ÖĞRENCİLER AY SONUNU GETİREBİLİYORLAR MI?

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
58.10₺
Çekimlerim
0
Herkes ay sonunu getirir. Bu nasıl getirdiğine bağlı. Kimisi bolluk içinde sıkıntı yaşamadan, kimisi kıtlık içinde aç sefil, öğrencilerimizde ailelerine yük olmamak için yetirmek için kendi ihtiyaçlarını giderebilmek için, hem okuyorlar hem çalışıyorlar Allah yardımcıları olsun.

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 8 Gün
NZR
11.22₺
Çekimlerim
0
Bende öğrenciyim, şuan staj yapıyorum. Aylık maaşımın belirli ihtiyaçlar halinde 1 kuruşunu bile kendime harcamadım ayrıca hafta sonu başka işte çalışıyorum 250-300 lira bile 3 veya 4 günde bitiyor gerçekten öğrencilerin hali çok kötü inşallah her şey düzelir ve ülke olarak çok güzel yerlere geliriz.

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 8 Gün
NZR
19.76₺
Çekimlerim
0
Ben asgari ücretten fazla kazanıyorum, tek yaşamama rağmen ben bile getiremiyorum. Sosyal etkinlik, yeni eşyalar vs sıfır. Resmen faturalara, kiralara çalışıyoruz. Asgari ücretle çalışan ve çoluk çocuk okutanların Allah yardımcısı olsun başka bir şey diyemiyorum.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 8 Gün
NZR
24.69₺
Çekimlerim
0
ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN BİR İNSAN BİLE GETİREMEZKEN HİÇBİR GELİRİ OLMAYAN AİLESİNİN DESTEĞİ İLE GEÇİNEN ÖĞRENCİLER GEÇİNEBİLİYORLAR MI CEVAPLARINIZI MERAK EDİYORUM.
Geçinebiliyorlar tabi ama nasıl geçiniyorlar söylüyeyim gidip bir arkadaşından borç alıyor birdahaki ay veririm diyor ödeme günü gelince gidip başka bir arkadaştann borç alıyor böyle böyle borçla borcu kapatıyor çünkü bende öyle yapıyorum çalış dersiniz şimdi, çalışıyorum ama yetmiyor sonumuz iyi olsun.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
17.38₺
Çekimlerim
0
Öğrenciler ay sonunu bu şartlarda getiremez çünkü sürekli artan giyim market ulaşım fiyatları buna olanak sağlamaz. Öğrenci lafını duyunca ev sahiplerinin kira fiyatlarını arttırması toplumda öğrenciyi maddi olarak ezme çabası ülkemizde öğrenci olmanın zorluğunun bir özeti zaten. Bu şartlarda öğrencinin ay sonuna para yetiştirebileceğini sanmıyorum. Temel ihtiyaçların dışına çıkılırsa hiç yetiştirilemez. Yani Türkiye'de öğrenci olarak geçinmek istiyorsanız maalesef sosyal aktivitelerden uzak durup okuldan eve evden okula gitmelisiniz. Yani karın tokluğuna hayat sürmelisiniz gerisi çok zor. Umarım bu sorundan kısa sürede kurtulur ve öğrencilere daha umut dolu gençliklerini verimli haz duyarak geçirmelerine olanak sağlayan bir ülke oluruz. Ülkenin umudu gençlerken gençlerin umudu çalınmamalı ve yaşam şartları daha çok sevdirilmelidir.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 8 Gün
NZR
51.02₺
Çekimlerim
0
Hiç sanmam hatta öğrenciler için ay sonu ay başı ay ortası diye bi kavram da yok bence yani bende yoktu hep ihtiyaç halinde oluyor insan bide kendi kazandığın para olmadığı için kıymeti de bilinmiyor sanırım paranın 🤭 ama işe başlayıp kendi paranı kazanınca kendi hesabını kitabını gelirini giderini biliyorsun hem harcamaların düzenli oluyor hem de sorumluluk sahibi biri oluyorsun umarım tüm öğrenciler sorunsuz sıkıntısız okullarını bitirir ve kendi paralarını kazanırlar emeklerinin karşılığını alırlar 🙏🏻

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 8 Gün
NZR
24.69₺
Çekimlerim
0
Sadece öğrenciler mi ay sonunu getiremiyor.
Yoksa ülke olarak mı ay sonunu getiremiyoruz dememiz gerekiyor bence.
Adı üstünde öğrenci, Ya öğrenci neden ay sonunu getirme gibi bir dert içinde olsun.
Bizim Şuan konuştuğumuz dert ettiğimiz konuları, Başka ülkeler 50 100 yıl önce halletti.
Sizcede böyle bir konu bizim gibi bir ülkeye yakışıyor mu kesinlikle yakışmıyor.
Ama ne yazıkki Şuanki konumuz gündemimiz geçim sıkıntısı hepimizin Allah Yardımcısı olsun inşallah tez zamanda her şey yoluna girer.

