ANKET Çocuğunuzu Şiddetten Korunması İçin Şiddete Teşvik Eder Miydiniz?

Çocuğunuzu Şiddetten Korunması İçin Şiddete Teşvik Eder Miydiniz?

• Kullanılan toplam oy
    138

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Size vurana siz de vurun diyen ebeveynler vardır. Benim ailemde öyleydi. Basit olanından bahsedecek olursam;

İlkokuldayken bizim sınıfta bir tane Halil adında hödük vardı. Annem vur dedi bende vurdum.
ilkokuldayken Halil diye iğrenç bir çocuk vardı sınıfımızda sürekli beni kıstırıp dövmeye çalışıyordu bazen elinden kurtulamadığımda vuruyordu da. Her gün eve ağlayarak gelen ben için annem artık yapılması gereken pipisine sağlam bir tekme atmaktır demişti. Annemin sözünden hiç bir zaman çıkmam dediği gibi de yaptım.

Bu arada iş buraya gelmeden evvel ben öğretmenimle konuşmuşum, annem ayrı konuşmuş yok sonuç alınmıyor. Her neyse ben çocuğun pipisine vurunca okul ayağı kalktı. Ben şaka adı altında şiddete uğrarken herkes sus pustu ama bir anda okul çalkalandı benim ve karşı tarafın velileri derhal okula çağırıldı.

Ne mi oldu?
Oğlanın annesi erkektir yapabilir dedi. Bunu duyan annem bu seferde oğlanın annesine saldırdı. Epey patakladı, araya giren öğretmenler de tost oldu. Annemi ilk defa öyle görmüştüm. İlk ve son. böyle annenin böyle çocuğu ahlak yoksunları nidaları atan annem okuldan çıkarıldı olayın üzeri kapandı.

Yıllar geçti, Halil'i geçenlerde otobüste gördüm; beni görür görmez eli tenasülüne gitti ve insan seli arasında sırra kadem bastı.
Bazen saldırgan tavır ve eylem iyidir bahsettiğiniz ancak medeniyetin olduğu yerde olur bu ülkede medeniyet namına bir şey yoktur hayal dünyasından gerçek dünyaya hepinizi davet ederim.

Saygılarımla.

Peki siz böyle bir durumda çocuğunuza nasıl bir tavsiyede bulunurdunuz? Onu şiddete karşı şiddet politikasına mı yönlendirirdiniz yoksa farklı bir yöntem mi denerdiniz?

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
18.32₺
Çekimlerim
0
Çocukken insanoğlu daha vahşi. Etik nedir bilmiyor, kavga ediyor, zorbalık yapıyor, dış görünüşle dalga geçiyor o yüzdendir ki ben "sana vurana sen de vur" diyen tarafta olurdum sanırım. En azından çocukluğu travmatik olaylarla geçmez veya daha az hasarla geçer. Büyüdüğünde zaten sosyal hayat normları, etik, görgü kuralları nedir öğreneceği için ailesi de alt sınıf bir aile değilse düzeleceğini düşünüyorum.

Ha bunu devam ettiren, aileden gerekli aile terbiyesini alamayanlarda çoğunluk olarak hapçı,gaspçı vb. yasa dışı işlere yöneliyor hayatı kararıyor.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
45.22₺
Çekimlerim
50
işte eğitm ailede başlar dedikleri bu oluyor, çocuğunuza öğrettiğiniz ya da sergilediğiniz tavır ve davranışlar onun karakterini belirler.
çocuklar bizim kopyamız evde takındığımız her durum her hareket olaylara bakışımız tepkimiz onlar için biz bir yol göstericiyiz iyi huzurlu bir evde yeşişen çocuklar zaten kendini belli ediyor ama bazıları onlara maalesef ana kuzusu ya da pısırık diyor bu da yanlış konuya gelecek olursak bende
şiddet görmüş ailesinden ya da etrafındakiler birbirine şiddet halinde ki çocuğun içinde bastırılmış duyguları var. gücü yetene saldırma eğilimi var. gereken şikayetler yapılmış fakat sonuç alınmamış başka ne yönden çözüm alınablirdi diye düşünüyorum ama aklıma gelmiyor açıkcası.
belki çocuk için okulda disiplin suçu tarzında okulun uyguladığı bir ceza olabilirdi çünkü olay velilere de iletilmiş ama çözüm olmamış.
umarım bizler hayırlı evlat iyi huylu çocuklar yetiştiririz. iyi günler

