Hangi Marketleri Kullanıyorsunuz

• Migros

Oy: 36 26.3%
  • A101

Oy: 53 38.7%
  • BİM

Oy: 64 46.7%
  • ŞOK

Oy: 23 16.8%
  • Carrefour

Oy: 11 8.0%
  • Yerel Marketler

Oy: 13 9.5%
  • Mahalle Bakkalları

Oy: 16 11.7%

• Kullanılan toplam oy
    137
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 11 Gün
NZR
17.38₺
Çekimlerim
50
hangi marketi tercih ediyorsunuz.jpg

Biliyorsunuz son gündemi hükümet ve cumhurbaşkanı marketlere ateş püskürtüyor artan fiyatlardan dolayı. Bana sorarsanız eğer marketlerin bu konuda bir suçu yok. Geçen günlerde Mural Ülker açıklama yaptı, "Benim kar payım zaten %1.5 bile değil ben daha neyi düşüreyim" dedi ki adam Murat Ülker, sallamıyor. Kendisi Türkiye'nin en zenginlerinden birisi ve ŞOK marketlerinin sahibi. Ayrıca ŞOK Marketi borsada işlem gören ve rakamlarını halka açıklayan bir şirket. Girip baktığınız zaman kar marjının 1.44 olduğunu görürsünüz. Aslında baya komik ve üzücü bir rakam, diğer tüm marketlerde de durum aynı. 100 lira harcıyorum ŞOK market'de ve ŞOK bundan 1.44 kuruş kar elde ediyor. Buna rağmen marketlere yükleniliyor.

Bugün internette bir yerde denk gelmiştim. Tarlada 1.5 tl olan elma neden markette kilosu 7 liraya satılıyor diyordu. Yani kısaca şöyle açıklanabilir;

1.5 TL'ye çiftçiden elmayı al, 100-200 ton taşıma yapacak kamyon satın al ya da kirala, artık türkiyenin neresinden geliyorsa, bu kamyonlar 500-1000 km arası yol gitsin ücretli otobanlarda ve yine ücreti aşırı pahalı olan osmangazi köprüsünden, 3. köprüden geçsin, gelsin istanbul'a orada depo kiralasın soğuk hava deposu yapsın elindeki malları muhafaza etsin ve daha sonra süpermarket kirası, çalışan maaşları, giderler, sigortalar ödesin. yani şimdi bu elmanın kilosu 7 değil 10 lira olsa da ben hak veriyorum. her gün her şeye zam geliyor, bu adamların, süpermarketlerin altında binlerce mağaza yüzbinlerce çalışan var. bu adamlar da para ödüyor, bir ton giderleri var. %1.5 kar yapan yerden daha ne istiyorsunuz anlamıyorum açıkçası

Neyse çok uzatmadan, sizler günlük hayatta hangi marketleri tercih ediyorsunuz, eğer varsa sebepleriyle beraber yazarsanız sevinirim.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
40.12₺
Çekimlerim
0
Ekli dosyayı görüntüle 142

Biliyorsunuz son gündemi hükümet ve cumhurbaşkanı marketlere ateş püskürtüyor artan fiyatlardan dolayı. Bana sorarsanız eğer marketlerin bu konuda bir suçu yok. Geçen günlerde Mural Ülker açıklama yaptı, "Benim kar payım zaten %1.5 bile değil ben daha neyi düşüreyim" dedi ki adam Murat Ülker, sallamıyor. Kendisi Türkiye'nin en zenginlerinden birisi ve ŞOK marketlerinin sahibi. Ayrıca ŞOK Marketi borsada işlem gören ve rakamlarını halka açıklayan bir şirket. Girip baktığınız zaman kar marjının 1.44 olduğunu görürsünüz. Aslında baya komik ve üzücü bir rakam, diğer tüm marketlerde de durum aynı. 100 lira harcıyorum ŞOK market'de ve ŞOK bundan 1.44 kuruş kar elde ediyor. Buna rağmen marketlere yükleniliyor.

Bugün internette bir yerde denk gelmiştim. Tarlada 1.5 tl olan elma neden markette kilosu 7 liraya satılıyor diyordu. Yani kısaca şöyle açıklanabilir;

1.5 TL'ye çiftçiden elmayı al, 100-200 ton taşıma yapacak kamyon satın al ya da kirala, artık türkiyenin neresinden geliyorsa, bu kamyonlar 500-1000 km arası yol gitsin ücretli otobanlarda ve yine ücreti aşırı pahalı olan osmangazi köprüsünden, 3. köprüden geçsin, gelsin istanbul'a orada depo kiralasın soğuk hava deposu yapsın elindeki malları muhafaza etsin ve daha sonra süpermarket kirası, çalışan maaşları, giderler, sigortalar ödesin. yani şimdi bu elmanın kilosu 7 değil 10 lira olsa da ben hak veriyorum. her gün her şeye zam geliyor, bu adamların, süpermarketlerin altında binlerce mağaza yüzbinlerce çalışan var. bu adamlar da para ödüyor, bir ton giderleri var. %1.5 kar yapan yerden daha ne istiyorsunuz anlamıyorum açıkçası

