NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
8.54₺
Çekimlerim
0
Merhabalar. Ben 16 yaşındayım. Küçülüğümden beri hep din ile büyüdüm, dinin kanatlarının altında kaldım. Sonra bir gün düşünmeye başladım. Acaba gerçekten dinler var mı? Yaratıcı bizi bu dünyaya neden gönderdi? Neden ( islam için konuşuyorum ) müslüman olanlar cennete girebilirken diğer dinlere mensup olanlar cennete giremiyior. Hep böyle şeyleri sorguladım. 2 yılın ardından bir karara vardım. Artık deistim. Böyle kendimi daha iyi hissediyorum. Belkide kendimden kaçış şeklimdir bilemiyorum...

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 12 Gün
NZR
9.47₺
Çekimlerim
50
Bugüne kadar özellikle Müslümanların İslamiyet hakkında yaşadığı en temel sorun; inandığı dine ait en temel kaynak olan Kura'an-ı Kerim'i kendi ana dillerinde okumama sorunudur. İnsanlık tarihinde her zaman en fazla suistimal edilen ve en fazla sorun çıkarılan konu ise; dini inançlar olmuştur. Dinsel inançların özellikle ideolojik ve siyasi olarak kullanılması ise sorunu karmaşık hale getirmektedir.

@degurechaff sana tavsiyem; hangi dine inanıyorsan, öncelikle kendi ana dilindeki çevirisini düşünerek okumandır. Bu konu başlığı altında sorduğun tüm soruların yanıtını o ilahi kaynakta mutlaka bulacaksın.

Kendi öz fikrime gelince ise; İslamiyet haricinde diğer tüm semavi dinlerin bugüne kadar ulaşan yazılı kaynağı olan kutsal kitapları tahrif edilmiştir. Sadece Kur'an-ı Kerim ilk gönderildiği haliyle bugüne kadar korunmuştur. Kur'an-ı Kerim'in Türkçe mealini 2 kere okudum. Senin bahsettiğin konudaki tüm cevapları buldum. Ancak, "Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür" diyecek olursak eğer; sürekli olarak bilgilerimi tazelemem gerekiyor. Diğer bir deyişle; Kur'an-ı Kerim'i tekrar tekrar okudukça daha önce fark etmediğin veya anlayamadığım yeni şeyleri keşfettiğimi gördüm.