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Öğrencilerin ay sonunu getirmesi tamamen ailelerinin ekoomisiyle doğru orantılı. Önceden böyle değildi mesela; öğrenci okuduğu şehirde kendisine part time dediğimiz çalışma türünden yani yarı zamanlı işler bulabiliyordu. Fakat artık yaşanan işsizlik yüzünden bu tarz işleri bulmak biraz zorlandı ve öğrenci tamamen ailesinin eline bakar hale geldi. Bu da öğrenci için sıkıntılı bir durum. Çünkü hepimiz biliriz ki aileden para istenince; “hayırdır ne yapacaksın parayı?” sorusuyla karşılaşıyoruz. Yani haliyle öğrenci de baba senin gönderdiğin parayla kız arkadaşımla bara gideceğiz diyemiyor ya da kafeye gidip kahve içeceğiz diyemiyor. Ne yapabilir ki genç insanlar nihayetinde ve bu tarz giderlerini kendi ceplerinden ya da harcamalarını kısarak dişinden tırnağından artırarak karşılamakta. Durum bu olunca öğrencinin ay sonunu getirme olayı hayal gibi duruyor. Zaten ülke genelinde yükselen kiralar ve artan ulaşım bedellerine paralel olarak yurt ve pansiyon ücretleri de baya artmış durumda. Öğrenciler yurtlara bile dudak uçuklatan paralar ödemek zorunda olduğu için kendi sosyal aktivitelerine ve kişisel giderlerine ayıracak pek bir paraları kalmıyor ceplerinde. Gerçekten şimdiki öğrencilerin haline üzülüyorum bizim zamanımızda öğrenciler krallar gibi yaşamasa da enine boyuna yaşayabiliyordu. 160 lira burs alıyordum ailemden de 200-300 lira kadar geliyordu. Devlet yurdunda kalıyordum ve aylık 85 lira yurda veriyordum. Yemek fişlerim vardı ve ekstra 20 ya da 30 lira aylık yemek masrafım oluyordu. Geri kalan paranın içerisinden giyim, ulaşım ve okul ihtiyaçlarımı karşılayabiliyordum ve artan 100-150 liram ile birikim yapabiliyor ya da krallar gibi yaşayabiliyordum. Nerede o günler der gibiyim. Yirmi liraya araba kiralayıp kız arkadaşımla çatır çatır geziyordum ben ya. Umarım ülkemiz içerisine düştüğü bu ekonomik buhrandan kısa sürede kurtulur da bugünkü üniversite öğrencilerimiz de krallar gibi yaşarlar. Eğer bir insan genç ise iyi bir yaşamı yaşlılardan daha çok hakkediyorlar demektir. Gençlerin yaşayacağı olumsuz bir hayattan bugünün yaşlıları sorumludur. Onlara daha güzel bir ülke bırakamadıkları için. Yine de bugünümüze şükür diyelim. Cümleten iyi forumlar.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
26.55₺
Çekimlerim
0
Öğrenciler ay sonunu getirebilmesini kutluyoruz gibi bir başlık olsa daha doğru olurdu herhalde kardeşim öğrenci çok şükür kredi yurtlar kurumu çıktı o da olmasa kara kara düşünüyorduk bu çocuğu hangi yurda versek daha iyi ucuz güvenilir olur diye bir seçenek bulamadık biz yine bir şekilde yırttık gibi diğer öğrenciler için eminim çok zor ben birkaç yıl önce okumasam babam emekli maaşıyla acaba ikimize birden nasıl yetişecekti büyük ihtimal yetişemeyecekti. İnşallah çoğu öğrenciye bir yerden kapı açılır kolaylık sağlanır da okumaları kolaylaşır ya da okurken de kolay iş imkanı sağlayacak bir yer bulabilirler bir de sadece okumakla yetse bitmiyor okuduktan sonra da zor tüm bu çektiklerine emeklerine ilerde bu fedakarlıkları değer inşallah.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 7 Gün
NZR
18.62₺
Çekimlerim
0
Şuan bir öğrenci olarak söylüyorum ekstra işler yapmasam gerçekten yaşanabilecek bir durumda değiliz. Ailemden farklı şehirde ve tek başıma yaşıyorum ve oturduğum evin kirası ailemin oturduğu evden daha yüksek. Öğrenci şehri olunca otomatik kiralar çok artıyor bu şekilde devam ederse öğrenciler için bir kursa gitmek, bir tiyatro gösterisine gitmek veya sinemaya gitmek bile lüks haline gelecek aslında en çok yapılması gereken yaşlarımızdayken bu durum çok üzücü

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 7 Gün
NZR
23.20₺
Çekimlerim
50
Özellikle büyük bir şehirde öğrenim süreci yaşayan öğrenciler, büyük maddi zorluklar yaşıyorlar. İnsanın sağlıklı ve verimli bir öğrenim süreci geçirebilmesi için, doğru beslenmesi özellikle en önemli etmendir. Öğrencilerin beslenme, ulaşım gibi zaruri ihtiyaçlarının pahalılığından dolayı, diğer aktivitelere zaman ayırmaları bile mümkün olmuyor. İnsanın öncelikli olarak insani ihtiyaçlarını gidermesi daha sonrasında öğrenim gördüğü alanda kendini geliştirebilmesi egrekir. ama Hayat pahalılığı sebebiyle günümüzde bu öğrenciler için pek mümkün değil.