NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 16 Gün
NZR
17.38₺
Çekimlerim
50
Soru Basit.

Sizlere göre en iyi yatırım aracı nedir?

Bana göre sanırım borsa ve start-up'lara, girişimlere yatırım yapmak. Çağımız artık teknoloji çağı ve teknoloji girişimleri patladığı zaman tam patlıyorlar. Bugün basit bir okey oyunu yapan firmayı 1 milyar dolara satın aldılar.

Bunlar dışında söz konusu yer Türkiye olunca yatırım araçları da epey farklılık gösteriyor. Başka ülkelerde faiz hiç olmadığı için, olsa bile %1-2-3 arasında değişiyor zaten, insanlar genelde parasıyla para kazanamıyorlar ve girişimlere yatırım yapıyorlar. Bu sayede hem girişimciler destek buluyor hem de yatırımcı olası bir değer kazanma durumunda parasına para katıyor.
en iyi para yatırma aracı.png

Ama şu an Türkiyede sanırım en mantıklı yatırım paranı dolar olarak tutmak. Ev almak, araba almak hiç güvenli değil gibi. Ev fiyatları malum aşırı fazla. Sürekli artıyor. Daha ne kadar artacak? Yani daha da artacaksa ya da sürekli artacaksa zaten biz yaşamayalım bu ülkede. Ev fiyatlarında aşırı bir balon var ve alanın elinde patlayabilir. Bi bakarsınız faizlerle oynarlar, kredilerle oynarlar derken evinizin değeri %20 düşmüş. Olur mu olur.

Araba yine aynı şekilde. Dehşet bir ÖTV var. Yeni gelecek hükümet ÖTV'de değişiklik yapacaktır. Kılıçdaroğlu bile bir ton açıklama yaptı ÖTV ile alakalı. Bugün yatırım diye 1 milyon tl'lik araç alsan seçimden sorna aracını 500 bin tlye bile satamazsın belki de. Araba da türkiye için epey riskli bir yatırım yöntemi.

Altın belki alınabilir ama altın da öyle çok fazla oynamıyor açıkçası, aşırı derecede kar getirmiyor ki geçen yaz milleti epey zarara soktu. Dibi gördü resmen.

Sizler nasıl yatırım yapıyorsunuz? Yatırım araçlarınız nelerdir?

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 17 Gün
NZR
9.47₺
Çekimlerim
50
Yatırım araçları aslında bazı açılardan farklılık gösterdiği için kişisel tercihler de farklı olabiliyor. Örneğin yüksek kazanç hedefleyenlerin yüksek riski yüklenmeyi de sevmeleri gerekir. Güvenli yatırım araçları arayanlar ise; "Az olsun, sağlam olsun" düşüncesine sahip kişilerdir. Bir de yatırım araçları seçiminde kültürel ve inanç temelli etkenler söz konusudur. Elbette en iyi yatırım aracı nedir sorusu bu etkenlerin yanında yatırımın büyüklüğü açısından da verilecek yanıtlarla daha iyi açıklanabilir.

Her ne olursa olsun, bugün için birikimlerini değerlendirmek isteyen küçük yatırıcımlar ile farklı amaçlara sahip büyük yatırımcıların bulunduğunu da unutmamak gerekir. Genellikle vahşi kapitalist düzende "Büyük balık küçük balığı yutar" kuralı her zaman geçerlidir. Buna çok dikkat etmek gerekir.

Benim bu soruya verilecek tek bir yanıtım var. O da; en iyi yatırım aracı üretmektir. Elbette herkesin üretime doğrudan katılması mümkün değildir. Dolayısıyla, bunun için devletin öncülüğünde kooperatifçiliğin geliştirilerek sermayenin tabana yayılması ve bu sayede geniş kesimlerin kar payı alarak birikimlerini değerlendirmeleri; bana göre en tutarlı yöntemdir.

Diğer tüm yatırım araçlarına yöneldiğinizde ise; bugünün dünyasında spekülatörlere ve manipülatörlere yem olmaktan büyük olasılıkla kurtulamazsınız. :) Sırtınızdan yeni zenginler türemeye ve üremeye devam eder...

