Senede kaç defa diş hekimine gidiyorsunuz?

Diş hekimine ne sıklıkta gidiyorsunuz?

• Sadece diş ağrısında

Oy: 44 75.9%
  • Korktuğum için gitmiyorum

Oy: 6 10.3%
  • 6 ayda bir kontrole gidiyorum

Oy: 8 13.8%

• Kullanılan toplam oy
    58
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 8 Gün
NZR
24.76₺
Çekimlerim
0
Ülkemizde diş sağlığına yeteri kadar önem verilmiyor? Siz ne kadar sürede bir diş hekimine gidiyorsunuz?
Nizore14.jpg

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 10 Gün
NZR
55.02₺
Çekimlerim
0
Dişlerime düzenli olarak bakıyorum ve onun için diş sağlığı çok önemlidir.
Dişlerinizi sabah akşam fırçalamak çok önemlidir. Dişlerimize gerekli önemi göstermezsek ilerki dönemlerde çüreyebilir ve kullanmayı. Bu yüzden dişlerinizi mümkün olduğunca bakımını yapmak zorundayız.Diş bakımı çok önemlidir. Dişlerinizi bana göre Colgate diş macunu kullanmalısınız.Doktora gitmemek için tatlı şeylerden sakınmanız gerekir.Böyle durumlarda dişinizi temiz olması her zamn iyidir.Dişlerimize düzenli olarak bakarsak eğer bunun verimini ilerde çok iyi olarak alırız. Bizim için en önemli şey diş sağlığı dişimiz ağrıdığında sadece doktora gitmememliyiz. Doktora düzenli olarak gidelim ki diş bakıkmızı temiz ve düzgün olsun. Bakımlı dişler ve güzel gülüşler iiçn dişimizi fırçalıyalım.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 15 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Maalesef sadece diş ağrıları dayanılmaz boyutta olduğunda gidebiliyorum. Devlet hastanesine gitme gibi bir şansımız olamadığı için ve özel dişçilerde çok para olduğu için kontrol için gidemiyorum. Ancak yapılması gereken ve doğru olan düzenli bir şekilde dişçiye gitmek. En son dişçiye gittiğimde 2 dolgu ve diş taşı temizliği için en kısa sürede gel demişti. Ancak üst üste çok fazla dişçiye gidip her gidişimde en az 300 400 masraf çıkmasından cüzdanlar iyice boşaldı. En kısa sürede para biriktirip aileme yük olmadan kendi paramla gitmeyi düşünüyorum. Sağlıklı dişler için dişlerinizi her yemek yedikten sonra fırçalamayı ve diş ipi kullanmayı unutmayın. Eğer diş taşınız varsa temizletmek için dişçiye gitmenizi de öneririm. Çünkü diş taşları temizlenmediğinde diş eti hastalıklarına diş eti iltihaplarına diş çürüklerine ve bir çok hastalığa sebep olabiliyor. Sağlıklı günler dilerim herkese.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
31.28₺
Çekimlerim
0
Arkadaşlar size bir anımı anlatayım.Günlerden bir gün saat gecenin 4'ü sağ arka dişim çok felaket şekilde ağrıyor neyse ağrı kesici filan içtim biraz rahatlattı.Neyse sabah oldu diş hekimine gittim şöyle dişime baktı kanal tedavisi uygulayacağız dedi.Bende iğneden filan çok korkarım.Doktor bekleme salonuna geç dedi biz çağırınca gel dedi tabi bende yusuf yusuf ediyorum işte aradan bi 30dk filan geçti beni çağırdılar tabi kalbim gümbür gümbür atıyor.Bana ağzını aç dedi birtane iğne vurdu ağzım kompile uyuştu ve doktorlar işleme başladılar.Bende böyle iğnelerle filan işlem yapacaklar zannettim.Adam bildiğin matkapla dişimi oydu dişimin içinden siniri çıkardı oraya dolgu yaptı.Tabi bu işlemler yapılırken ben bildiğiniz can çekiştim.O gündür bu gündür dişçiye adım atmıyorum hergün dişimi fırçalıyom.