ANKET Milli Takım Eleme Grubunu ilk 2 Sırada Bitirebilir Mi ?

Milli Takım Eleme Grubunu ilk 2 Sırada Bitirebilir mi ?

• Evet

Oy: 61 52.1%
  • Hayır

Oy: 56 47.9%

• Kullanılan toplam oy
    117
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 15 Gün
NZR
35.35₺
Çekimlerim
0
Norveç beraberliği sonrası hem oyun hem de puan olarak inancımız azalmış olsa da önümüzdeki 3 maçı da kazanırsak (Letonya (D) - Cebelitarık - Karadağ(D)), Hollanda'nın grubun son maçında evinde Norveç'e yenilmemesi durumunda grubu 2. sırada bitiriyoruz. Karadağ deplasmanı hariç diğerlerini kolaylıkla geçip şansımızı son maça taşırız bence..

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 15 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Açıkçası milli takımdan hiç ümidim yok ve ümidim uzun bir süre olmayacak gibi. Ne zaman maç başlamadan okunan İstiklal Marşı'nı gerçek bir ruh bir savaşçı gibi söylerse futbolcular o zaman ümidim olur o zaman inancım olur. Euro 2020 de İtalyan futbolcuların milli marşlarını okurken gördükten sonra bunlar turnuvanın kazananı olur demiştim nitekim öyle olmuştu.

Ana probleme gelecek olursak sıkıntı TFF de. Şenol güneşin milli takımı yönetmesinden zerre hoşlanmadım ancak son maçtan sonra ki açıklamaları çok doğruydu. Galibiyet geldiğinde bakanıyla TFF yöneticisiyle kameralara gelip şen şakrak şakalar yapıp övgüler yapıyorlar. Ancak kötü sonuç gelince ortalıkta bir sessizlik oluyor hiç biri kamera önüne gelmiyor. Yerli kuralı diye ciyaklayan TFF milli takımın başına Alman teknik direktör getirip 1.5 milyon Euro para veriyor. Size yemin edebilirim milli takımın başına Yılmaz Vural gelsin adam para almadan bu takımı daha iyi yönetir. Futbolcular milli takım duygularını yitirmiş. Ben tarihi farklardan sonra hiç bir işe yaramayan Antalya'da Muğla'da tatil yapan Burak Yılmaz'ı milli takımda görmek istemiyorumda arkadaş. Yine yenilelim ama en azından milli formayı giymek için can atan yıllardır bekleyen Anadolu Takımlarında onlarca futbolcular ile yenilelim. Bu çocukların inancı belki Avrupa'da farklı oynayıp milli takımda farklı oynayan şahıslara örnek olur.

Grupta ikinci olmaya gelirsek çok fırsat tepti milli takım. Artık gruptan çıkmamız bana göre imkansız. 3-1 öndeyken maçı beraberlik ile bitiriyorsan. Cebalitarik gibi ülkeye karşı gol atmakta zorlanır ve Cebalıtarik neredeyse gol atmaya yaklaşıyorlarsa zaten bu gruptan çıkmayı haketmemişsindir. En son maçta o kadar eksiği olan Norveçe üstünlüğü kuramadık. Artık sonumuz ne olacak belirsiz. 2003 2007 Milli takımından nereye geldik. Yinede umarım gruptan çıkmayı başarırız ve kalan maçları çok fazla gol atarak kazanırız

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 17 Gün
NZR
9.47₺
Çekimlerim
50
Norveç karşısında oyunun genelinde ben pek beğenmedim milli takımı. Sanki tüm oyuncular havlu atmış görüntüsü verdi. Elbette gönül veren bizler duygusalız ve ülkemizin kazanmasını isteriz her zaman. Ancak, gerçekçi olmak gerekirse, ben bu gece oynanacak olan Letonya - Türkiye maçından çok fazla bir şey beklemiyorum. Bana göre tipik bir beraberlik maçı gibi duruyor. Umarım yanılır ve 3 puanı alırız.

Şu anki kadrodaki tüm oyuncular kapasitelerinin altında performans ortaya koyuyor. Çoğunluğu Avrupa liglerinde oynayan futbolcular gerçek kalitelerini ne yazıkki son milli maçlarda ortaya koyamadı.