Dolayısıyla, eğer bugüne kadar inandığın dine ait kutsal kitabı okumadıysan, tamamını okumanı tavsiye ederim. Ondan sonra televizyon kanallarını ve interneti dolaşarak din şarlatanlarını izleyebilirsin. Eğer Müslüman isen; İslamiyet'in bize öğretilen ve anlatılandan nekadar daha farklı ve mükemmel bir inanç sistemi olduğunu mutlaka göreceğine inanıyorum.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
8.54₺
Çekimlerim
0
Hayatımda bana böyle incelikle düşüncelerini yansıtan bir insanı görmedim cidden gözlerim doldu gibi oldu. Kuran-ı Kerim'i okudum. 2 kere hatim ettim. Benim inancımın kaybolmasının nedeni karşılığımı alamam. Mesela şu olay garip geliyor bana; Her şeyi sen yap sonrasını Allah'a bırak. Zaten her şeyi ben yaptıysam geriye Allah'a kalacak olan nedir? Yanlış anlamayın sakın sorguluyorum sadece. Bana mantıklı gelmiyor pek. Örneğin ayın 2'ye ayrılması, taşların altına dönüşmesi, veyahut Hz. Musa'nın denizi 2'ye ayırması gibi. Aklım almıyor pek bunları. Belkide birazcık daha düşünmeliyim dinler hakkında. Belkide yaşımın küçüklüğündendir böyle düşünceler bilemiyorum.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 12 Gün
NZR
9.47₺
Çekimlerim
50
Hayatımda bana böyle incelikle düşüncelerini yansıtan bir insanı görmedim cidden gözlerim doldu gibi oldu. Kuran-ı Kerim'i okudum. 2 kere hatim ettim. Benim inancımın kaybolmasının nedeni karşılığımı alamam. Mesela şu olay garip geliyor bana; Her şeyi sen yap sonrasını Allah'a bırak. Zaten her şeyi ben yaptıysam geriye Allah'a kalacak olan nedir? Yanlış anlamayın sakın sorguluyorum sadece. Bana mantıklı gelmiyor pek. Örneğin ayın 2'ye ayrılması, taşların altına dönüşmesi, veyahut Hz. Musa'nın denizi 2'ye ayırması gibi. Aklım almıyor pek bunları. Belkide birazcık daha düşünmeliyim dinler hakkında. Belkide yaşımın küçüklüğündendir böyle düşünceler bilemiyorum.
Gerçek inananlar; içlerindeki samimi inanç şelalesini dışarıya bir şekilde fiziksel olarak yansıtanlardır. Sende de yazıyı okurken olan bence budur. Aslında bir konuyu daha vurgulamayı unuttum. İslamiyet akıl ve bilim dinidir. Kur'an-ı Kerim'in pek çok ayetinde akıl ve bilim üzerinde ısrarla durduğunu görürsünüz Allah'ın. O nedenle inanç sadece kutsal kitaplardan beslenmez. Özellikle İslamiyet inancı akıl ve bilimle de beslememizi emrediyor. Zaten insanoğlu çevresini ve dünyayı gözlemlediğinde ancak gerçek inanca ulaşabilir. Dolayısıyla, tüm bu kainatta olan biten her şey arasında bir korelasyon ve koordinasyon ile denge olduğu rahatlıkla görülebiliyor. Cevabını aradığın her sorunun İslam açısından mutlaka mantıklı ve geçerli bir cevabı vardır. Yeterki aramaktan asla vazgeçme. Ben bazen küçücük bir karıncayı veya sivrisineği izlerken bile devasa soruların yanıtlarını bulabiliyorum. Çünkü bu dünyanın yaratıldığına inanan bir insan; yaratılışta asla bir çelişki ve tutarsızlık göremez...

