Prens Selman'ın Newcastle United Takımını Satın Alması

Şampiyon olurlar mı?

• Evet

Oy: 30 61.2%
  • Hayır

Oy: 19 38.8%

• Kullanılan toplam oy
    49
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 21 Gün
NZR
17.38₺
Çekimlerim
50
Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi olan Muhammed bin Selman'ın başında olduğu yatırım fonu, dünyanın en iyi, en çekişmeli, en ilgi çekici ve en çok izlenen İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United'ı resmen satın aldı! Satış fiyatının 350 milyon Euro olduğu söyleniyor fakat net bir açıklama henüz yapılmadı.
Nizore.jpg

Yazılanlara ve kulislerde görüşülenlere göre Newcastle United takımının hedefi PSG ve Manchester City gibi hırslı ve en üst seviyeye oynayacak bir takım yaratmak. Prens Selman'nın servetini düşününce Newcastle United'ın en üst seviyeye oynaması hiç de bir ihtimal değil.

Satın alan fonun temsilcilerinden olan Aman Staveley ise şu açıklamalarda bulundu:
"Kupalar kazanma konusunda PSG ve Manchester City kadar hırslı olacağız ama bu biraz zaman alacak. Bu büyük satın almayla kulüp büyük bir değişime girecek. Başarılar ve kupalar için yatırım kadar zaman ve doğru ekip de önemli"

Prens Selman kimdir peki? Zamanında hakkında şöyle bir haber görmüştüm. Hiç gitmediği milyon dolarlık teknesinde durması için 300 milyon dolar değerinde bir tablo alıp koymuştu. Evet arkadaşlar hiç gitmediği milyon dolarlık teknesine 300 milyon dolarlık tablo alıyor. Çok dehşet seviyede bir zenginliğe sahipler ve istedikleri taktirde yapamayacakları, alamayacakları bir oyuncu olamaz. Artık finansal fair-play kendilerini nasıl etkileyecek göreceğiz.

Transfer için ilk konuşulan isimler Mbappe ve Luka Modric. Forvet için ise Mauro Icardi düşünülüyormuş. Teknik direktör koltuğunun adayı ise geçtiğimiz sezon Rangers ile İskoçya şampiyonu olan Steven Gerrard. Bana kalırsa, bu yıldızları transfer ederlerse Steven Gerrard epey kötü bir teknik direktör tercihi olur. Bu yıldızların başına oldukça tecrübeli bir isim getirmek çok daha mantıklı. Benim önerilerim Carlo Ancelotti ve Antonio Conte gibi İtalyan ekolünden gelen ve yılların tecrübesine sahip teknik adamlar. Özellikle Conte aşırı derece iyi.

Sizce kimi transfer ederler ya da etmeliler? Bu satın almayla beraber Newcastle United ligde veya Şampiyonlar Liginde şampiyonluğa ulaşır mı?

NZR
27.70₺
Çekimlerim
99
Paranın gücünü bir kez daha göreceğiz ona kuşku yok. PSG, M.City Ve Chelsea gibi kulüpler satın alınmış kulüpler ve yaptıkları işleri görüyoruz. Ancak şöyle bir durumda var. PSG satın alınalı baya oluyor. 2011 yılında satın alındı ve 2020 sezonuna kadar o kadar yıldız oyuncuya rağmen şampiyonlar ligi finaline yükselememişti. Ancak ligde çok başarılıydılar. Ancak Newcastle kulübü için işler lig açısında aynı şekilde olmayacaktır. İngiltere ligi en üst düzey lig bence, Fransa ligi gibi parayı bastın , oyuncuları aldın , şampiyon oldun şeklinde ingilterede hemen olmaz diye düşünüyorum İngiltere'de uzun bir süreç gerekir. Şampiyonlar liginde öyle hemen şampiyonluk olmaz bence ama en azından orada görmeye başlarız. Birde şöyle bir durum var şampiyonlar ligine gidebilmesi için ligde ilk 4'e girmesi lazım kulübün ki buda oldukça zor. Ama bir avrupa kupası falan alırsa şaşırmam. Ayrıca oyuncuları aldı tamam ama oyuncuların bir adaptasyon süresi olacak ve bu bahsettiğimiz zenginlikte bir takım yıldız oyuncular alacaktır ki yıldız oyuncularla çalışmış ya da çalışabilecek bir hoca lazım. Steven Gerrard bendece iyi bir tercih olmayacaktır. Benim tercihim Jürgen Klopp olurdu, Klopp benim en sevdiğim teknik direktör ve çok başarılı buluyorum kendilerini. Oyuncu tercihi olarak Erling Haaland, Eduardo Camavinga, Ansu Fati, Jadon Sancho gibi genç , başarılı ve gelecek vaad eden oyuncuları ve bunların arasında tecrübeli oyunculardan da birkaç tane serpiştirdin mi tamamdır. Hem uzun Ömürlü hem de sağlam bir kadroya sahip olur.