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 3 Gün
NZR
51.02₺
Çekimlerim
0
Çok iyi bi konu açmışsınız gerçekten bazen benim de muzdarip olduğum bir konu 🙄 benim 2 yaşında oğlum var çok hareketli yerinde durmayan bi çocuk ama asla birine zarar vermez itmez vurmaz hiç bir arkadaşının elinden bi oyuncağını almaz evet bu bizim için çok güzel ama her çocuk böyle olmadığı için tam tersi bi çocukla denk gelince sıkıntı oluyor bizimki herşeyini herkesle paylaştığı için karşısındaki onunla paylaşmayınca çok üzülüyor karşıdaki çocuk ağlayarak ya da vurarak iterek bizimkini hemen saf dışı bırakabiliyor bizimki öyle bakakalıyor evde kaplan dışarda kedi bizimki biraz 😂 bize evde kök söktürür ama dışarda acayip uyumlu herkes ay ne güzel ne uyumlu bir çocuk diyor (bide bize sorun tabi 😂 ) kısacası bizimki kendisini savunmaz elindeki oyuncağı vermemezlik asla yapmaz biri itse vursa bile geri vurmaz ee ben şimdi napayım itmeyi vurmayı başkasının elinden zorla oyuncak almayı ya da elindekini kesinlikle vermemeyi mi öğreteyim çocuğuma? Yoookk mümkün değil yapamam çünkü öyle olan çocukların anneleri de mutsuz hatta daha çok üzülüyor buna bizzat şahit oldum ama karşıdaki çocuk da vurmayan paylaşan bir çocuksa ooo süper çok iyi anlaşıp oynuyorlar biz anneler de rahat bi oturuyoruz bi kahvemizi içebiliyoruz diğer türlü günümüz mahvoluyor yapma oğlum etme kızım diyerek geçiyor günümüz hem benim için hem de karşıdaki arkadaş için ama ben benden çok karşıdakinin üzüldüğüne şahit oluyorum benim çocuğum neden böyle diye hayıflanıyor bak seninki hiç vurmuyor itmiyor zarar vermiyor diyor e yani o da ister mi öyle olmasını tabiki istemez hangi anne ister ama bunu yapan çocuk da böyle yaptı diye kötü çocuk olmuyor ki çünkü adı üstünde çocuk bi bakmışsın bi ay sonra geçmiş gitmiş o vurma itme huyu her çocuk başka her çocuk çok çok özel sen ne kadar iyi yetiştirirsen yetiştir bazı çocukların içinden geliyor ama emin olun geçici bi dönem yani sizin çocuğunuz da öyleyse sakın kendinizi suçlamayın eminim harika bir annesiniz bu bi dönem ve mutlaka düzelecek benimki şimdi böyle diye bi ay sonra nasıl olacağını bende bilemiyorum ki çocuk bu sürekli huy değiştiriyor biz elimizden geleni yapalım da en azından kalbimiz gönlümüz rahat olsun bütün annelere selam olsun 👋

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 3 Gün
NZR
24.52₺
Çekimlerim
0
Merhaba, öncelikle şiddete şiddetle karşılık vermeyi teşvik etmek yanlış bir yönlendirmedir. Çocukluklarımızı küçük yaşlarda şiddet barındıracak düşünceler aşılarsak, 16 ila 18 yaşları arası şiddete meyilli bir genç olması için hiç bir neden yok. Bu sefer ne olacak? Her türlü problemini, sorununu, tartışmasını şiddete başvurarak çözmeye çalışacak. Çocuklarımızı şiddete teşvik etmek yerine kendilerini savunmalarını öğretmemiz daha yapıcı, olgun bir davranış olurdu.

Şiddet uygulanan bir çocuk ise, şiddeti uygulayan kişilerin aileleri ile konuşup görüşüle bilir. Okul idaresi ile bu durum masaya yatırılıp bir çözüm sağlanabilir. Günümüz okullarında psikolojik destek ve rehberlik gayet gelişmiş bir durumda.