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 10 Gün
NZR
61.25₺
Çekimlerim
50
Öncelikle ben Müslümanım. Farklı bir bakış açısı ile yaklaştığımızda din insanların psikolojik olarak ihtiyacı olan bir şey bence. Çünkü insanlar hep birilerine ihtiyaç duymuştur. Yalnız kaldığımızda, kötü bir gün yaşadığımızda vb. Böyle zamanlarda psikolojik olarak rahatlamak için bir şeyler ararız. Kimisi bunu sevdiğinde bulur ve hemen onu arar, buluşur falan. Ama baktığımızda sonuçta bizi yaratan bir güç olduğu inancı bize hep bir güç verir. Mesela Çanakkale savaşı ve Seyit on başının 215 kiloluk topu kaldırması. Yani baktığımızda zaten bize iyi gelen bir şey din. Fakat tabii ki düşünmek ve tartışmak çok doğru. En sonunda bulduğun yol senin için zaten doğru oluyor. Müslüman için doğru olan din bu, Hıristiyan için bu, ateist için kendi düşünceleri doğru... Sana güç verdiğine inandığın yola yönelmen senin için zaten doğru. Bu fazlasıyla tartışmaya açık olan bir konu. Kimisi dinlerin gerici olduğunu düşünür. Bunun için o dinin içeriğini çok iyi bilmek gerekir. Mesela Müslümanlık dininde, açıp Kuran'ı okumak, peygamberleri araştırmak gerekir. Diğer inanç ve dinler için bu farklı olabilir. Fakat genel olarak görüşüm insanların doğa üstü bir varlığa inanma ve ona tapınma ihtiyacı içerisinde oldukları. Bu psikolojik olarak bizi güçlü tutuyor ve sorunlar karşısında daha pozitif olmamızı sağlayabiliyor. Mesela Müslümanlık dininde "Vardır Allah'ın bir bildiği" Gibi cümleler bizi her şeyin bir sınav olduğu ve bizim Allah'a sığınmamız gerektiğini düşündürüyor ve bu da bizi sakinleştiriyor. Fakat yine de çok tartışmalı bir konu ve insanları farklı düşünceler konusunda tatmin etmek zor.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 10 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Merhaba bende 20 yaşındayım. 5 yaşında Kur'an öğrenen 9 yaşında Kur'anı hatim eden birisiyim. 13 yaşıma kadar çok dinine bağlı vakit namazlarını camide geçiren birisiydim. Ancak stresli dönemler ergenliğe giriş derken biraz dinden koptum. Araştırmayı seven birisiyim o yüzden bir çok dini araştırdım ve araştırmaya devam ediyorum. Öncelikle İslam dinine karşı olan düşüncemi anlatmak istiyorum. Yani hangi din hocasına ya da sokaktan geçen bir Müslümana sorsan İslam dini en iyi en doğru en temiz dindir gibi övgüler yapıyor. Ancak ben tarihe ve günümüze bakıyorum İslam dini başladığından beri Müslümanlar hep birbiriyle savaşır halde. Din dersi kitaplarinda mezhepleri çok güzel bir şey gibi anlatıyorlar. Ancak yıllardır bu mezhepler nedeniyle Müslümanlar birbirleriyle savaşıyor ve birbirlerini öldürüyor. Hani insan kendi kendine soruyor evreni bu kadar kusursuz yaratan Allah neden bu mezhepleri en başından engelleyecek bir şey yapmadı. Neden İslam kuralları arasında uygulamada ayrılıklar var. Bir de yine bütün herkes Kuran ve hadislere göre hareket edin diyor. Şimdi ben bakıyorum Kuran'da bazı ayetlerde Kadını hor görme tarzında ayetler var ve hadislerin doğruluğu konusunda net bir şey yok. Hangi hadisin doğru olduğunu nasıl anlayacağız. Bu gibi şeyler benim İslam'a olan düşüncelerimi biraz değiştirmeye doğru itsede. Bir yaratıcının olduğuna kesinlikle inanıyorum. Dinlere bakınca da aralarında en iyi din İslam gibi durduğu için Müslüman olmaktan vazgeçmeyeceğim gibi duruyor. Ama diğer dinleri ve kutsal kitaplarını araştırmaya öğrenmeye devam edeceğim. Çünkü diğer dinlerin kutsal kitaplarında yer alan bazı şeyler Kuran'da yazmıyor. Yeni şeyler öğrenmek her zaman iyi oluyor.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 12 Gün
NZR
9.47₺
Çekimlerim
50
Burada bazı arkadaşların yaşadığı kafa karışıklığı konusunda net bir reçete sunmak istiyorum. Zaten bu konuda Kur'an-ı Kerim'de de ayet var. Tabi İslamiyet ile ilgili olarak Müslümanların yaşadığı her sorun ve her tıkanıklık ise bilgisizlikten ve dolayısıyla okumamaktan kaynaklanmaktadır.

Şimdi öncelikle, şu yaşınıza kadar çevrenize ve dünyaya dikkatli bakmamışsanız eğer; boş yaşamışsınız demektir. Hiç bu kadar dengeli ve ahenkli bir varoluşun tesadüf olacağını düşünebilir mi akıllı ve mantıklı bir insan?

Peki, kesinlikle bir yaratıcının olduğuna inanıyorsunuz. Ama dinler ve peygamberler konusunda tereddüt ve şüpheleriniz var diyelim. Gayet güzel, çünkü sorgulamadan inanmak zayıflıktır. Önce mantık çerçevesinde bakalım. Siz hiç yaratıcının her şeyi yaratıp da her şeyi kendi haline bırakmasının mantıklı ve tutarlı olduğunu düşünüyor musunuz? Kendinizi örnek alın mesela. Sahip olduğunuz bir şeyle aranızda olan ilişkiyi düşünün.