Ayrıca Prens Selma'nın geçen sene Beşiktaş'ı satın alacağını ancak kulübün satılmadığını duymuştum. Hatta siyah beyaz renklere sahip bir kulüp arıyormuş sanırım Newcastle 2. tercihiydi öyle duymuştum. Allahtan Beşiktaş'ı falan almamış yoksa Beşiktaş Süper ligin PSG'si olurdu.

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 16 Gün
NZR
32.78₺
Çekimlerim
50
Futbolda kartlar yeniden dağıtılacak anlaşıldı. Araplar yine parayı basıp hocasından futbolcusuna en iyi futbolcuları getirip şovunu yapacaklardır.
Hoca olarak Ralf Ragnick adı geçiyor eğer doğruysa çok yerinden bir tercih olur ama muhtemelen o sportif direktör Gerrard ise teknik direktör olur.Football Manager yeni serisinde belli oldu ki herkes Newcastle United'ı alacak.Manchester City devri bitecek mi İngilterede ben onu merak ediyorum.Yapacakları transfer ve yapılanmayla şampiyonluk adayı olacakları kesin gibi duruyor.Keşke Beşiktaş'ı satın alsaydı da parayı bulsaydık ne transferler yapılırdı ama maalesef bizim ülkemizde henüz bu sisteme izin verilmiyor.İlerde mutlaka bizim ülkemizde de bu sistem oluşacaktır.Aldım elime kağıt kalemi ve şöyle bir takım kurdum bizim araplara ;

Arrizabalaga
Alexander Arnold
Luke Shaw
Çağlar Söyüncü
Rudiger
Franck Kessie
Paul Pogba
Tolisso
Dybala
İnsigne
Lacazette

Çoğu oyuncunun sözleşmesi bitiyor ve bunları yüksek maaşlarla ikna edeceklerdir.

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
İngiltere'de bu Araplara takım satılması baya yaygın bir hale geldi. Sanıyorum Arap milyarderlerin takımlara yapacağı yatırım taraftarı da cezbettiği için taraftar kesimi de buna gayet sessiz kalmakta ve hatta bunu coşkuyla karşılamakta. Biri de demiyor ki; "ulan bu İngiliz milyarderler neden bizim takımlara yatırım yapmıyor da elin Arap iş adamı gelip bizim takıma yatırım yapıyor?" demiyor. Bir İngiliz parasını eğlence ve futbol sektörüne yatırmaktansa sanayi ve teknoloji sektörüne yatırım yapmayı tercih eder. Sebebi de mantığı da gayet açık; günümüz küresel ekonomi kuralları. Geçtiğimiz yıl korona virüs sebebiyle eğlence ve futbol sektörü ağır darbe alırken teknoloji ve diğer global sektörler bundan daha az yara alarak çıktı.

Ben şahsen kendi tuttuğum takımın bir Arap milyardere sermaye yapılmasına olumlu bakmazdım. Hem rekabeti öldüren hem de aidiyeti sonlandıran bir eylem. Ülkenin köklü bir kulübü başka ülkeden bir insanın idaresine geçiyor ve senin taraftarlık politikan bile farklı bir kültürün yönlendirmesine maruz kalıyor. Arap patron mu? Kalsın. Düşük bütçeli takımların kendi arasındaki rekabet yüksek bütçeli bir takıma karşı ligdeki tüm kulüplerin çaresiz kalmasına nazaran yeğdir. Bunun en bariz örneğini Fransa Ligi'nde PSG takımına bakarak görebiliriz.