Corona oldunuz mu?

• Evet

Oy: 34 25.4%
  • Hayır

Oy: 100 74.6%

• Kullanılan toplam oy
    134
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
24.83₺
Çekimlerim
0
Hayır yakalanmadım ama askerlik yaptığım dönemde yakalandığımı düşünüyorum. Test yaptırmamışlardı. 1 haftada grip gibi dolaşmıştım Temmuz ayında. Geçen hafta yine rahatsızlandım hastane aciline gittim teste gönderdiler. Sonuç akşam negatif çıktı. Mevsimsel grip olmuşum herhalde. Bu hastalık çok değişik birşey. Bakalım ne zaman biter bilinmez.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 10 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Geçtiğimiz sene Kasım ayının başlarında oldum tabi o zamanlar günlük vaka sayısı 2 3 bin felandı. Korona olduğumu da şöyle anladım. 3 gün boyunca şiddetli öksürük vardı belirtiler gribe benzerdi bel ağrısı tat kaybı felan yoktu. 4. Gün akşamı tat kaybı olduğunu anladım. Evde benle birlikte yaşayan babam annem abim de belirti yoktu. Sabah annemle birlikte gittik test olduk annemde öylesine oldu. Test sonucu uzun süre sonra çıkacağını düşünüyordum ( 3 gün sürdüğü oluyordu) ama 1 gün sürdü hem annem hem benim test sonucum pozitif çıktığını öğrendik. Sağlık bakanlığı ekipleri eve gelip ilaçları teslim ettiler. Daha sonra babamın test sonucu negatif abimin de pozitif çıktı. İlaçlar çok garipti 1 günde 24 tane mi ne ilaç kullanıyordum. Tabi öksürük felan geçti ama tat koku tamamen gitmişti 15 gün karantinada kaldım. Her gün bitki çayları sarımsak soğan sirke ne varsa kullanıyordum normalde asla ağzıma sürmem dediğim şeyleri tat alamadığım dan yiyebiliyordum. Tat ve koku yaklaşık 1 ay sonra düzeldi ama yaklaşık 1 sene geçmesine rağmen hala akciğerimde bir şeylerin ters gittiğini hissedebiliyorum. Bugünlerde yine korona olduğumu düşünüyorum ama çift doz sinovac aşıdan dolayı sanki hafif atlatıyorum. Bakalım yarın biontech aşısı olacağım nasıl bir tecrübe edineceğim.

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Henüz yakalanmadım ve sanırım bunu insanlarla aramdaki sosyolojik bağın zayıf olmasına borçluyum. Ne kadar samimi olursam olayım birçok arkadaşımla tokalaşmaya bile yeltenmedim. genel olarak arkadaşlarımla sözlü selamlaşmayı tercih eden bir insanım. bu pandemiden önce de böyleydi pandemiden sonra da böyle. yine de insanlarla olan sosyal bağınızı koparmamamanızı öneririm. Her ne kadar bu virüsten korunmanın en önemli yollarından birisi sosyal mesafe olsa da psikolojik sosyal mesafe ile aramızı açmamız lazım. maazallah virüs kapmayayım derken bir anda psikolojik bir bunalımın içerisine sürüklenebilirsiniz insanlarla aranızdaki bağın diğer iletişim yöntemleri ile de korunabileceğini de hatırlatmak isterim; hal hatır sormak için arkadaşlarınızın yanına gitmek yerine onları bu dönemde telefonla arayıp halini hatırını sormanız sizin için daha faydalı olacaktır. Nitekim bu virüs yapılan araştırmalarda Kişilere en çok tanıdığı diğer kişilerden ulaşmakta Bunlar da bizim aile bireylerimiz ve arkadaş çevremizden oluşmakta. maske mesafe ve hijyen denilen döngüye riayet ettiğiniz sürece ve kendinizi gereksiz kalabalıklardan uzak tuttuğunuz dahilde gayet bu virüsten korunabilirsiniz. herkese sağlıklı günler dilerim

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 10 Gün
NZR
61.25₺
Çekimlerim
50
Ben öncelikle şunu belirtmek isterim. Hiç dikkat etmiyordum virüse falan aman ne olacak diyordum ama gerçekten çok kötü. Ben o kadar ağır atlatmadım ama koku ve tat alamamak o kadar berbat bir şey ki gerçekten çok kötü. E birde karantina dönemi var 14 gün gerçekten çok sıkıcı ve o günden sonra maskemi bir daha asla çıkarmadım. Yani kısacası arkadaşlar hepiniz de çok dikkat edin gerçekten berbat bir şey. Tabi bunun yanında aşıyı da olmak şart , ben aşı olduğum için çok ağır geçirmedim ama o bile berbattı. Onun için bir an önce herkesin aşısını olması ve bu lanet virüsü bir an önce yok etmemiz gerek. Herkes aşısını olsun lütfen arkadaşlar ve bitsin artık.

