SON DAKİKA Dayak Yiyen Kadının Şikayetçi Olmaması!!!

NZR
52.53₺
Çekimlerim
49
Ülkemiz de sık sık yaşanan kadına şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi.

Neler oldu önce önce bir üstünden geçelim.

Adam ve kadın arasında bir tartışma başladı. Sinirlenen adam eline aldığı satırla eşinin peşinden koşmaya başladı. Kadın birkaç darbe yedikten sonra eşinin elinden kaçmayı başardı. Ancak eşi peşinden koşmaya devam etti.
Kadın eşinden daha fazla darbe yememek için yol kenarında bulunan birkaç yaşlı amcaya sığındı. Ancak sığındığı kişiler hiçbir şekilde kendisine yardımcı olmuyorlar ve tekrar eşi gelerek satırla kadına saldırmaya başlıyor. Tüm bunlar yaşanırken köşede duran ve kadının sığındığı adamlar kılını bile kımıldatmıyor.

hatayda dayak yiyen kadın nizore.jpg

Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri kadına yardımcı oluyorlar ve adamı da gözaltına alıyorlar. Ancak Daha sonra kadın şikayetçi olmadığını ve eşinin serbest bırakılmasını istediğini dile getiriyor. Bu olay birçok sosyal medya platformunda gündeme oturdu ve kadına yardım edip etmeme konusunda bir ikilik ortaya çıkardı.

Çünkü kadın kendisine satırla saldıran eşinden şikayetçi olmamış ve bir an önce serbest bırakılmasını talep etmişti. Kaldırımda tavla oynayan adamların hiç yardımcı olmaması kadının eşini engellemeye çalışmaması gündem olduysa da kadının eşinden şikayetçi olmaması ayrı bir gündem oluşturdu.

Hatay'da yaşanan bu olay üzerine Hatay valiliği olay sonrasında yaptığı açıklamada kadının Hayati tehlikesinin bulunmadığını saldırganın ise gözaltına alındığını bildirdi. Fakat kadının şikayetçi olmaması olayın içindeki bir diğer ilginç detaydı.

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 17 Gün
NZR
42.27₺
Çekimlerim
0
Kadın ya korkudan şikayetçi olmadı yada gerçekten kadında ilginç bir şeyler var.
Hepsinden öte oradaki adamların yardım etmemesi normal karşılanabilir bir durum.
Keza Kadir şeker örneği insanlar korkar oldu herhangi bir kavga yada benzeri bir olay oluğundan kesinlikle yardım edilmiyor.
Malesef adalet sistemimiz sadece isim olarak kalmaya deva ediyor. Kadına şiddetin üst sıralarda olduğu bir ülke olarak kadın hak ve özgürlükleri değişmiyor. Kadınları koruma kanunu tam anlamıyla uygulanmıyor.
Kadına şiddet uygulayanlar Peygamber Efendimizin veda hutbesinde ki şu sözü akıllara getirilmelidir.

''EY Ademoğlu Kadınlar sizlere Rabbinizin birer Emanetidir.''
Bu bilinle hayata bakmak lazım aslında.

Bunlarında ötesinde insanların eğitim düzeyini üstlere çekmek gerekiyor. Oda bizim gibi Gelişme aşamasında bile olmayan ülkeler için zor gibi duruyor.

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Ülkemizde kadının işgücüne dahil olma zorluğu ve tek başına ayakta kalabilme sıkıntısı hallolmadığı göz önüne alınırsa bir nebze normalleşebilir durum. Eğer bu kadın kendi ayaklarının üzerinde durabilecek kapasitede ve ekonomik olarak daha iyi bir seviyede olsaydı karşılaşacağı insanlar ve edindiği kültür birikimi de bir o kadar fazla olacaktı. kültürel olarak zayıf kalması onu alt kültürden insanlarla karşılaştırıyor ve hatalı seçiminin üzerine bir de hatalı kararlar almaya başlıyor. Karşısındaki kişiye yüklediği anlam ederinden daha da fazla olunca da o kişi ne yaparsa yapsın sineye çekmek zorunda hissediyor kendisini. Ne olursa olsun bu konunun bizi rahatsız etme sebebi bizim bu insanlara nazaran kültürel ve sosyolojik olarak üst seviyede olmamızdır. Bu kadın aynı olayı yirmi defa da yaşasa yine de karşısındaki insandan şikayetçi olmayacak ve tüm olan biteni sinesine çekecektir. Ben olayın böyle neticelenmesinden ziyade bu iki yaşam formunun evliliğinden doğabilecek bir çocuğa üzülüyorum. Düşünsene bu tarz kafa yapısına sahip bir anne ve baba bir çocuğa ne verebilir ki?

