Hangi Marketleri Kullanıyorsunuz

• Migros

Oy: 36 26.3%
  • A101

Oy: 53 38.7%
  • BİM

Oy: 64 46.7%
  • ŞOK

Oy: 23 16.8%
  • Carrefour

Oy: 11 8.0%
  • Yerel Marketler

Oy: 13 9.5%
  • Mahalle Bakkalları

Oy: 16 11.7%

• Kullanılan toplam oy
    137
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
58.01₺
Çekimlerim
0
Çoğu marketten alışveriş yaptım. Ankarada yaşıyorum şuan en uygun olarak baktığımda gimsa var ve sadece Ankara da var. Fiyatları uygun evimin yakınında bim ve a101 de var. Zaman zaman a101 ve bimde güzel kampanyalar ve ürünler bulunuyor. Şokta güzel bir market zinciri ama malum fiyatları diğer marketlere göre bir tık üstte. Şuanlık ekonomide ortada olduğu için genellikle Ankara da yaşadığım için gımsayı kullanıyorum. Yapılan indirimlere göre zaman zaman bim ve a 101 i de tercih ediyorum. sizin market tercihiniz hangisi yorumlarda belirtirmisiniz teşekkürler.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 6 Gün
NZR
45.22₺
Çekimlerim
50
A101 gerçekten bu işin piri. Her yerde var. Mesela benim oturduğum evin çevresinde 4 tane var otomatikman ayaklarım 101e gidiyor. Alışkanlık haline geldi.
Evet cidden bende bir şey alsam da dolaşmak içinde olsa mutlaka oraya uğruyorum. Kampanyası olsun ne bilim hoşuma gidiyor ürünleri sadece bu dondurucularda olan pastalar var ya onlar görüntü olarak hoş olmuyor. Hep kaymış görüntüsü bozulmuş oluyor mesela limonlu cheesecake da çikolatalı pastalar falan hep öyle bu konuda şok market dondurucularını kullanıyorum ve de öneriyorum.
ama belki görüntü olarak pastaların hep kaymış olması müşterilerin alırken bozmasından da olabilir yani ama tabi olmayadabilir çünkü her defasında bu şekilde denk gelmesi çok zor diye düşünüyorum

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
75.49₺
Çekimlerim
0
Ekli dosyayı görüntüle 142

Biliyorsunuz son gündemi hükümet ve cumhurbaşkanı marketlere ateş püskürtüyor artan fiyatlardan dolayı. Bana sorarsanız eğer marketlerin bu konuda bir suçu yok. Geçen günlerde Mural Ülker açıklama yaptı, "Benim kar payım zaten %1.5 bile değil ben daha neyi düşüreyim" dedi ki adam Murat Ülker, sallamıyor. Kendisi Türkiye'nin en zenginlerinden birisi ve ŞOK marketlerinin sahibi. Ayrıca ŞOK Marketi borsada işlem gören ve rakamlarını halka açıklayan bir şirket. Girip baktığınız zaman kar marjının 1.44 olduğunu görürsünüz. Aslında baya komik ve üzücü bir rakam, diğer tüm marketlerde de durum aynı. 100 lira harcıyorum ŞOK market'de ve ŞOK bundan 1.44 kuruş kar elde ediyor. Buna rağmen marketlere yükleniliyor.

Bugün internette bir yerde denk gelmiştim. Tarlada 1.5 tl olan elma neden markette kilosu 7 liraya satılıyor diyordu. Yani kısaca şöyle açıklanabilir;

1.5 TL'ye çiftçiden elmayı al, 100-200 ton taşıma yapacak kamyon satın al ya da kirala, artık türkiyenin neresinden geliyorsa, bu kamyonlar 500-1000 km arası yol gitsin ücretli otobanlarda ve yine ücreti aşırı pahalı olan osmangazi köprüsünden, 3. köprüden geçsin, gelsin istanbul'a orada depo kiralasın soğuk hava deposu yapsın elindeki malları muhafaza etsin ve daha sonra süpermarket kirası, çalışan maaşları, giderler, sigortalar ödesin. yani şimdi bu elmanın kilosu 7 değil 10 lira olsa da ben hak veriyorum. her gün her şeye zam geliyor, bu adamların, süpermarketlerin altında binlerce mağaza yüzbinlerce çalışan var. bu adamlar da para ödüyor, bir ton giderleri var. %1.5 kar yapan yerden daha ne istiyorsunuz anlamıyorum açıkçası

Neyse çok uzatmadan, sizler günlük hayatta hangi marketleri tercih ediyorsunuz, eğer varsa sebepleriyle beraber yazarsanız sevinirim.
Ben genellikle migrosu kullanıyorum, aslında daha yakın olduğu için kullanıyorum ama bence migros, a101 ve bim gibi zincir marketlere göre daha kapsamlı geliyor bana, mesela migrosta aradığım birşeyi bulabilirim, ama bu durum diğer marketler için öyle olmuyor maalesef benin görüşüm böyle hocam.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 11 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Eskiden hem ucuz olmasından dolayı hem de ürünlerinin kalitesinin normal olmasından dolayı Bim'i tercih ederdim. Ancak sonradan Bim ürünlerinin kalitesini çok bozdu. Bu yüzden Şok'tan market alışverişlerimizi yapmaya başladık. Ancak artan fiyatlardan dolayı artık orayı da tercih edemiyoruz desek yalan olmaz. İndirim buldukça mobil uygulamalar ile alışveriş yapmaya çalışıyoruz. Eğer bulamazsak mecburen Şok'tan market alışverişimizi yapıyoruz. Fakat ürünlerin kalitesi oldukça kötü. Ucuz diye satılan ürünlerden eskiden azıcıkta olsa tat alır karnımızı doyururduk. Şimdi tat koku alamıyoruz üstüne üstlük sağlığada çok zararlı oluyor. En sevdiğim üründen örnek verecek olursam eskiden hep Bim'de Piliç( Tavuk ) Burger alır ısıtıp yerdik. O zamanlar fiyatı 2.45 felandı. Şimdi Bimde fiyatı 6.75 pişirince rengi salça gibi oluyor tadı desen yok içinden sert parçalar ve kabuklar çıkıp duruyor. Bilindik ucuz Piliç Burger satan tek yer A101 var. Orda da fiyatı 6.90. Geçen aldım onun rengi normal ancak tadı yok ve içinden soğan kabuğuna benzer şey çıktı. İçine gram tavuk koymuyorlar artık.