SON DAKİKA Bitcoin 516.145,17 TL Bitcoin Coşuyor mu?

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 17 Gün
NZR
11.42₺
Çekimlerim
50
Screenshot_2021-10-11-21-51-40-90_2c9606bce337650a539aceea20c7df58.jpg

1 bitcoin 516.145,17 TL oldu. Tarih: 11 Ekim 2021

Moderatörün son düzenlenenleri:

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
ben bu bitcoin denen olaya halen tedbirli yaklaşanlardanım. her ne kadar çağa uygun olsa da mantığa sığmayan noktalar var. kapatıp dükkanı gitseler kaybolacak servetin haddi hesabı yok. mesela; binance borsası bugün kapatıp gitse sadece bizim ülkemizde değil dünyada ne kadar insan mağdur olur varın siz hesap edin. sadece yatırımlarını değil, güvenlerini de kaybeden bu yatırımcılar elde avuçta kalan tüm sermayelerini alıp reez varlıklara yönelecek ve bu da en bilinen yatırım kalemlerinden birir olana altına hücum demektir. peki bu hücum neyi tetikleyecek? tabi ki hayatında hiç kriptoya bulaşmamış olan insanları. altına olan talebin artmasıyla piyasada yoğun bir enflasyon oluşacak ve bu enflasyonun göstergeleri hızla gündelik hayata yansımaya başlayacak. gıda vesaire her şeyin fiyatı artacak.
bir de işin mining tarafındaki yatırımcıları var ki bu adamlar zaten aylardır ekran kartı piyasasının altını üstüne getirdiler. peki durdurabilmenin imkansız olacağı bu tarz bir yıkımda onlar zararlarını nasıl atlatacaklar? benim tavsiyem elinize 3-5 ufak, kaybetseniz de sizi yıpratmayacak alt coin alıp uzaktan seyretmeye devam edin zira tren zaten kaçmıştır ama batarsa altında kalmaktan kurtulabilirsiniz. saygılar.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 17 Gün
NZR
9.47₺
Çekimlerim
50
@koreliabi Aynen katılıyorum size. Kripto paralar her ne kadar yaklaşık 12 yıldır piyasada alınıp satılsa da, hiçbir karşılığı olmayan sanal değerlerdir. Neymiş, arkasında çok sağlam proje varmış. Neymiş, dünyanın en büyük şirketleri ve hatta finans kuruluşları dahi yatırım yapıyormuş. Siz bakmayın bu görüntülere. Büyük bir oyun oynanıyor ve küçük yatırımcının canını çok fena yakacaklar.

O büyük finans kuruluşlarına ve şirketlerin çoğuna bir şey olmaz. Olan sıradan insanların yıllarca emek harcayıp topladığı birikimlerine olacak. Ben şu ana kadar özsermaye ile asla yatırım yapmadım. Sadece Binance borsasında 10 USD işlem limitini tamamlamak için R10 forumunda Bitcoin satın alıp Binance hesabımda hemen satıp TL'ye çevirdim ve paramı çektim.

Şu anda sadece airdrop ve testnet konularını takip ediyorum. Oralardan ufak miktarlar geldiğinde birkaç faturamı ödüyorum. Bunun ötesinde asla kripto paralarla işim olmaz.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 17 Gün
NZR
2.41₺
Çekimlerim
50
Bitcoin geleceğin ortak para birimi olmaya çok yakın. 10 yıl içerisinde inanılmaz bir ilerleme kaydedeceğini ve yaygın olarak kullanılacağını düşünüyorum. Belki de insanlar artık para yada kredi kartı taşımak yerine doğrudan kripto paralarla alışveriş yapacak. Bu 10 yıllık süreçte elbetteki dalgalanmalar olacaktır. Hatta belki de defalarca kez %80-%90'lık düşüler dahi görebilir. Ancak bitcoin alan ve al sat yapmadan cüzdanında saklayanlar belki de geleceğin milyonerleri olacak. 10 yıl sonra geriye baktığımızda belki de bitcoinin bu günkü değerleri bize bedava gelecek. Keşke alsaydık diyeceğiz. Gelecekte pişman olmamak için kaybettiğimizde üzülmeyecek kadar bir miktarı bitcoine yatırıp beklemek en mantıklısı gibi görünüyor. Ayrıca altcoinlerin de potansiyeli göz ardı edilmemeli. Şuan belki de gelecekte 100 kattan fazla artacak bazı altcoinler gözümüzün önünde duruyor ama farketmiyoruz. Önemli olan hangisinin değerleneceğini tahmin edebilmek. Gelecekte muhtemelen kripto sektörü gelişecek ve bazı coinler hayatımızın bir parçası haline gelecek. O yüzden ufak miktarlarla da olsa hem bitcoine hem de bir kaç altcoine yatırım yapmak mantıklı duruyor.