Burada da devreye eğitimin önemi giriyor. okullarda sağlayabileceğimiz iyi bir eğitim bu aile yapısından doğacak çocuğun daha kaliteli bir yaşam sürmesini sağlayacaktır. Tabi ki evvela çocuğu okula göndermeleri lazım. Neticeye gelirsek; beklediğim bir durumdu bu. Hatta kocam değil mi, döver de sever de tepkisini de verse yeridir. Toplum olarak çok yanlış geleneksel inançlarımız var ve kadercilikle fıtratı aynı kefeye koyduğumuz sürece insanların adaletten uzak cahilce yorumlamaları ve kendine yaptıkları saygısızlık devam edecektir. Umarım açılacak kamu davası sonucunda kadının ona layık görmediği cezayı mahkeme verir de; "silahla adam yaralamak" suçundan 3 yıla kadar üst sınırdan ceza alır. söyleyeceklerim bu kadar. Bu tarz insanlara üzülebilirsiniz ama kesinlikle kendi ortamınızdan uzak tutmanızda yarar var.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
20.71₺
Çekimlerim
0
Böyle bir olaya karışmak zorunda kalmıştım metroya inerken bir grup kızın durup bir yere baktıklarını fark ettim sonrasında bende baktıkları yere baktım bir kadın ve adam durup tartışıyorlardı bende kızların yanında durup bir problem olup olmadığını sordum kızlar adamın saçma sapan hareketler yaptığını alkollü olduğunu kadına bir şey yapabileceğini düşündüğünden orda durup bekliyorlarmış.Hemen bu sırada adam kadına birden şiddet uygulamaya başladı bunu görür görmez koşup adamı zorla uzaklaştırdık.Adama koşar adımlarla kaçarak gitti.Arkamı döndüğümde kadın ağlıyor ve az önce yanında duruğum kızlar elini yüzünü yıkamaya çalışıyordu o adamın kim olduğunu sana neden böyle davrandığını sordular.Kadınla uzunca konuştular ve kadının şikayetçi olmasını istediler.Polisi çoktan aramışlardı o sırada adam tekrar geri geldi adamı bu sefer zorla tuttum bir yere kaçmasını engellendim ve o sırada polis gelip olaya el koydular.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
13.51₺
Çekimlerim
0
İnsanlar karışmak istemiyor çünkü başlarının belaya gireceğinden korkuyorlar. Hiç alakası olmayan bir durumda canından olabilir ayırmaya çalışan insan. Bu olay özelinde ise karışmamaları doğru olmuş çünkü kadın şikayetçi olmadığı gibi darb eden sevgilisine sarılmak bile istemiş. Bu insanlar müdahele edip ayırmaya çalışsaydı ve birinden biri saldıran adamı yaralasa yada öldürse hayatları kararacaktı. Üstüne kadın bile şikayetçi olabilirdi sevgilisine zarar verdikleri için. Yani durum böyleyken insanların yardım etmemesi artık normalleşiyor çünkü ülkede adalet kavramı bomboş bir hal aldı.

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
33.71₺
Çekimlerim
0
Gerçekten ilginç… Sonrasında şiddet uygulayan kişi serbest kalıyor diyerek adalet sistemini sorguluyoruz. Adalet sistemi yasalarla güvence altına alınmıştır. Maalesef kişi şikayetçi olmayınca da bu tarz canilerin serbest kalması içten bile değil. Kesinlikle cezalandırılmaları ve psikolojik eğitime tabi tutulmaları taraftarıyım. Diğer türlü bu tarz canilerin normalleşmesi ve topluma kazandırılması mümkün olmayacak maalesef…

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
1.30₺
Çekimlerim
50
Olaya tek taraflı bakmayın. Bu demek olmuyor ki böyle adilik yapan bir erkeği savunuyor gibi gözükmem ; kadının eşine karşı aldatma namus meselesi gibi bir durum söz konusu olmadığı sürece bırak el kaldırmayı bahçeden gül koparıp koklamak bile yakışmaz erkek adama !