Neyse çok uzatmadan, sizler günlük hayatta hangi marketleri tercih ediyorsunuz, eğer varsa sebepleriyle beraber yazarsanız sevinirim.
A-101 çünkü hemen hemen her yerde görmek mümkün. bakkal gibi sayısı çok fazla. Ayrıca fiyat performans oranı tatmin edici. En çok kendine çeken nokta yakınlık. Bu kadar çok olması ve diğer birçok marketin henüz gitmediği yerlere gitmesi çok önemli. Mesela ben yurtta kalıyorum bayağı da şehir merkezi denmeyecek yerde ve yurdun hemen yanına a101 açılmış ve sadece yurtta kalan iki bin kişiye hitap ediyor. Bunu diğer marketlerden önce yapması buradaki kazancını diğer marketlerin direkt üzerine çıkarıyor zaten. Buraya yurt daha inşaat iken gelip market açmış olmaları gerekirdi. Şu an üç tane market olsa dahi kat kat yeter. A101 in ayrıca kendine ait ürünleri fiyat performans olarak çok yüksek seviyede. Günümüzdeki ekonomi de düşünülürse herkesin artık en küçük şeyleri bile hem ucuz hem kaliteli alma isteğinden dolayı yine kendine çekmeyi başarıyor. Tüm bu şeyleri Bimin elinden aldığı söylenebilir çünkü bir beş sene öncesine kadar tüm bunlar Bimin elindeydi. Diğer büyük marketlerin Migros vs. burada fazla kullanılmaması tamamen yokluğundan. Yüz bin kişiye bir tane Migros olduğu için sadece kendi çevresine hitap ediyor ayrıca müşteri bulması zor. Her ne kadar internet üzerinden alır veriş olsa da bunu da yine A101 de görüyoruz...

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Hepsi aynı fiyat skalasında ilerlediği için ben genel olarak herhangi birini bana en yakın olanından tercih edip kullanıyorum. Fiyat olarak neredeyse birbiriyle aynı seviyelerde olan bu marketler benim Tahminimce bunu anlaştıkları için değil kar marjlarının minimal tuttukları ve aynı tedarikçilerden tedarik ettikleri ürünleri sattıkları için genel olarak raflarındaki fiyatları birbiriyle aşağı yukarı aynı. Temel gıda malzemeleri dışında diğer alışverişlerimi internetten yapmayı tercih ediyorum. Size de tavsiye edebilirim. İçlerinde bir iki tanesinin kendi markası olan ürünler daha uygun fiyatlardan satılmakta ve rekabet konusunda satıldığı markayı bir adım öne çıkarmakta. Onun haricinde genel manada dediğim gibi fiyatlar üç aşağı beş yukarı aynı.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
20.71₺
Çekimlerim
0
Ben bimi tercih ediyorum evime yakınlığı dolayısıyla ama yanı mesafede olsa A-101 ve Bim ikisini kullanırdım genelde en ucuz ürünler burada oluyor ve belli tarihlerde gelen kampanyalı ürünlerde var.Bu ürünler daha çok müşteri çekmek için gelsede işe yarayan bir taktik olduğunu kabul etmek zorundayız.Şuanki ekonomik durumda insanlar cidden ucuzluğa muhtaçlar ve bundan yararlanıyorlar bu durumda marketlerde de suç bulamayız.Bu marketleşme diğer esnafları da zor duruma sokuyor halk olarak çok fazla elimizden gelen bir şey olucağını sanmıyorum bu olayı yöneticilerin el atması gerektiğini düşünüyorum insanları mahalle esnaflarından alışveriş yapmaya teşvik etmesi gerekmeli örnek olarak Ankara belediyesi alışveriş kartı çıkararak anlaşmalı esnaflardan uyguna alışveriş yapılmasını bu yolla sadece zincir marketlerin değil herkesin kazanmasını sağlamaya çalışıyor bu davranışınından dolayıda tebrik ediyorum.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
45.22₺
Çekimlerim
50
a101 ve şok var mahallede bim burda yok yakın yerde yok yani uzak bize mahalle bakkallarından da iki tanesine gidiyoruz biri çok iyi güleryüzlü kaliteli ürün olsun diğeri ise çok komik gelecek ama aynı ürünü iki gün ard arda alın ikisinde de farklı fiyat söyleyebilir size hani mülterş odaklı değil hiç esnaf gibi değiller fikrimce bakkalın konumu iyi diye kazanıyorlar bence onun dışında o güleryüzlü market daha iyi ama biz çoğunlukla a101 şok gibi marketlerden daha uygun ve kampanyalı ürün almayı seviyoruz. bimin olmasını çok isterdim orda kendi öikolatası var topi tanem diye çok güzel bayılıyorum ona