Çocuklarımızın hem sosyalleşmesi, hem de kendilerini savunmaları için bir çok spor mevcuttur. Bu sporlardan kısaca örnek vermek gerekirse;

1- Karate
2- Tekvando
3- Judo
4-Aikido
5-Judutsu

Bu sporların eğitmenleri öğrencilerine dövüşmek, şiddet uygulamak yerine kendilerini savunmak amaçlı bir spor olduklarını her fırsatta hatırlatmaktadır. Ayrıcı sağlık ve spor açısında tavsiye edilecek sporlar arasındadır.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 3 Gün
NZR
23.20₺
Çekimlerim
50
Bir insanı şiddete teşvik etmek zaten oldukça yanlış bir tavır ve yaklaşımdır. Çocuğun kendini koruyabilmesi adına küçük yaştan itibaren bir savunma sanatı olan dövüş eğitimine gönderilmesi olağandır. Bu durumda çocuk kendisine karşı yapılan saldırıları püskürtmeyi ve zarar görmeksizin saldırganı etkisiz hale getirmeyi başarabilir. Bu eğitimin veriliş şekli ise daha önemli ve değerlidir. Eğitim savunma sanatı olarak ifade edildiği gibi, bu yönde bir psikoloji ile verilmelidir. Yoksa çocuğun kendini savunmasından öte saldırgana karşı şiddetli bir saldırı haline geçmesi söz konusu olur. Bu durumda yine kaybettiren her iki taraf için de şiddettir.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
21.27₺
Çekimlerim
0
Konu gerçekten mükemmel. Lakin tercihim konusunda aynı şeyi ifade edemeyebilirim. Medeniyetin olduğu yerde elbette ki sükunet her zaman daha iyidir fakat sürekliliği olan bir olayda çocuğumun kendini korumasını isterim. Çiçek atana çiçek, taş atana taş...

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 3 Gün
NZR
35.54₺
Çekimlerim
0
Yani tabikide şiddete yönlendirmek çok mantıksız olur. O zaman şöyle diyelim , çocuğumuzu içkiden korumak için içki içirelim :) yani ne kadar mantıklı olabilir ki . Çocuğumuza verebileceğimiz en iyi olan şey bence sevgidir. Sevgi bağı tam anlamıyla oluştuğu zaman , çocuk sevildiğini ve ebeveynleri tarafından kaale alındığını anladığı zaman , ne şiddetle işi olur ne de anarşi ile işi olur. Bence şiddeti tavsiye etmektense doğruyu ve yanlışı ayırt edebilecek zihniyette yetiştirmeliyiz çocuklarımızı. Hatta akışına bırakalım hiç yönlendirmeyelim bir şeyler empoze etmeyelim çocuğu doğasına bırakalım ve sonucu görelim , zaten çocuğun doğasında diğer tabir ile fıtratında var olan sevgi kardeşlik barış paylaşmak olacaktır.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
34.78₺
Çekimlerim
0
Size vurana siz de vurun diyen ebeveynler vardır. Benim ailemde öyleydi. Basit olanından bahsedecek olursam;

İlkokuldayken bizim sınıfta bir tane Halil adında hödük vardı. Annem vur dedi bende vurdum.
ilkokuldayken Halil diye iğrenç bir çocuk vardı sınıfımızda sürekli beni kıstırıp dövmeye çalışıyordu bazen elinden kurtulamadığımda vuruyordu da. Her gün eve ağlayarak gelen ben için annem artık yapılması gereken pipisine sağlam bir tekme atmaktır demişti. Annemin sözünden hiç bir zaman çıkmam dediği gibi de yaptım.

Bu arada iş buraya gelmeden evvel ben öğretmenimle konuşmuşum, annem ayrı konuşmuş yok sonuç alınmıyor. Her neyse ben çocuğun pipisine vurunca okul ayağı kalktı. Ben şaka adı altında şiddete uğrarken herkes sus pustu ama bir anda okul çalkalandı benim ve karşı tarafın velileri derhal okula çağırıldı.

Ne mi oldu?
Oğlanın annesi erkektir yapabilir dedi. Bunu duyan annem bu seferde oğlanın annesine saldırdı. Epey patakladı, araya giren öğretmenler de tost oldu. Annemi ilk defa öyle görmüştüm. İlk ve son. böyle annenin böyle çocuğu ahlak yoksunları nidaları atan annem okuldan çıkarıldı olayın üzeri kapandı.

Yıllar geçti, Halil'i geçenlerde otobüste gördüm; beni görür görmez eli tenasülüne gitti ve insan seli arasında sırra kadem bastı.
Bazen saldırgan tavır ve eylem iyidir bahsettiğiniz ancak medeniyetin olduğu yerde olur bu ülkede medeniyet namına bir şey yoktur hayal dünyasından gerçek dünyaya hepinizi davet ederim.

Saygılarımla.

Peki siz böyle bir durumda çocuğunuza nasıl bir tavsiyede bulunurdunuz? Onu şiddete karşı şiddet politikasına mı yönlendirirdiniz yoksa farklı bir yöntem mi denerdiniz?
Cok guzel olmus hocam emeginize saglik