Öyle davrandığın bir kadının yerine önce ananı bacını koy öyle yaklaş farz et ki baban öyle davranıyor annene, farz et ki bacına eşi veya sevgilisi veya nişanlısı öyle şiddet uyguluyor. O adımın gözlerini oyar insan ama sen kalk 'Cennet annelerin ayaklarının altındadır' diye ayet var, sen hangi zihniyetle o durumun içine hem kendini hem karşındaki kadını sokabiliyorsun..

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
17.38₺
Çekimlerim
0
Kadınlar evlenecekleri adamları iyi seçmeli ve bilinçli olmalıdır. Ataerkil bir toplum olduğumuz için kadınlar bastırılmış duyguları nedeniyle zorba ve güçlü görünen , insanlar üzerinde hüküm sürmeye çalışan ve kadını aşağılayan tipleri tercih etmekte. Kadınlarımız daha bilinçli olmalı ve bu tür insanlara meyil vermemelidir. Kocamdır döver kafasından çıkmalı ve kendi hak güvencelerini bilmeli boyun eğmemelidir.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 10 Gün
NZR
45.22₺
Çekimlerim
50
Çok üzüldüm. Kadının çaresizliğine ayrı üzüldüm. Gidecek ya da şikayet etse bile kesin bir çözüm olmadığı için kendi fikrimce söylüyorum istemsizce olsa da şikayetçi olmamasına çok üzüldüm belki tehdit altında belki ailesi belki çocuklarıyla tehdit edildi. Karı koca arasında ne oldu neden böyle yapıldı bilemeyiz ama şiddet bir çözüm değildir. Hele ki sizi de doğuranın bir kadın olduğunu düşünürseniz yani hepimiz için geçerli bu kadınlarımızın değerini bilelim dediğim gibi konu ne olursa olsun bu şekilde yaklaşmak bir çözüm değildir.

Etraftaki insanlara gelecek olursak bir çok olay gördük televizyona çıkıp haber olan ya da çevremizde olan yakınları yardım etti de ne oldu hep yardım edilen taraf ceza yedi ya da o da kavga sırasında bir tekme yedi. Bende maalesef ki şartları düşündüğüm için yardım edemezdim. Korkar olduk bir yanım yardım et dese de bir yanım karısına satırla yürümüş adam, bana ne yapmaz otur oturduğun yere derdim kendime. O kadının adama çok hakkı geçmiştir bu şekilde mi ödüyor hakkını. Ah bazı insanlar çocukluktan şiddet gören bazı kişiler ilerde bu huylarını devam ettiriyor.

Çok üzüldüm tekrar tekrar bu arada yardım edemesem de bir kadın olarak hemen polisi arardım, hemen. Umarım bir daha olmaz diyemeyeceğim bir yapan bin yapar belki ilk değil o da var yani bilemeyiz.

Allah adamın içine merhamet versin inşallah bunun bir çözüm olmadığını anlar ve geri kalan hayatını huzurlu geçirir umarım diyecek başka bir sözüm yok.

iyi günler arkadaşlar..

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 15 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Maalesef kadın kendince doğru yaptığını düşünüyor. Belki de varsa çocuklarını kurtarmak için yapıyor. Belki de şikayetçi olsa da yine serbest bırakılacağını düşünüyor ki çoğunlukla bu oluyor ve sonunda serbest bırakılan adam genellikle kadını öldürüyor. Belki de bu adam olamamış yaratığın ailesinden tehdit alıyor ki bunu yapmak zorunda kalıyor. Bir şekilde kadın bu kararı almış. Ancak bu olayı tüm Türkiye gördü. O yaratığın gözü döndüğünde neler yapabileceğini tüm Türkiye biliyorda devlet bilmiyor mu. Devletin yapması gereken en kısa sürede kadını ve varsa çocuklarını koruma altına alıp kadını tehdit edenler varsa cezaları verilmeli ve bu adamı derhal içeri atmasıdır. Yoksa bu olayı bu kadına yaşatan adam yine yapacaktır. Daha adil daha temiz bir dünya olması dileğiyle saygılar.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
36.66₺
Çekimlerim
0
kadın korktuğu için şikateyçi olmamıştır. Maalesef ülkemizde adalet sistemi sıkıntılı durumda öldüresiye dövülen kadını o hale getiren serbest kalıyor. Bu kadınlar neden korkmasın.

yukarıda bir arkadaşımız kadına el kaldıran Adam değildir demiş bence İNSAN değildir.