İslamiyet açısından bakalım bir de. Kur'an-ı Kerim'de Kıyamet Sûresi 36. ayetin farklı Türkçe meallerinde hep aynı tercüme söz konusudur.

"İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı zanneder?"

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
5.47₺
Çekimlerim
0
Hz muhammed s.a.v dua ettiğiniz zaman çok isteyin vereceği hiçbirşey Allaha ağır gelmez buyuruyor yani senin hepimizin çok zengin bir rabbi var sen bu yaratıcıyı bırakıyorsun deistliğe geçiyorsun şöyle bir kendine bak bakalım kusur varmı sen hiçbirşeyken sana vücut vermiş ruh vermiş ve diyorki öldükten sonra sana cennetimi vereceğim kulum diyor her istediğin olacak diyor sen daha neyin arayışındasın güzel kardeşim

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
18.32₺
Çekimlerim
0
Linç yemem umarım.

Dinler çağımızın dışı ürünlerdir. Kendi zamanlarının sosyal ve siyasi yaşamına göre ortaya çıkan dinler; nasıl ki artık her ülkenin anayasası,kanunu var ise o zamanların anayasaları,kanunlarıdır. Kısmen de birbirlerinin kopyalarıdır. Dinler ortadoğu bölgesinde Sümerlerden bu yana ufak rotuşlarla kendini tekrar eden masal/efsaneleri anlatır. Ödül ve ceza sistemi ile de insanoğlunu en zayıf noktasından vurur.

Artık insanlık olarak dinleri bırakmamız ve şuan içinde bulunduğumuz rasyonel dünyaya yönelmemiz gerekiyor. Ama.. evet, insanlık olarak o kolektif bilinç düzeyinde değiliz belki de hiçbir zaman olamayacağız.

İnternet sayesinde çok büyük darbeler yiyecekler. Bilgi artık avcumuzun içinde. Yeterli muhakeme yeteneği olan biri zaten araştırmaya başladığında nasıl bir algının içinde hapsedildiğini anlaması çok güç olmayacaktır. Önemli olan tek şey merak ve araştırma yapmak. Sonrası çorap söküğü gibi geliyor zaten. :)

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
30.02₺
Çekimlerim
0
Salam necəsiz dostlar bu movzu oldugca maraqli və lazimli movzudur ,dusunurəmki din hər bir insana bəsərə lazimli və vacibdir .Din insanlara mərhəmət yaxsilig guvən və ən əsasi insan olmagi orgədir .Din bizlərə Allah tərəfinnən göndərilmis ən gözəl paydir ,buna görə Allaha nə qədər dua etsək azdi çunki din insani zəlalətdən çixardir doğru yola yönəldir .Ən əsasi dində vətən sevgisi şəhidlik var şəhidlik isə ən uca məqamlardan biridi bu məqama catmag isə hər insana qismət olmur.Hz Muhəmmədin dinin yayilmasinda çox əziyyətləri olub insanlar ilk vaxtlarda onu daşladilar təhqir etdilər o isə öz iradəsi ilə dinin yayilmasinda böyük şucaət göstərdi ,Allah hz Muhəmmədi ali insan olarag secdi bir numunə olarag secdi bizə rəhbər təyin etdi .

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
36.66₺
Çekimlerim
0
Aklına ve mantığına sığıyorsa dinde vardır sığmıyorsa dinde yoktur. İslam dini akıl ve mantık dinidir. Gerici yobaz zihniyetin kullanacağı bir kitap değildir olamazda o nedenle sadece kuranı oku onunla amel et sana o yeter.

