NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
14.78₺
Çekimlerim
0
Öğrenci için KYK Bursu yada başka Bir burs önerebilir misiniz?

ögrenci için burs önerileri nizore.jpg

Bildiğiniz gibi öğrenciler olarak hayata üniversite ile devam ediyoruz ve sürekli eksiklerimiz bulunuyor bu neden le sürekli para olması gerekiyor ve bunun için yardıma ihtiyacım var buna yardımcı olabilecek biri var ise yorumları yazar ise iban atabilirim.
Ve sizler de yorum yaparak ve iban atarak birbirimize yardımcı olabilmek için iban atalım.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 8 Gün
NZR
9.81₺
Çekimlerim
50
Gerçekten bu konuya ilgi gösteren kuruluşları tenzih ederek söylüyorum. Bazıları size burs vermemek için 40 takla atıyor. Hangi inanca mensupsun, milliyetçi misin, Atatürkçü müsün vs... birçok konu ile alakasız form doldurmanız gerekir. Karşılaştığım en saçma şey ise e-devlet üzerinden bir sürü belge isteyen kuruluşlardır. Ben sana neredeyse kimlik bilgilerimi vermişim. Sen bana hâlâ şunu getir bunu getir diyorsun. Arabanız yok ise e-devlet üzerinden yokluğuna dair kanıt adına bir belge çıkarın demek ne oluyor.

"Vakıf etkinliklerine katılmayan öğrencinin bursu kesilir."
Evet kardeşim bu karşılıksız bir bursmuş.
26.08.2017 00:13

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 12 Gün
NZR
36.69₺
Çekimlerim
50
Devletin verdiği geri ödemeli bursu ben tavsiye etmiyorum.Parayı alırken iyi ama geri ödemesi sıkıntı. Bu nedir arkadaş senin ülkende okuyan öğrenciye sen kredi veriyorsun faiziyle fazlasıyla geri istiyorsun ödemezsen daha da faiz bindiriyorsun. Bu ülkenin kalkınabilmesi için bilim adamından teknik elemanına kadar herşeye ihtiyacımız var ama biz elimizdeki elemanları beyin göçüyle malesef kaybediyoruz. Adam okumuş mühendis olmuş ama hayali yabancı ülkede bulaşıkçılık yapmak neden çünkü bu ülkede yaşamak istemiyor oraların daha iyi istihdam sağladığını ve daha iyi hayat şartları olduğunu biliyor. Zaten bu ülkede kalsa da iş bulamıyacağı için gene başka mesleklere yönelicek. İşe alım şartları da hiç iç açıcı değil. Şahit olduğum Bi olayı sizlere aktarayım: alım ilanı açılıyor biz başvuruyoruz belki Bi umut işe alınırız diye. Ama Bi öğreniyorum ki ilan verildiği gün alınacak kişilerin mülakatı olmuş bile. Gelde şimdi işe gir girebilirsen. Büyük şirketlerin holdinglerin vergi borçlarını sil zengini daha çok zengin et ama iş öğrenciye asgari ücretli çalışana emekliye geldiği zaman ödemedin mi borcunu al sana faiz daha da mı ödemedin al sana haciz. Suriyelilere harcanan paranın yarısı öğrencilerin burs borçlarını silmeye yeterde artar bile. Bilmem ne ülkesine 30 milyon dolar hibe edebiliyorsak öğrencilerin burs borçlarıda silenebilir bence. 4 yılda aldığımız burs parası 18 bin TL ama geri ödiyeceğimiz miktar 27 bin TL. Geri alıyorsun parayı bari faiz alma öğrenciden de kazanma bu insanlar ne zorluklarla okumaya çalışıyor. Daha 2 gün önce kapımıza hukuk öğrencisi geldi öğrenci kimliğini gösterdi gerçekten de hukuk okuyor diye görünüyor. Elinde diş macunları akşam saat 9 olmuş kapı çalıyor. Elimde son 3 tane diş macunu kaldı okul kitaplarımı almak için çalışıyorum firma sana verdiğimiz diş macunlarının hepsini satmadan gelme yarına ürün vermeyiz demiş. Bizde samimiyetine inandık ve aldık belki Bi yararımız olur diye. Bilemem belki yalan söyledi bize ama bu ülkede böyle işler yaparak okumaya çalışan çok insan olduğunu biliyorum. Vel hasıl kelam devletten mecburda kalmadıkça geri ödemeli burs alınmaz. Alırken öderim diyorsun ama mezun olup iş bulamayıp bursu ödeme zamanı gelince kara kara düşünüyorsun. Benim görüşlerim bu şekilde hayırlı forumlar..