ÖĞRENCİ EVİNDE YEMEK!

Hoş geldin! ekitapcim tarafından topluluğumuza katılmanız için davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
13.51₺
Çekimlerim
0
Çorba yapabilirsiniz. Mercimek en basit ve doyurucu olanlarından. Bunun dışında kızartma yada kolay yapılan sebze yemekleri olabilir. Et olayına girmiyorum çünkü fiyatlar öğrenciler için çok pahalı ama tavuk kanat yada baget tarzı şeyler fırında yapılabilir.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
45.22₺
Çekimlerim
50
bulgur pilavı hem sağlıklı hem ucuz
soğanları ince doğrayıp yağda biraz kavuralım varsa sarımsakta atabilirsiniz az salça atalım biber ya da domates salçası salça yoksa domates rendeleyebilrisniz.
daha sonra bir su bardağı bulguru yıkayalım kavurduğumuz soğan karışımının içine atalım içine 2 bardak su dökelim tuz ilave edip kapağını kapatalım .
hiç karıştırmayalım suyu çekmesini bekleyelim kapaktan kontrol edebilirsiniz daha sonra açık ağaç kaşıkla tam ortasından bakalım hala su varsa kapağu kapatalım biraz daha bekleyelim tekrar kontrol edelim su çektiyse kendini olmuştur ocağın altını kapatıp bekleyelim dinlensin yarım saaat sonra hazır. afiyet olsun umarım beğenirsiniz tok tutar ve sağlıklıdır yapımı da kolay iyi akşamlar

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 6 Gün
NZR
38.97₺
Çekimlerim
0
Ben genelde gögüs tavuk alıp 4 gün boyunca yiyebiliyorum. Özellikle 25₺ lik tavuk gögsü ile yapıyorum bunu. Kullanacağım kadarını kesip dolaba koyuyuorum. Emin ol hem cepten hemde sağlıklı beslenirsin. Tabii ki bir yere kadar. Ben genelde yanına kırmızı biber ve yeşil biber ile kavurup bir şeyler yapıyorum. Ekmeğe banıp banıp mis gibi yiyebilirsin :) Aynı zaman da menemen de ucuz ve sağlıklı bir yiyecektir. :)

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
15.49₺
Çekimlerim
0
Öğrenci evinde menemen olabilir öğrenci evinde daha önce yaşadığım için biliyorum. Domatesten biberden acı biberlide çok güzel olur. Sucuklu yumurtada olabilir yanında bol bol ekmekle hazır. Çorbalardan önerdiğim ezogelin yayla çorbası olabilir. Hatta domates peynirden ekmek arası olabilir. Yumurtalı patates olabilir en olmadı dışardan da tavuk dürüm et dürüm gibi söylenebilir. Ama bunlar pahalıya gelir. Ama sen sağlıklı olarak önce yumurtanı kir, sonra kenardan sucuğu dilimle, sucuğu dilimledikten sonra yumurtayla karıştırıp tavaya koy. Tava kısık ateşte olsun ki daha güzel olsun ve pişmesini bekle pişince de bol bol baharat atıp güzelce de yiyebilirsin şimdiden afiyet olsun.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 10 Gün
NZR
32.97₺
Çekimlerim
0
Bu zamanda öğrencilik çok zor.

Allah yardımcınız olsun. Biz genelde evden bir şeyler araklar sonra onları yerdik. En sevdiğim yemekler tavuk göğsü, patates yemeği ve pilavdı.

Ancak herkesin ekonomik durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Bence en ucuzu yumurta ekmek su. Keşke öğrencilerimiz istediğini yiyebilse. Ayrıca öğrencilere tavsiyem şudur. Ortak bütçe yapın böylece harcamalarınızı kontrol edebilirsiniz. Ben öğrenciyken 500 - 600 TL harçlık alıyordum aylık. Rahat bir şekilde yetiyordu. şimdi durum eminim çok farklı ve zordur. Tek başınaysanız istediğinizi yersiniz. Ama aynı evde 3 4 kişi maliyet azalıyor gibi görünse de artıyor. Öğrencilik hayatınız boyunca planlı ilerlemek sizi iş hayatında 1 adım öne çıkartacaktır. Biliyorum çok zor ama imkansız değil. Diğer Avrupalı gençler kafalarına göre yaşarken bizim çocuklarımızın bu şekilde yaşaması kanıma dokunuyor açıkçası.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
32.57₺
Çekimlerim
0
Tavuk kıyma alıp köfte tarzı yapabilirsiniz, menemen ve çoğu yemeğe ağız tadına göre katabilirsiniz.
Bim'den hazır olarak adana ızgara, tavuk döner, anne köfte, tarzı hazır ısıt ye yiyecekler gayet iyi, 1 kişi için günde 3 öğün yetiyor. ( Dişardan bir dürüm söylendiği şekilde dürümü yapılırsa 2 kişiyi zorluyor ) bakıldığı zaman genel olarak tavuk ön plana çıkıyor. Bir erkek için diğerleri zor oluyor ancak biraz maharetli iseniz; milföy hamuru alıp sucuklu kaşarlı vs tarzında rahatlıkla yapabilirsiniz. Çoğu kişi bilmiyor haşlanmış patates soğan reyhan çok güzel doyurucu bir salata oluyor. Kızartma ve yumurtayı söylemek ( sağlık yönünden ) uygunmudur bilemem ancak tokluk ve maliyet için birebir.
Aslında şöyle bir gerçek var günümüz şartında etsiz yemekler ev yapımında uygun, bundan yararlanabilmek için biraz fedakarlık edip yemekle uğraşmak;

Pilav üstü tavuk hem sağlıklı bir yandanda maliyeti düşük haşlama veya pilav ne kadar büyüsede gözde basit aslında.
Mercimek köftesi, kısır, türlü zor gözüküyor olsada yapımı kolay, uygun ve lezzetli.