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
58.01₺
Çekimlerim
0
Çok karmaşık bir konu, ne dersek bu konu hakkında yanlış olur. Çünkü herkesin doğrusu kendine. Müslümanız evet ama bir çok dine mensup insanlar var ve herkesin kararına saygılı olmamız onları anlayışla karşılamamız gerekiyor. Herkes kendi imanına ve dinine karsı saygılı olmalıdır. Ona uygun yaşamalıdır. Ben elimden geldiğince bu şekilde yaşamak için çabalıyorum ve sizde öyle yapıyorsunuzdur. Dinimiz çok güzel bir din. İslam dini temizlik dini herkesin imrendiği bildiği konuştuğu bir din. Evet bazılarımız yolunu kaybetti ve şeytana uymaya başladı ama hiç bir şey için geç değildir her yolun birde geri dönüşü vardır. Umarım doğru yolu hiçbir zaman kaybetmezsiniz ve huzurlu mutlu günler geçirirsiniz. Şeytana hiç bir zaman uymayın doğru yolu kaybetmeyin doğru yol her zaman en iyisi ve en temizidir. Bunu hiç bir zaman unutmayın ve hayatınızı elinizden geldiğince bu şeklide ve bu mutlu hayatta yaşamaya çalışın. Umarım her zaman güzel ve sağlıklı mutlu huzurlu günler görürsünüz. Hayırlı günler, huzurla ve sağlıcakla kalın Nizore ailesi sizi seviyorum teşekkürler.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
40.12₺
Çekimlerim
0
İslam dini hoşgörüsü iyi ve kötüyü çok ince bir çizgi ile ayırması zorluk çıkarmaması huzur vermesi temiz olması bilgi dolu olması insana insanlardaki adalete eşitliğe dönük olması daha birçok faktörü ile zaten kendine çeken bir dindir. Çok şükür biz de böyle ortamda bir bir din ile doğduk ve büyüdük. Diğer dinlere ve dinsizliğe de tabi ki saygımız var bizler çağırıcı olarak tavsiye de bulunur zorlama yapmayız bu bile ne kadar ince bir detaydır.

Çok tanrıya inanmak ise biraz kendinle çelişmektir. Yeryüzünde milyarlarca insan var ama sen sadece bir tane tanıdığını düşün, sıradan bir insan ile bile dört dörtlük anlaşamıyorsun. Senin dediğin farklı onun dediği farklı olabiliyor yani bu ne demek Tanrı birden fazla olsa idi birinin dediği birinin dediğini tutmayacaktı orta yol bulunamayacaktı eninde sonunda.
Tanrıyı bir şeye benzetmek görmek işin farklı boyutu ben islamı sırf bu nedenden yine tercih ederdim çünkü Tanrı görünen belli zamanlarda yok olan veya işi belirli yani kısıtlı olan bir şey birisi olamaz tıpkı İbrahim peygamber in düşüncesi gibi...

Tanrıya inanmamak etrafımızda popülerlik açısından çok fazla duyulsa da böyle bir gerçek ve bu gerçeğe inanan insanlar var yine saygı ile yaklaşıyoruz tabi ki. Ama bu evrenin ve bize biçilmiş bu hayatın bir başlayıp bir bitmesi ve bu süreçte yapılanların cezasız ödülsüz kalacak gibi olması veya ahiretin olacağına inanıp bunun tanrının yapmayacağına inanmak işin türlü türlü değişik boyutları... Ama biz şükür edelim böyle bir din ile doğduk...

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
9.81₺
Çekimlerim
50
Günümüze kadar Müslümanlar İslam'ın en temel sorununu yaşamışlardır; sorun, onun dininin en temel kaynağı olan Kuran'ı ana dillerinde okumamalarıdır. İnsanlık tarihinde en çok suistimal edilen ve sorunlu konu dini inançlara sahip olmanızdır. Özellikle ideoloji ve siyasette dini inançların kullanılması sorunu karmaşıklaştırmaktadır. @degurechaff Size tavsiyem; hangi dine inanırsanız inanın, okumak için önce ana dilinize çevirmeyi düşünmelisiniz. Bu konu altında sorduğunuz tüm soruların cevabını mutlaka o kutsal kaynakta bulacaksınız. Kendi görüşüme göre, kutsal kitap, İslam dışındaki bütün semavi dinlerin yazılı kaynağıdır ve tahrif edilmiştir. Sadece Kuran orijinal haliyle korunmuştur. Kuran'ın Türkçe çevirisini iki kez okudum. Bahsettiğiniz başlıkta tüm cevapları buldum. Ancak "Nisyan hafızayı devre dışı bıraktı" dersek;