İnşaallah bu gece keyifli bir maç izler ve kazanırız diyorum. Ben ufaktan 21:45'te oynanacak Letonya Türkiye maçına kaçıyorum, maç sonrası görüşürüz arkadaşlar. :)

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
A milli takımın yönetimsel bir çok sorunu var ve bunların aşılması epeyce zaman alacaktır. Gurubu ilk ikide bitirmek sorunları çözmeye yetmez ama üzerini örtebilir ben A millilerin bu seviyedeyken ilk iki sıralamaya girmemesi gerektiğini düşünüyorum. Sebebi şudur ki bu takım o elemelere katılırsa başarılı olarak addedilecek ve o bağlamda takıma herhangi yönetimsel bir edit gelmeyecektir.
Kadro seçimlerini hocalarımızın özgünce yapamadığı ve kadroların anlamsız bir şekilde alakasız oyuncularla şişirildiğini hepimiz gözlemleyebiliyoruz. en son Kenan Karaman adlı oyuncunun milli takıma seçilmesi de buna bir örnek olabilir. Hoca değişimine rağmen verimsiz bu oyuncuların kadroya alınması insanı tereddüt ettiriyor; "acaba bilinçli olarak yönetimden kadro seçimlerine müdahale mi ediliyor?" sorusu akıllara geliyor. Bazı oyuncuların prim almaları ve aldıkları primlerden yönetimdeki bazı kodamanlara pay vermeleri de göz önüne alınabilir. Beşiktaş ve A milli takımda başarısız bir grafik sergileyen bir oyuncunun değişen teknik direktörlere rağmen hala kadroya ve listeye girebilmesi anlamsız. o formayı hak eden birçok oyuncu varken üstelik. Benim temennim ilk ikiye giremememiz yönünde maalesef. Başka türlü akbabalar takımdan elini çekmeyecek anlaşılan.