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 10 Gün
NZR
45.22₺
Çekimlerim
50
Altın , dolar hep yatırım için güzel bence arkadaşlar. Size başıma geleni anlatayım. Altınları çok yüksekte yakalayıp bozdurduk o parayı bitcoin'e yatırdık orda da mart , nisan gibi üç katı kazandık nerdeyse. Sonra bitcoin bir düştü hala toplayamadı alt coinler falan dehşet yani siz siz olun altın dolar dışında yatırım yapmayın. Aslında durmayı bilsek karı alıp yeter bize deyip bıraksak , güzel kazanmıştık. Fakat insanın gözü doymuyor gibi oldu ve bizi pişman etti siz yapmayın. Şimdi bekliyoruz çıksın diye ayı sezonu falan olursa biliyorsunuz çok bekleriz. İnşallah balinalar yani büyük yatırımcılar güzel yatırımlar yapar da paramızı bari kurtarabiliriz. Kısacası altın her zaman ve her yerde geçen para birimi ve en iyi yatırım bence.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 14 Gün
NZR
27.84₺
Çekimlerim
0
Kardeşim al sat yapmıyacaksan eger bekletip uzun sure kazanmak ıstıyorum dersen altından kazanacaksın veya euro da güzel kazandırıyor eger sabredersen 2 veya 3 yıl altından guzel paralar kazanırsın bozacaksın 22 ayar eski bilezssik atacaksın kenarıya şimdi ben altın bırıktıyorum 2 hafta once bozdugum altından şuanda 2,368 tl kazandım inşallah seneye daha cok kazanacagım bence altın derim ama 2.el altın olacak tabi

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Her ne kadar birçok insana güvensiz gibi gelse de Kripto paralar benim açımdan gayet güvenli bir yatırım aracı gibi görülüyor.
Olasılığa bakarsak; gün geçtikçe değerlenen bir yapıya ve önümüzdeki çağa yön verecek bir güce sahip. Piyasaya ilk çıktığı zamanlarda Bitcoin içinde aynı söylemlerde bulunup yanılmadığımı fark ettim. Kripto paraların kısa dönemde gerçekleştirdiği yüksek kar marjlarına bakıldığında bu kar marjlarının azımsanamayacak ölçüde olduğu aşikar.

Kripto paralar birçok konuda da hayatı kolaylaştırmak da olup gelecek yatırımların temelini oluşturmaktalar. Mesela Kripto para sayesinde hafta sonları düşük transfer ücretleri ile ya da hiç transfer ücreti ödemeden tanıdıklarımıza ve ticari ilişki içerisinde olduklarımıza para gönderebiliyor, alışverişlerimizi aksatmadan gerçekleştirebiliyoruz.

Bazı ülkelerden bir başka ülkeye para gönderirken maruz kalınan yüksek transfer ücretlerinin de Böylece üstesinden gelmiş oluyoruz. Bugün mesai saatleri dediğimiz kavram dışına çıktığımızda yatırım araçları içerisinden değerlendirip güncel işlemlerimizi yapabileceğimiz bir tek Kripto paralar kalıyor elimizde. Buna istinaden her şeyi kesintisiz olarak yaşadığımız dünyada alışveriş ve ticareti de kesintisiz olarak yaşamak için insanlar Kripto paralara yönetebiliyor. Buna rağmen ortada hala eksik olan bazı materyallerde var ama bunları görmezden geldiğimizde Kripto Paralar çok iyi birer yatırım aracı olduklarını hepimize gösteriyor. Bana göre nakliye ve transfer işlemlerinin de ucuzlaması ya da kolaylaşması ile birlikte gelecek 100 yılda Kripto paralar piyasanın tamamını ele geçirmiş olabilir.

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 8 Gün
NZR
35.54₺
Çekimlerim
0
En iyi yatırım araçlarından ilki bence altın daha sonra sabredebilirseniz ve işten anlıyorsanız borsa ve cripto para piyasası. Ve yakın zamanda en iyi yatırım aracı ise tamamen Bill Gates açıklamasına ve icraatına bakaraktan diyebilirim ki tarım arazisidir. Bill Gates Türkiyeden muazzam bir tarım arazisi satın almıştır. Tabiki bunun nedenleri tartışmaya açıktır. Fakat bu adam takip ettiğim kadarıyla hiç boş yatırım yapmıyor.