Bu eylemin milyonlarca örneğinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Görücü usulü evlenme diye bir kavram var bizde. Ayrıca
mantık evliliği kavramını da es geçmemek lazım.
görücü usulü evlilik olayı biraz şansa dayalı olsa da
mantık evliliği yapan bireyler az çok başlarına ne geleceğini tahmin edebiliyor ve ona göre yurt yuva kuruyorlar.
Tabi
severek evlenen ailelerde de her şey bazen güllük gülistanlık olmuyor.
Aile içi şiddet kendisini her yerde gösterebiliyor.
Severek evlenen insanların birbirine nazı fazlaca geçtiği için en azından sorunlarını daha hızlı bir şekilde
net çözüme kavuşturabiliyorlar. Görücü usulü evliliklerde ise genel olarak kavgalar
bir tarafın diğer tarafa taviz vermesiyle son buluyor ve diğer evlilik türlerine nazaran daha
uzun vadede devam edebiliyor. Mantık evlilikleri ise o kadar sabırlı bir süreç gösteremeyebiliyor olsa da kısa sürede çözümleme oranı severek yapılan evliliklerdekine yakın bir oran.
Ülkemizde birçoğumuzun ailesi
görücü usulü evliliklerle kurulmuş aileler. seksen ve doksanlı yıllarda insanlar tanışmak için bugünkü kadar net
iletişim araçlarına sahip değildi. Bu sebeple iki insan arasındaki bağı genelde başka insanlar kuruyordu. Yine de op dönemler yapılan birbirine karşı fazla his beslemeden, belki severek belki de sevmeyerek ama "olur ki bu yuva" diyerek kurulan aileler, şimdinin severek evlenen
toplum yapısından daha huzurluydu.
Boşanma oranlarına bakarak günümüzde ağırlığını ortaya koyan sevgi evliliklerinin neticelerini rahatça görebiliriz. Bana göre mantık evliliği en güzeli. Yanında bir de aşk olursa
tadından yenmez var ya!
Avrupa bölgesinde evliliklerin çoğu
sevgiye ve mantığa dayalı evlilikler ve bana kalırsa
aile yapısı mantıksal olarak daha kaliteli işlemekte ama
duygusal bağ aile içerisinde pek ilerletilemiyor gibi. O tür gelişmiş toplumlarda yapılan evliliklerin gerçi büyük kısmı
mantığa dayalı evlilikler. Bu sebeple ailede
bireysellik daha ön plana çıkıyor. Benim tavsiyem severek evlenmeniz olsa da mantığınızı da bir kenara bırakmamanızda epey bir fayda var
. Ekonomik durumunuz düzelmeden de sevmemeye gayret gösterin ki her buluşmada canınız ve cüzdanınız yanmasın. Malum, zamlarla dışarısı
ateş pahası.