve görünüş tarzı şeylere bakarak yaptığınız evlilik size maddi olarak mutluluk getirse de manevi olarak içiniz ne zaman huzur bulabilecek ki çok insan tanıyoruz ellerinde maddi açıdan binlerce kez bize nazaran imkan varken ne yaşarsalar yaşasınlar mutlu olamıyorlar. Bu yüzden evliliklerde her şeyden önce maddiyata değil maneviyata bakılmalıdır. Bir ahırda yaşayıp dünyanın en mutlu insanı da olabilirsiniz bir köşkte yaşayıp dünyanın en mutsuz en huysuz insana da...🙂

Moderatörün son düzenlenenleri:

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Bu eylemin milyonlarca örneğinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Görücü usulü evlenme diye bir kavram var bizde. Ayrıca mantık evliliği kavramını da es geçmemek lazım. görücü usulü evlilik olayı biraz şansa dayalı olsa da mantık evliliği yapan bireyler az çok başlarına ne geleceğini tahmin edebiliyor ve ona göre yurt yuva kuruyorlar.

Tabi severek evlenen ailelerde de her şey bazen güllük gülistanlık olmuyor. Aile içi şiddet kendisini her yerde gösterebiliyor. Severek evlenen insanların birbirine nazı fazlaca geçtiği için en azından sorunlarını daha hızlı bir şekilde net çözüme kavuşturabiliyorlar. Görücü usulü evliliklerde ise genel olarak kavgalar bir tarafın diğer tarafa taviz vermesiyle son buluyor ve diğer evlilik türlerine nazaran daha uzun vadede devam edebiliyor. Mantık evlilikleri ise o kadar sabırlı bir süreç gösteremeyebiliyor olsa da kısa sürede çözümleme oranı severek yapılan evliliklerdekine yakın bir oran.

Ülkemizde birçoğumuzun ailesi görücü usulü evliliklerle kurulmuş aileler. seksen ve doksanlı yıllarda insanlar tanışmak için bugünkü kadar net iletişim araçlarına sahip değildi. Bu sebeple iki insan arasındaki bağı genelde başka insanlar kuruyordu. Yine de op dönemler yapılan birbirine karşı fazla his beslemeden, belki severek belki de sevmeyerek ama "olur ki bu yuva" diyerek kurulan aileler, şimdinin severek evlenen toplum yapısından daha huzurluydu. Boşanma oranlarına bakarak günümüzde ağırlığını ortaya koyan sevgi evliliklerinin neticelerini rahatça görebiliriz. Bana göre mantık evliliği en güzeli. Yanında bir de aşk olursa tadından yenmez var ya! :)

Avrupa bölgesinde evliliklerin çoğu sevgiye ve mantığa dayalı evlilikler ve bana kalırsa aile yapısı mantıksal olarak daha kaliteli işlemekte ama duygusal bağ aile içerisinde pek ilerletilemiyor gibi. O tür gelişmiş toplumlarda yapılan evliliklerin gerçi büyük kısmı mantığa dayalı evlilikler. Bu sebeple ailede bireysellik daha ön plana çıkıyor. Benim tavsiyem severek evlenmeniz olsa da mantığınızı da bir kenara bırakmamanızda epey bir fayda var. Ekonomik durumunuz düzelmeden de sevmemeye gayret gösterin ki her buluşmada canınız ve cüzdanınız yanmasın. Malum, zamlarla dışarısı ateş pahası.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 6 Gün
NZR
45.22₺
Çekimlerim
50
asla evlenmezdim. sevmediğin kişiyle aynı evi paylaşman mümkün değil bence bir kere geliyorum hayata sevdiğim insanla olmak isterim tabiki umarım bazı para avcıları da kendini kullandırmayı n-bırakır ve gerçek aşkı bulup evlenir yoksa kendileri için üzülüyorum. fikrim bu tabi herkesin kendi fikri saygı duymak lazım

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
40.12₺
Çekimlerim
0
Sırf dış görünüş, maddiyat,eğitime bakarak sevmediğiniz biriyle evlenir misiniz ??
Hayır, evlilik öyle bir müessesedir ki dış görünüş maddiyat eğitim kariyer güzellik her şey dört dörtlük olsa bile evlendikten sonra bunların yerini kavgalar gürültüler geçimsizlikler alabiliyor. Önemli olan kafa dengi birisi ile evlenmek anlaşma işi her şeyden önemlidir. Bu öyle bir şeydir ki sevmediğiniz birisi ile evlenseniz dahi onu çok sevebilirsiniz. Önemli olan kafa yapısı ve uyuşmaya bakmaktır gerisi bir şekilde hallolur