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
17.08₺
Çekimlerim
50
Aslında her ürün için hangi market ucuz hepsini tek tek gidip bakıp kontrol etmek lazım çünkü A ürünü A101'de daha uygun fiyatlı satılırken B ürünü Bim'de en uygun fiyatlı. Bundan dolayı zamanı olanlar bence tüm marketlere gidip en uygun ürünü gezerek bulmalı.

NZR
52.53₺
Çekimlerim
49
Açtığınız konu gerçekten Türkiye'nin kanayan yaralarından birine değinen bir konu. Ancak ufak bir noktaya değinmişsiniz siz marketten 100 TL alışveriş yapıyorsunuz ben market 1,5 tl kazanıyor şeklinde aslında bu olaya bu şekilde değil de ciddi rakamlarla bakmanızı isterim. Gerçekten marketler ciddi paralar kazanıyorlar sadece ismi olmayan ya da bir ismi olan ancak şok gibi benim gibi ünlenmemiş bir marketten bahsediyorum şu anda: market günlük olarak 90 bin TL'ye yakın ciro yapıyor ve çok merkezi bir yerden de bahsetmiyorum. Bu yüzden bir de sizin dediğiniz tutarlara bu fiyatlar üzerinden bakalım. 100.000 TL'lik ürün satan bir market 15.000 TL kar elde ediyor hiçbir hesaplama yapmıyorum direkt olarak bunun 5000 TL'sini gider olarak görüyorum geriye 10.000 TL yapıyor bunu market tarzı yerler ay'ın bütün günleri açık olduğu için 30 gibi çarptığımızda 300.000 TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor sizce depo düşük bir rakam mı? Tabii bizler tüketici olduğumuz için olaya küçük meblaglarla bakıyoruz fakat işin aslı böyle değil. bahsetmiş olduğunuz Murat Ülker küçük tutarlar zaten bugün onun için ülkenin sayılı zenginlerinden biridir demezdiniz. Ayrıca bir market bir ürünü 2 TL'yi alıp kendisine mal olduğu için o şekilde satmıyor. Hatta market fiyatlarının manav veya diğer benzer işleri yapan esnafların fiyatlarına göre bazen daha ucuz olduğunu da görüyoruz. Asıl sorun ne kadar şu an devlet sitem ediyor olsa da fiyatlar üzerindeki denetimsizlikten kaynaklanıyor. Basit bir örnek verip önce sizin sitem ettiğiniz noktalara vermek daha sonra en fazla hangi alışverişi yaptığım marketi söylemek istiyorum. Osmanlı'da narh denilen bir sistem vardı. Ve Osmanlı bu sistemle ticaret yapan bütün esnafları ve dükkanları denetliyordu. Böylece her üretim fazlası mal ortaya çıkmıyordu. Hem de arz talep dengesi kuruluyordu. En önemlisi kimse fiyatı yukarı çekemiyordu. En fazla alışveriş yaptığım markete gelecek olursak tüm marketleri takip ediyorum ve bana en uygun olanın yerden alışveriş yapıyorum. Ancak 1. Sırada şu an Bim bulunuyor. İyi forumlar🌿

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
17.38₺
Çekimlerim
0
Genelde bimi tercih ederim marketin ışıklandırmasındanmıdır bilmem ama beni çeken bir yer. Ayrıca fiyat olarak diğer marketlere göre daha uygun kendi üretimleri olan bazı yiyecek içecekler lezzet bakımından diğer marketlerden üstün ve bim çalışanlarıda genelde güler yüzlü olurlar . A101 ide severdim fakat sosyal medyalarda paylaşımlardan gördüğüm kadarıyla işçilerine mobing uygulamalarıyla gündeme geldiği için ve bende işçi çalışan haklarına değer verdiğim için zorbalık yapan bir marketi tercih etmiyorum. Kısacası bim herzaman herkesin çaldığı kapı dönüp dolaşıp gittiği yerdir . Migros'ta genelde alkol tüketeceğim zaman uğradığım bir market olmakla beraber aranılan herşeyin bulunduğu geniş çaplı bir yer. Ama genel olarak şu sıra tüm zincir marketler aşırı derece pahalı olmakla beraber hergün fiyat etiketlerinin değiştiğini bizzat görüyorum