Ya da en zevkli tüyo ise bir kız arkadaş edinip onunla beraber yemekler yapıp, hem öğrenip hemde her çeşit yemek yemek de var alternatif içerisinde 😁

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
33.71₺
Çekimlerim
0
Çorba daima en risksiz ve besin dolu yemek çeşididir. Hiç unutmam et alıp makarnayla özel special yapmak isteyen arkadaşımızın bizi şımartacağını düşünmüştük. Lastik gibi olan ve pişmeyen et bizi pişman etmişti. Bir daha yaşanmaması dileklerimle bu öneriyi size iletmek istedim :)

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
75.49₺
Çekimlerim
0
Hocam market ürünleri seviyorsanız bence nugget et tarzı sizu daha çok idare eder gibi ama sürekli kullanımınız durumunda birkaç soruna neden olabilir. Ben bazen pilavla birlikte nugget bazen de pilavla birlikte tavuk döner yiyorum. Öneririm fitness vb sporlarla da uğraşıyorsanız 10/10 tarif. İyi günler iyi akşamlar diliyorum..

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
27.64₺
Çekimlerim
0
Biz genelde ilk senelerde roll ekmek alırdık üniversitenin yemekhanesinde hem kullanışlı hem çok alıp bayatlamasından iyidir genelde ufak paketlerde kapalı şekilde muhafıza edilir bahsettiğim ekmek hemde ekmek parası vermezdik.Noodle tarzı veya bim a-101 gibi marketlerden hazır paketlenmiş sadece ısıtılmaya ihtiyaç duyulan kuru fasulye ve taze fasulyeyle idare ederdik.Bazı zamanlar ise bayat poğaça alıp pastahaneden ucuzdan güzelce ıslatıp poğaçaları ısıtır sabah kahvaltıda tüketirdik.

NZR
52.53₺
Çekimlerim
49
Merhaba bu ne güzel bir soru böyle 😊 beni öğrencilik yıllarıma döndürdü. Ben de kendi okuduğum şehirde üniversite okumama rağmen öğrenci evinde kalan arkadaşlarımla birçok defa bir birlikte kaldım ve bir nevi öğrenci evinde yaşıyormuş gibi bir hayat yaşadım. Yemek konusunu sormuşsunuz nacizane tavsiyem öğrenci evi için herkesin tercihi makarna ve akla ilk gelen şeyler olsa da bence şok tarzı patatesli ucuza satan yerlerden bol miktarda patates ve benim için patatesin yanında vazgeçilmez olan soğan almanız olacaktır. Neden Onu tercih ettiğimi de söyleyeyim. Belki aklımıza ilk gelen patates kızartmak için yağın gerekli olduğu fiyatının çok yüksek olduğudur ancak örnek veriyorum bir çuval patates aldığımız zaman bunu kızartarak yeme suda kaynatarak yeme yine suda kaynatarak kafes ezmesini ne çevirme yine suda kaynatarak sulu patatese veya patates püresine çevirme şansımız olacaktır. Tabii ki sadece patates tüketimi demiyorum ancak ekonomik açıdan ve evde bulunduğu takdirde kendisi ile üretilebilecekler açısından bence patates öğrenci evine alınacaklar arasında iyi bir tercihtir. Ayrıca kahvaltıda kızartarak yiyebilirsiniz. Veya patates salatası dahi yapabilirsiniz üzerine çok az maydanoz ve limon ekleyerek. Bunun yanında benim gözümde ikinci tercih olan makarna öğrenci evi için vazgeçilmezler arasındadır. Niğde bence öğrenci evinde birkaç arkadaş yaşıyorsanız herkes eve gittiğinde örnek veriyorum konuyu paylaşan siz bir kilo bulgur bir başka başka arkadaşınız bir kilo pilav bir başka arkadaşınız benzeri bir bakliyat bir aydan uzun bir süre yiyecek ihtiyacınızı karşılayacaktır. İyi Forumlar dilerim.😊

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
21.27₺
Çekimlerim
0
Üniversite hayatım boyunca neredeyse her gün patates kızartması. Pane Harcı ile kızarttığım tavuk ve sos karışımlarını yedim. Fakat kahvaltı harici öğünlerin öncesinde çorba içmek mideyi yumuşatacaktır. Mutfakta vakit geçirmeyi seviyorsan sağlıklı yemekler yapabilirsin. Bana kalsa sürekli dondurulmuş patates, dondurulmuş tavuk, dondurulmuş et,köfte vs. yerim :D