NZR
27.70₺
Çekimlerim
99
Hocam milli takımımızın her zaman iyi yerlerde olmasını isterim ancak eğri oturup doğru yazayım. Bu dünya kupası grup elemeleri ilk başladığında takım performansı oldukça iyiydi grupta birinciydi Hollanda falan demiyor 4 tane atıyordu. Ancak ben o zamanda söyledim bir eksiklik vardı takımda yani biz iyi olduğumuzdan değil de diğer takımlar kötü olduğundan yeniyormuşuz gibi gelmişti bana. Ve Euro grubuna gittiğimizde bunu az buçuk gördük. Yani bir takım kötü olabilir eyvallah ama Türkiye en kötü takım seçilmişti. Yani hepiniz izlemişsinizdir maçları diye düşünüyorum Türkiye'nin oyun oynadığını göreniniz oldu mu? Reklamlarda daha iyi oynuyorlardı. Belki tarihimizin en gelecek vaad eden iyi takımı diyebiliriz. Ancak sahaya baktığımızda ne oynanan bir oyun gördük ne de futbolcuların performanslarını istenen düzeyde gördük. Yani çağlar gibi dev takımlara karşı mücadele eden bir stoper ne yapacağını şaşırıyordu. Peki bunların nedeni ne? Kimseyi kötüleme niyetim yok ancak bunlara neden olan tabikide teknik direktörümüz. Benim görüşüm bu. Bir savunma oyunu oynat birşeyler oynatta en azından oynadık çabaladık ta elendik yenildik diyelim. İtalya maçını izlerken en çok dikkatimi çeken Chiellini ofansif orta saha gibi bizim yarı alanda dolanıp durmasıydı. En azından bu rahatlığı vermemeliydik. Ama o rahatlığı verdik ve turnuvanın en kötü takımı seçildi bizim çocuklar. Ama suçlusu bizim çocuklar değil. Ne diyeyim, inşallah dünya kupası grubundan çıkarlarda yüzümüz güldürüler. Benim öyle kupa beklentim falan yok olmasını çok isterim ama yok. Oynasınlar yeter.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 17 Gün
NZR
2.41₺
Çekimlerim
50
Letonya maçında zor da olsa 3 puanı aldık. Ancak milli takımımız ne yazık ki umut vermiyor. Böyle bir oyunla grubu ilk ikide bitirmemiz çok zor. Takım birbirinden çok kopuk oynuyor. Bu oyunla gruptan çıksak dahi sonraki aşamalarda başarılı olmamız pek mümkün görünmüyor. Ancak yine de milli takımımız süprizleri sever. Belki son 2 maçta takım ortaya bir karakter koyar, belki şans yanımızda olur bir şekilde çıkarız. Özellikle son hafta çok kritik. Eğer işi son maça taşıyabilirsek Hollanda'nın Norveç karşısında en az 1 puan almasını bekleyeceğiz. Zor bir ihtimal değil. Ancak keşke geçtiğimiz haftalarda kazanmamız mümkünken basit hatalardan kaybettiğimiz maçlardan birini kazanabilseydik. O zaman ipler bizim elimizde olurdu. Şimdi Norveç, in hata yapmasını bekleyeceğiz. Stefan Kuntz'un milli takıma iki maçta çok büyük bir katkısını göremedik. Henüz kadro seçimlerinde süpriz bir tercih yapmadı. Yine aynı oyuncular oynuyor. Yine oynaması gerekenler yedek kulübesinde bekliyor. Taktiksel anlayışını da henüz sahaya yansıtabilmiş değil. Eğer Stefan Kuntz bu takımda başarılı olmak istiyorsa son 2 maçta taktiksel anlayaşını sahaya yansıtabilmeli. Gerektiğinde takımın abilerini kenara çekebilmeli. Milli takıma kendi oyununu oynatabilmeli.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 11 Gün
NZR
43.28₺
Çekimlerim
0
Ben milli takımın probleminin , anlık kadro değerlendirmesinin doğru olmaması ve kesinlikle karşı takıma göre veya herhangi oturmuş bir sistemin olmamasına bağlıyorum. Kalan maçların birinden 3 puan alamayacağımızı düşünüyorum, milli takımımız on bir tane bireysel sporcuyu sahaya koyup takım oldunuz denilir gibi futbol oynadığını düşünüyorum. Takım kimyasına dair hiçbir şey yok.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 15 Gün
NZR
61.25₺
Çekimlerim
50
Bizim çocukların he daim yanındayız ve milli takımımızı her zaman destekliyoruz. İnşallah gruplardan başarıyla çıkarlar fakat takımımız çok bozuldu sanki. Fransa'yı yenen, Hollanda'yı falan deviren takımımız nerede? Artık nasıl izah edilir bu düşüş bilemiyorum fakat hala daha az da olsa şansımız var. Takımımız gayet iyi bize bunu defalarca kanıtladılar. Fakat nedir bilemedim bu düşüşün sebebi. Öyle mükemmel oyun oynarken birden bire ihtimalleri düşünür olduk. Sanki böyle karşımızdakini haddinden fazla mı büyütüyoruz. Tamam Avrupa futbolu bize göre çok daha iyi ama ben sonuç olarak bu sporu insanlar yapmıyor mu? Biliyorum bir sürü farklı etken var fakat ben hala insanın bir şeyi isterse başarabileceğine inanıyorum. Takımımızdaki bu istek ve arzu mu kayboldu yoksa? Onlar bizden iyi deyip hiçbir şey yapmamak mı? Bizde başarabiliriz bence buna inanmamız lazım. Sonuç olarak ülkecek geçmişte bir çok şey başarmadık mı? Hayır yenilmek neyse de en azından ezilmeyelim be. O takımların taraftarları bizi yendikten sonra dalga geçtiklerinde ki yapıyorlar gerçekten bomba gibi oluyorum. Böyle her an üflese patlayacak gibi. Onların taraftarlarına bu neşeyi yaşatmayalım ve bizler de bu hüznü yaşamayalım. Başarıla BİZİM ÇOCUKLAR!

