Dolar, Euro bu fiyatlarda olduğu sürece daha çok zam gelir ya da gramaj oyunu yaparlar. Baksanıza mazota benzine 2 gün önce zam yaptılar 18 ekimde gene mazota zam gelicek diyorlar. Bu ülkede fiyatı çıkan bişeyin düştüğünü görmedim açıkçası. 1 yıl öncesinde evlendim market fiyatlarıyla tanıştım dedim abi bu ne millet nasıl ev geçindiriyor. Baba evinde tabi bu kadar bilmezdim fiyatları ama şimdi hangi ürün nerde kaç para ezberler oldum. 30 40 tl ye alınan 5 litre yağ olmuş 70 80 TL. Yumurta olmuş 30lusu 27 28 tl. En ucuz süt 5 TL den aşağı yok. Yarım kilo yoğurt 5 TL den ucuza yok. 600 gram kaşar peyniri 19 20 TL den alırdık şimdi olmuş 30 32 lira. 1 sene önce yaptığım market alışverişiyle şuan yaptığım market alışverişi arasında dağlar kadar fark var. He birde üreticinin yaptığı gramaj oyunları var. İnsanlar gramajına bakmıyor ki ucuz mu diye bakıyor. Üreticide geçiriyor gitsin. Adam 100 gramlık ürünü 10 TL ye satması gerekirken graöajı 80e düşürüyor gene aynı fiyata satıyor kimsede anlamıyor. Hee birde arada aracılar var adamlar hiç elini suya sabuna sürmeden para kazanıyor. Çiftçiden alıyor 1 TL ye satıyor 3 TL ye pazarda da 4 TL ye sen ben alıyoruz. Devlet Bu aradaki kişileri devreden çıkarıp bu fiyatları düşüremez mi? Çiftçi devlete satsa devlet cüzi bir kar marjıyla pazarcıya verse pazarcı zaten ucuza satmış olucak. Ama böyle devam ettikçe ne market fiyatları düşer ne benzin mazot düşer ne ev kiraları düşer. Kayıran Allah bizi kayırsın hayırlı günler