NZ Yaşı
4 Yıl 5 Ay 26 Gün
NZR
7.76₺
Çekimlerim
0
Selamlar bugün sizden bir konu hakkında yardım isteyeceğim.
Hayatım boyunca bir sürü kızla tanıştım ama çoğuyla konuşmak beni sıkıyordu daha sonra bir kızla tanıştım ama görseniz kızla saatlerce konuşsam bile asla sıkılmıyordum. Yani bildiğiniz ilk defa aşık oldum ama kız benimle konuşuyordu ama asla takmıyordu galiba bundan dolayı bağlandım ve sonra beni bırakıp gitti.

Ve meşhur soruya geliyorum onu nasıl unutabilirim?

aşık olmak ve unutmak hakkında nizore makalesi.jpg

NZ Yaşı
4 Yıl 5 Ay 27 Gün
NZR
45.22₺
Çekimlerim
50
Bence bir başkasını düşünerek bir başkasıyla konuşma karşındakine yazık. Kimsenin duygularıyla oynamaya hakkın yok bunu genel söylüyorum yanlış anlama. Bence sende ulaşamamak arzusu kuvvetlenmiş yanı bir şey ne kadar zora olmuyorsa kalbin ona çarpar ya öyle bir şey seninki. Belki sana diğerleri gibi davransa sıkılacaktın ama farklı olması bu kelime hoş degil ama seni istememesi ya da iste bırakıp gitmesi seni ona bağlayan şey olmuş. Eğer gelmeyeceğinden kesin eminsen bir daha asla olmayacağından eminsen unutmaktan başka çare yok. Söyle düşün bir insan seni severse sende onu seversin dimi ama seni sevmeyen bir insanlar mutlu olamazsın ilerde gideceğine şimdi gitmesi daha iyi olmustur belki böyle düşün ve şuna inanıyorum ki bazen bir hikaye biter daha güzel başka bir hikaye başlar sadece biraz sabır zaman her şeyin ilacıdır. Her şey herkes Gün gelir unutulur sen hayatını bu kişi gitti diye odak noktası yapma etrafındakilerin kıymetini bil hayırsızla unutur başka bir yolculuğa başlarsın belki umarım her şey güzel olur çok zor biliyorum ama şarkı dinleme bu bazı şarkılar ayrılık acısında daha da insanı kötü yapıyor olumlu düşünmeye çalış her şeyden önce sahip olduğun güzelliklerim tadını çıkar umarım bir nebze de olsa faydası olmustur. İyi akşamlar

NZ Yaşı
4 Yıl 5 Ay 25 Gün
NZR
29.15₺
Çekimlerim
0
Bence unutamazsın daha doğrusu unutmamalısın. Geçmişini unutan insan geleceğini planlayamaz ve unutma ki unutamadım diye başkasıyla artık olmayacağım demek çok yanlıştır. Bir kapı kapanır bir kapı açılır yeter ki ne istediğini bil hareket ederken 2 kere değil 3 kere düşün. Allah kolaylık versin .d <3

NZR
52.53₺
Çekimlerim
49
Merhaba güzel dostum!

Öncelikle bu kadar hızlı tek başına veya tek taraflı geliştirilen bağlara karşıyım. Karşındaki insanın eğer olan senin dediğin gibi yaklaşmayı düşünüyorsan öncelikle sana nasıl yaklaştığına bakmalısın. Çünkü bağların gelişmesi ancak bu yönde iletişim ile gerçekleşir. İlk önerim kesinlikle birini unutmak için asla başka birine yönelmemelisin çünkü bu karşımdaki yeni insanı sevmeni değil ancak onu bir araç olarak kullanmanızı sağlayacaktır ve zamanla karşındaki insan tıpkı senin şu an bahsettiğim insana bağlandığın gibi sana bağlanacaktır. Sonra sen bu insanlar sıkılacak ve ayrılmak veya artık bu ilişkiyi devam ettirmemek isteyeceksin. Şu an kendi olduğun duruma bir başkasını sokacaksınız bu yüzden bu yöntemi kesinlikle mantıklı bulmuyorum. Öyle bir düşüncen içindeysen neden unutamadığını düşünüyorsan veya nasıl unutacağını öncelikle bu düşünceden sıyrılmalısın ve sonrasında hayatın devam ettiğinin farkına varmalısın. Bir sokağa veya bir caddeye çık kulaklarını tıka ve çevreyi seyret bir bak senin yaşadıkların veya unutamadıkların çevrende akan hangi yaşamın durmasını sağlıyor ki? Hiçbirinin devam ediyor bu yüzden kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama yaşamaya ve hayata devam etmelisin unutmak zorunda değilsin ama bu düşünceyle de yaşamamalısın hatta istesen de unutamazsın bu konuda yalan söyleyemem. Hatıralarını silemezsin. sildim diyorsan da kendine yalan söylersin. Bence nasıl unutmalıyım sorusunu bırakıp bu yaşantı bana neler kazandırdı kısmına bakmalısın. bu tecrübe seni nereye getirir ona bakmalısın kaybettiklerinin değil kazandıklarının peşinde koşmalısın. O zaman bu sorduğun sorunun cevabı kazandığın tecrübeler de ve hayatının geri kalanında kendi kendine bulunacaktır. Sağlıkla kal kardeşim...

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 5 Ay 24 Gün
NZR
23.20₺
Çekimlerim
50
Bu konuda derin ve net bir yaklaşım göstermek istiyorum. Hayattan edindiğim tecrübe ve yaşanmışlıklardan gözlemlerim ile elde ettiğim sonuçlara göre; insan biyolojik yapısı gereği her şeyi unutabilir. Özellikle unutmak istemediği şeyleri bile artık net hatırlamaz hale gelebilir. En sevdiğiniz insanın zaman içerisinde sesini, çehresini artık net hatırlamaz hale gelebilirsiniz. Bir zamanlar sizi deli gibi düşündüren kimseleri, konuları ya da olayları hatırlamaz hale gelebilirsiniz. Burada abartılı bir yaklaşımda bulunduğum da söz konusu olabilir. Çünkü insanın bilincinde çok derinlere hapsettiği bazı şeyler ise asla unutulmaz bir noktada kalabilir. Bu yüzden birisini ya da herhangi bir şeyi nasıl unutacağımız konusunda net ve kesin bir şey yoktur. Sadece bu durumu ortaya koyanın zaman ve biyolojik süreç olduğunu söyleyebilirim. Zaman ve biyolojik sürecin unutturup unutturamayacağı şeyleri ise sürecin sonunda görebiliyoruz. Bu tam anlamıyla bizim tercih etme yetimizle sonuçlanacak bir olgu değildir.

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 5 Ay 23 Gün
NZR
14.05₺
Çekimlerim
0
  1. Gereksiz bütün iletişimi kesin. Çok gerekmedikçe ayrıldığınız kişiyle konuşmayın. ...
  2. Sizin için duygusal anlamı veya anısı olan, o kişinin size verdiği eşyalardan derhal kurtulun. ...
  3. Arkadaşlarınızla daha sık vakit geçirin. ...
  4. Hemen başka bir ilişkiye atlamayın! ...
  5. Eğlenceli ve yaratıcı bir şeyler yapın.