NZR
52.53₺
Çekimlerim
49
Merhabalar. Ben 16 yaşındayım. Küçülüğümden beri hep din ile büyüdüm, dinin kanatlarının altında kaldım. Sonra bir gün düşünmeye başladım. Acaba gerçekten dinler var mı? Yaratıcı bizi bu dünyaya neden gönderdi? Neden ( islam için konuşuyorum ) müslüman olanlar cennete girebilirken diğer dinlere mensup olanlar cennete giremiyior. Hep böyle şeyleri sorguladım. 2 yılın ardından bir karara vardım. Artık deistim. Böyle kendimi daha iyi hissediyorum. Belkide kendimden kaçış şeklimdir bilemiyorum...
Kardeşim merhaba ben de 26 yaşındayım ve Müslüman ama bu konuda yaşımın aslında bir önemi yok. Yazdığın şeyleri okudum kafamda İlk oluşan düşüncelerin bir kısmını seninle paylaşmak istedim. Öncelikle umarım seni şüpheye düşüren şeylerden bir an önce kurtulursun çünkü şüphe insanın beynini kemiren bir fare gibidir. Elbette bazı şeylerden şüphelenip sorgulayacaksın ama fazlası her şey için geçerli olduğu gibi bu konuda da zarardır. Şimdi gelelim senin anlattıklarından benim çıkardıklarıma ve bu konuda sana verebileceğim tavsiyeleri biz elimizden geleni yaptık gerisi Allah'a kaldı ya da sen elinden geleni yap gerisi Allah'a kalmış sözü üzerinden bir sorgulama yaptığımı fark ettim. Ancak bazı cümleler öyle göründüğü gibi basit bir şekilde yorumlanmamalıdır. Burada anlatılmak istenen sen elinde olan güçle bir olay veya bir durum için yapabileceklerini ortaya koydun bundan sonrası senin iradenin üzerindeki bir iradeye senin gücün üstündeki bir güce kalmış demek işte biz bu yüzden biz elimizden geleni yaptık gerisi Allah'a kalmış diyoruz. Yine yazdığım yazıdan veya yazılardan bende oluşan fikire göre senden Kader nasip ve kısmet kelimelerinin dini açıdan anlamını iyice araştırıp anlamandır. Hatta belki bu konuda benim bildiklerimden daha fazlasına da sahipsindir bilmiyorum. "Kadere îman eden, kederden emîn olur." denilmiştir. "Kadere îman, insan rûhunu dünya kadar ağır yüklerden de kurtarır. Çünkü insan, bütün kâinatla alâkadardır."(Alıntıdır) ama kaderi öğrenirsen birçok şeyi daha iyi anlaman duracağını düşünüyorum doğru bazı cevaplayamadığımız sorular olabiliyor ben de vaktinde düşünmedim değil ! Ama bize düşen öncelikle bu sorulara cevap aramak! Bir arkadaşımız mademki Allah her şeyi biliyor neden yine de bunların yaşanmasına izin veriyor diye bir yorum yapmıştı. Senin vesilenle belki de sana da yardımcı olacak bir cevap vermek isterim. Düşünelim Bir bilgisayar oyunu tasarlıyorsunuz ve bu oyunu piyasaya sunuyorsunuz bu oyunu oynayacak kişinin kendi tercihleri olmasa yani yapacağı her hamle için bir tuş koymaz iseniz sizce bu oyuncunun oyunu oynamasının bir anlamı kalır mı? Çünkü zaten bu şekil olursa oyuncunun oyunu oynamasının bir anlamı kalmaz. Eğer bütün kötü seçenekler ortadan kaldırılmış olsaydı ve eğer sizin yapacağınız herşey belli olsaydı bir robottan farkınız kalır mıydı? Şimdi o zaman tekrar gözden geçirelim bizim bir irademiz var ve bu irade ile seçimler yapabiliyoruz bir çaba ortaya koyabiliyoruz. ancak çabamızın üstü için bizim irademizin üzerinde olan iradeye dua ediyor veya bizim seçemediklerimizi seçebilen iradeye karşı bir beklentiye giriyoruz. @kuvayi kardeşimin de dediği gibi bence biz cevabı kaynağında kur'an- Kerim'de aramalıyız. Çünkü şu an görünen aslında tam anlamıyla var olan islam değil.
Bir sürü şey söyledim sana ne kattım veya ne katacağım bilmiyorum. Ama senden ricam cevabı doğru yerde araman. Sağlıkla kal. Kolay olan kaçmaktır. Zor olansa cevabı bulmaya çalışmak iki seçenek var ömür boyu cevaplardan kaçmak veya bir kere doğru cevabı bulmak...

