Bugüne kadar özellikle Müslümanların
İslamiyet hakkında yaşadığı en temel sorun; inandığı dine ait en temel kaynak olan Kura'an-ı Kerim'i kendi ana dillerinde okumama sorunudur. İnsanlık tarihinde her zaman en fazla suistimal edilen ve en fazla sorun çıkarılan konu ise; dini inançlar olmuştur. Dinsel inançların özellikle ideolojik ve siyasi olarak kullanılması ise sorunu karmaşık hale getirmektedir.
@degurechaff sana tavsiyem; hangi dine inanıyorsan, öncelikle kendi ana dilindeki çevirisini düşünerek okumandır. Bu konu başlığı altında sorduğun tüm soruların yanıtını o ilahi kaynakta mutlaka bulacaksın.
Kendi öz fikrime gelince ise; İslamiyet haricinde diğer tüm semavi dinlerin bugüne kadar ulaşan yazılı kaynağı olan kutsal kitapları tahrif edilmiştir. Sadece
Kur'an-ı Kerim ilk gönderildiği haliyle bugüne kadar korunmuştur. Kur'an-ı Kerim'in Türkçe mealini 2 kere okudum. Senin bahsettiğin konudaki tüm cevapları buldum. Ancak, "Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür" diyecek olursak eğer; sürekli olarak bilgilerimi tazelemem gerekiyor. Diğer bir deyişle; Kur'an-ı Kerim'i tekrar tekrar okudukça daha önce fark etmediğin veya anlayamadığım yeni şeyleri keşfettiğimi gördüm.
Dolayısıyla, eğer bugüne kadar inandığın dine ait kutsal kitabı okumadıysan, tamamını okumanı tavsiye ederim. Ondan sonra televizyon kanallarını ve interneti dolaşarak din şarlatanlarını izleyebilirsin. Eğer Müslüman isen; İslamiyet'in bize öğretilen ve anlatılandan nekadar daha farklı ve mükemmel bir inanç sistemi olduğunu mutlaka göreceğine inanıyorum.