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 12 Gün
NZR
32.78₺
Çekimlerim
50
Stefan Kuntz'a kimse karışmazsa ki bu imkansız gibi başarılı olacaktır.
Milli takım yönetmek gerçekten çok sıkıntılı. Oyuncuyu çağırıyorsun bu niye çağrılmadı,oynatıyorsun yok niye diğeri oynatılmadı böyle yapa yapa bu kadar yetenekli jenerasyonu kaybetmek üzereyiz ne yazıkki.
Kalan maçlarımızı kazanacağımızı düşünüyorum ancak Norveç puan kaybetmek zorunda. Şenol Hoca bence çok başarılıydı ancak onu buraya zorla getirenler şimdi zorla yolladılar. Doğru düzgün yapılanma olmadan,kadro seçimlerinde hakkaniyetli davranılmadan kimse birşey beklemesin bu takımdan. Ben 23 kişilik kadro kursam sanırım şu tercihleri yapardım;

Kaleciler ; Uğurcan Çakır , Altay Bayındır , Ersin Destanoğlu

Defans ; Zeki Çelik , Nazım Sangare , Merih Demiral , Ozan Kabak , Kaan Ayhan , Çağlar Söyüncü , Rıdvan Yılmaz , Umut Meraş

Orta Saha ; Okay Yokuşlu , Berat Özdemir , Ozan Tufan , Yusuf Yazıcı , İrfan Can Kahveci , Hakan Çalhanoğlu , Güven Yalçın , Abdulkadir Ömür , Cengiz Ünder

Forvet ; Burak Yılmaz , Cenk Tosun , Ali Akman

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 11 Gün
NZR
43.28₺
Çekimlerim
0
Hatta bir sonraki kadro seçimimi ben de şahsıma ait paylaşmak istedim ek olarak

Kaleci ; Uğurcan Çakır, Altay Bayındır, Mert Günok (Ersin Destanoğlu'nu ümit milli takımda 11 oynadığı için almazdım)

-Defans ; Sağ Bekler: Mert Müldür, Zeki Çelik,

-Merkez Defans: Merih Demiral, Kaan Ayhan(Serdar Aziz), Ozan Kabak , Çağlar Söyüncü

-Sol Bekler: Rıdvan Yılmaz , Uğur Çiftçi

Orta Saha ; Berat Özdemir, Cengiz Ünder , Yusuf Yazıcı , Hakan Çalhanoğlu , Halil Akbunar , İrfan Can Kahveci , Orkun Kökçü , Ozan Tufan , Kerem Aktürkoğlu

Forvet: Burak Yılmaz , Ali Akman , Halil Dervişoğlu

İlk onbirim 4-2-3-1 olur

Kale
: Uğurcan Çakır

Defans: Mert Müldür, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Rıdvan Yılmaz

Defansif Orta Saha: Berat Özdemir, Berkan Kutlu

Orta Saha: Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Halil Akbunar

Forvet: Burak Yılmaz

İkinci yarının ilerisinde 4-1-4-1 ' e döner Berkan'ı çıkarır Orkun'u alırım. Halil ile de Kerem veya Yusuf'u değişir Burak ile de Halil ' i değişirim

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
58.10₺
Çekimlerim
0
Ben milli takımımızın ilk ikiye girebileceğini düşünüyorum.hollanda norveç berabere biter biz de iki maçta 9 averaj yapar gideriz zaten baktığımızda yine denizi geçip derede boğulduk norveçi deplasmanda yendik hollandayı burada sürklase ettik sonra eski hastalığımız nüksetti olmadık takımlara puan kaybettik.kuntzun yaptığı açıklama çok önemli milli takımda hiçbir zaman prim konuşulmamalı oyuncularımız kalplerıyle forma için türk milleti için oynamalı benim milli takım kadrom kalede altay zeki caner merih çağlar okay berat hakan cengiz burak kerem cebelitarık maçında çift santrofor üçlü defans oynamalıyız adamlar zaten iki kere gelcek dört kişiyle beklemeye gerek yok tüm kalbimle inanıyorum ki bu guruptan çıkacağız kulupçülük yapmayalım herzaman milli takımımızın yanında olalım başarılar Türkiyem kalbimiz desteğimiz seninle.