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
12.30₺
Çekimlerim
0
Evliliklerin kesinlikle maddi açıdan ve dış görünüş için olmasını destekleyenlerden değilim. Ancak bazı arkadaşların belirttiği gibi boşanmaların çoğunun görücü usulü ile oluşan evliliklerden meydana gelmediğini de çok iyi biliyorum. Hatta Şu şekilde kendimize anne ve babalarımızın nasıl bu kadar sene evli kaldığını sormamız bile aslında sorunun görücü usulünden kaynaklanmadığını çok açık bir şekilde göreceğiz. Eskiler bir şey bozulduğu zaman tamir etmeyi ve onu eskiden olduğundan daha iyi hale getirmeyi her zaman görev edinmişlerdi. Ancak günümüzde bu durum çok daha farklı mesela yeni evlilerin yeni evlerindeki eşyalardan herhangi birine zarar geldiğinde direkt kaldırıp attığını görebilirsiniz , çünkü eskiden bozulan şeyler tamir edilirdi. Fakat şimdi bir şey bozulduğunda tamir edilmek yerine ekmiş olduğum gibi çöpe atılıyor. Şimdiki evliliklerle aynı bu şekilde en ufak bir sorunda boşanma ile sonuçlanıyor. Aslına dönecek olursak belirtmiş olduğunuz sorudaki maddi ve görünüş tarzı şeylere bakarak yaptığınız evlilik size maddi olarak mutluluk getirse de manevi olarak içiniz ne zaman huzur bulabilecek ki çok insan tanıyoruz ellerinde maddi açıdan binlerce kez bize nazaran imkan varken ne yaşarsalar yaşasınlar mutlu olamıyorlar. Bu yüzden evliliklerde her şeyden önce maddiyata değil maneviyata bakılmalıdır. Bir ahırda yaşayıp dünyanın en mutlu insanı da olabilirsiniz bir köşkte yaşayıp dünyanın en mutsuz en huysuz insana da...🙂
Aynı Fikirdeyim

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
57.81₺
Çekimlerim
0
zorla evlendirilen kadınları kenara koyarak söylüyorum, sebepleri ne olursa olsun dünyanın en büyük karaktersizliklerinden ve haysiyetsizliklerinden biridir. sırf sevmediği halde seviyorum demesi bile başlı başına yeterlidir söylediklerim açısından.

sebeplerin hiçbiri de masum olamaz. tamamı hayatın gerçekleri denilen ve karakter yoksunlarının sıkı sıkıya bağlandığı şeylerdir. umarım kimse böyle birisi ile evlenmez ama öyle sinsi ve derinden giderler ki asla anlamazsınız başlarda.

bu konuda bakacağınız tek kriter şudur ki bu adamın ya da kadının davranışları ve söyledikleri, daha önceki tecrübelerinize ve hayatın doğal akışına uygun mu? eğer hisleriniz ve tecrübeleriniz yeterliyse yakalayabileceğiniz yüzlerce detay vardır.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 11 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Sevmediğim biriyle asla evlenmezdim. Bir takım şartlar nedeniyle zorla evlensem de mutlu olamayacağımı bildiğim için kesinlikle ayrılırdım. Evliliğin doğasına aykırı sevgisizlik. Çünkü aile sevgi ile olur. Sevgisiz bir aile olmaz.

Desen ki çok parası var evlenir miydin. Yine evlenmezdim. Çünkü ben evlenerek bir aile kuracam çocuklarımı mutluluk içinde büyütmek isterim. Sevgiden yoksun sadece para ile büyütmek istemezdim.

Gerçekten sevip sevmediğimi de evlenmeden önce geçireceğim uzun sürede karar veririm. Eğer gerçekten seviyorsam o dönem içerisinde anlarım ve ona göre hareket edip evlenirim. Eğer ki bir şekilde sevdiğimi düşünüp evlenmişsem ve belli bir müddet geçtikten sonra o zaman gerçekten bir sıkıntı olduğunu anlarsam ayrılmayı düşünürüm. saygılarımla iyi günler

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
zorla evlendirilen kadınları kenara koyarak söylüyorum, sebepleri ne olursa olsun dünyanın en büyük karaktersizliklerinden ve haysiyetsizliklerinden biridir. sırf sevmediği halde seviyorum demesi bile başlı başına yeterlidir söylediklerim açısından.

sebeplerin hiçbiri de masum olamaz. tamamı hayatın gerçekleri denilen ve karakter yoksunlarının sıkı sıkıya bağlandığı şeylerdir. umarım kimse böyle birisi ile evlenmez ama öyle sinsi ve derinden giderler ki asla anlamazsınız başlarda.

bu konuda bakacağınız tek kriter şudur ki bu adamın ya da kadının davranışları ve söyledikleri, daha önceki tecrübelerinize ve hayatın doğal akışına uygun mu? eğer hisleriniz ve tecrübeleriniz yeterliyse yakalayabileceğiniz yüzlerce detay vardır.
kardeşim burada 91 kelime yazmışsın. Eğer yazdıklarından para kazanmak istiyorsan naçizane tavsiyem 100 kelimeye tamamlaman eğer burada 91 9 kelime daha yazsaydın 1 TL alırdın. Minimum 100 kelime yazarsan ödeme alırsın.