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Dinler hakkında bilinmesi gereken en önemli şey herkesin inanışına saygılı olmaktır. İslam peygamberi de der ki; “benim dinim bana senin dinin sana.” O sebepten ötürü ben ateist veya deistim diyen insana da bizim inanışımızdan farklı bir inanca sahip olan insana da hoşgörü ile yaklaşmamız ve ona kendi dinimizin en güzel örneklerini gösterebilecek hareketler sergilemeliyiz. Marifet dinsize küfretmekte değil dinine özendirmektedir her daim. Özellikle yaşadığımız coğrafya yıllar ve asırlar boyunca birçok dine ve inanışa ev sahipliği yapmış bir coğrafya. Ermeni, Rum, Hristiyan, Pagan bir çok inanış bu coğrafyada hayat bulmuş ve insanlar arasında yayılmıştır. Bugün İslamiyet bulunduğumuz coğrafyada hüküm sürüyorsa eğer bunun sebebi içerisinde barındırdığı hoşgörü ve tevazudan kaynaklanmaktadır. Osmanlı döneminde azınlıkların inanç ve ibadet özgürlüklerine müdahale edilmemiş, hatta onlara özel ayrıcalıklar da tanınmıştır. Bundan sebep Anadolu topraklarındaki azınlıkların birçoğu gönüllü olarak İslamiyet’e geçmiş ve bu topraklarda İslam hükmünü artırmıştır. Günümüzde ise İşid türevi toplulukların kanlı katliamlar güden politikalarından mütevellit İslamiyet kan kaybetmekte ve özellikle batı toplumunda Müslümanlara bir katil gözüyle bakılmakta. Zorbalık bir dinin temeline vurulabilecek en büyük darbedir. Günümüzde her yıl ölen 1000 Müslüman’ın 950’sini yine Müslümanlar katletmekte ki bu ne büyük acı bir tablodur varın siz hesap edin. Ne ara böyle olduk bilinmez ama düzeltmek yine bizim elimizde orası kesin. Kendinizi hangi inanca yakın hissediyorsanız ona inanmanızda sakınca yoktur fakat insanlar arasında adaletsizliği ve kötü işleri emreden şeyleri din zannedip ardına düşmeniz sizin felaketiniz olur onu da göz ardı etmemeniz lazım. 3 büyük dine bakarsanız göreceksiniz ki doğru işleri emrederler. Sebebi ise temel kaynağının Allah’a dayanıyor olmasıdır. Allah kullarına dünya hayatında iyilik yapmayı ve güzel ahlak üzerine yaşamayı emretmiştir. Kimsenin hakkına müdahil olmadan ve kimseyi kırıp dökmeden yaşadığınız sürece muhakkak ki sizlerde kırılıp dökülmez, Allah tarafından korunup kollanırsınız. Sizin inancınız kimseye keder ve dert vermezse siz de keder ve dert görmezsiniz. İyilik üzere yaşarsanız inancınız yolunu bulacaktır. Selametle.