NZR
52.53₺
Çekimlerim
49
Bir defa takmadığım da yakalandım. Çevremde ki herkes Corona olmaya başlamıştı. Herkesin bu şekilde hasta olmaya başlaması üzerine her zaman olduğundan daha fazla coronaya dikkat etmeye başladım. Bu dikkat ile beraber maske takmaya önceye oranla çok daha fazla dikkat etmeye başladım. Bu da beni aylarca corona olmaktan korudu. Daha sonra evde annem rahatsızlanınca temaslı olarak 15 gün boyunca evde kalmak durumunda kaldım. Bu 15 günlük süreçte annemden olabildiğince uzak duruyor evdeyken bile maskemi çıkarmıyordum. Böylece annem Corona iken bile yakalanmamayı başardım. Daha sonra tekrar işe başladım. Ve iş yerindeki bazı arkadaşlarım tek tek Corona olmaya başladı. Hemen yan masamda oturan arkadaşım da corona oldu. Bu süreçten sonra Corona olmamam beni şaşırtıyordu. Zamanla iş yerinde sürekli maskeli olmaktan dolayı nefes alma problemi yaşamaya başlayınca maskemi açmaya başladım ne zaman ki maskemi yüzümden indirdim o zaman boğaz ağrısı ve grip benzeri belirtiler göstermeye başladım. Böyle bir durumla karşılaşınca işyerinden izin alarak hemen hastaneye gittim ve test yaptım test sonucu pozitif çıkmıştı. O an anladım ki her gün aynı istikrar ve önemle maskeyi takmam gerekiyordu. İş yerinden izin almak zorunda kalmam ve hastalık maskenin önemini bir kez daha bana gösterdi. Burada mesajı gören tüm arkadaşlara önerim asla maskeyi çıkarmamaları ve hastalığı ilk günkü gibi önemsemeleri ayrıca aşılarını olmalarıdır.

NZR
27.70₺
Çekimlerim
99
Evet oldum, tecrübelerimi anlatmak isterim. Öncelikle virüs geçirmeden önce Biontech aşısını olmuştum. Ama sadece birinci aşıyı oldum ikinciyi hala olmadım. Yani aşı olmasam hastalığı nasıl geçirirdim bilemiyorum. Virüse yakalandığımı anladığım gününden bir gün önce gece geç yatmıştım. Sabah kalktım biraz gözlerim başım ağrıyordu, dedim gece bilgisayar ile oyalandım ondandır. Sonra yemek yeme vakti geldiğinde bir şey fark ettim. Yemeğin tadını alamıyordum. O sürede grip oldum sandım hani burnum tıkanıyordu griptendir herhalde dedim bir şey olmaz diye düşündüm. O sırlara delta varyantı çok görülüyordu ve araştırmıştım delta varyantının ne farkı var diye. Delta varyantı grip gibi belirtiler gösteriyormuş. Onu okuduğumda anladım ki ben grip değildim. Korona virüs geçiriyordum. Bir süre dışarı çıkmadım çıktığımda ise insanlardan uzak durdum ellerimi sürekli yıkadım maske taktım sürekli. Yaşadığım yer küçük olduğundan biraz rahattım.

1-2-3-4 gün oldu koku ve tat yoktu hala. Ya 5 ya da 6. gündü biraz koku almaya başladım ve gerçekten çok mutlu olmuştum. Hani bir şeyin değerini gidince anlarsın derler ya. Çok katılıyorum bu söze. En çok sevindiğim konu ise şuydu; evde gayet normal maskesiz rahat vakit geçirmeme rağmen evdeki kimseye virüs bulaştırmadım. Kimsede bir belirti falan olmadı çok şükür. Zaten evdeki herkes aşı olmuştu.

Çok şükür sadece tat ve koku kaybı ile ağır bir durum yaşamdan atlattım virüsü ve kimseye de bulaştırmadım.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 6 Gün
NZR
7.49₺
Çekimlerim
0
Evdeki 3 kişi, arkadaş çevremdeki çoğu kişi ve gittiğim spor salonundaki 7 kişi korona oldu ama ben pozitif çıkmadım hiç. Açıkçası şans meselesi. Mesela babam çok hafif atlattı ama halam hastane de yattı. Ayrıca ben aşılarımı da oldum. (2 doz). Ve korona viruse yakalandiysaniz kesinlikle C vitamini çok tüketin. Ayrıca bol bol sizi enerjik tutacak besinler yemeye özen gösterin.