SON DAKİKA Benzine Motorine Zam (Sizin Arabanız Ne ile Çalışıyor)

Benzin mi, Dizel mi, LPG mi ?

• Kullanılan toplam oy
    109
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 8 Gün
NZR
36.69₺
Çekimlerim
50
Bu geceden itibaren geçerli olmaz üzere benzine 40 kuruş, mazota 41 kuruş zam gelecekmiş. Benzinin 23 kuruşu ÖTV' den karşılanacakmış. Kalan 17 kuruş pompaya yansıyacakmış.

benzine mazota yeni zam nizore.jpg

Mazotun 41 kuruşu pompaya yansıyacakmış. Parası olan deposunu doldursun zamdan önce son çıkış.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
46.65₺
Çekimlerim
0
Araç ne olursa olsun yakıt olarak fark eden ne var ? Benim gördüğüm kadarıyla insanlar 50 TL lik yakıt almak isteyecek yine. 3 sonra tekrar zam geldiğinde değişen ne olacak ? Hiçbir şey. Doların yükselişi ile zamların gelmesine neden şaşırıyorsunuz ki ? Doların yükselmesi altın fiyatlarının yükselmesi kısaca dövizin yükselmesi ile sadece benzin fiyatlarına gelen artışı bırakın bunun yiyecek içecek vb. gelen zamların dışında elektrik doğalgaz kömür vb. fiyatlara bakın.

Bakın geçen sene torbası 35 TL den satılan bir kömür bu sene 70 TL olmuş. Düşünmek gerek acaba benden kötü durumda olan insanlar nasıl geçiyorlar diye.

Düşünmek gerek acaba yarın kaç adet ekmek alabileceğim diye.
Düşünmek gerek yarın markete gittiğim zaman domates biberin kilosunu kaçtan alacağım diye.
Ama düşünmemek gerek yaşamak için.
Rahmetli Kemal Sunal'ın dediği gibi 75 GR fasüyle, 38.5 gr pirinç 1.5 domates. O filme gülüyorduk ama gerçek oluyor gibi

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
9.81₺
Çekimlerim
50
ÜLKEMİZDE HER YENİ BİR GÜNE ZAM HABERLERLE UYANİYORUZ YANİ ARTİK ALİSTİK ARAC SAHİPLERİ İCİN DEGİSEN BİR SEY OLMUYACAK BUNUDA BİLİYORUZ YİNE 50 TL link benzin mazot gaz alicak ama tek fark daha az alicaz lütfen bıktık artık benzine zam elektriğe zam suya zam doğalgaz zam Türkiye'yi insanlara yaşatmaz hale getiriyonuz biz nasıl dünyanın en iyi 10 ekonamisin içine gireceksiniz ülkemizde rahat olmadan

NZR
52.53₺
Çekimlerim
49
Arabamız dizel yakıt cimrisi bir araç Dacia Logan kullanıyoruz. Sanırım bu gidişle araç bizi değil biz aracıyı çekip bir yerlere götürmeye başlayacağız. Yani at ve at arabası ilişkisine döndü olay sanırım artık biz atın yerinde olacağız gibi elimizdeki paranın değeri gitgide düşüyor ancak almamız gereken şeylerin değeri ise sürekli atıyor. Yani aslında sistem kaşıkla veriyor kepçe ile alıyor. Yani kötü bir çıkmazda gibiyiz bu konuda. Dediğim gibi dizel bir araç kullanıyoruz ve gayette yakıt cimrisi ancak artık depo doldurmak kolay bir işe benzemiyor. Sürekli zam geliyor ve bu zamların sebeplerini anlamak gerçekten güç her gün benzinlik tabelalarında yeni bir fiyat görüyorum bu sorun bir an önce ortadan kalkar. Böyle devam edeceğe benziyor.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 11 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Araba alacak kadar birikime sahip değilim henüz. Bu ülkede yaşarken pek olacağını da düşünmüyorum. Zam haberine gelecek olursak ortalama ayda iki defa zam haberi geliyor. 5-6 saat önce dışarıdaydım. Yakıt satan yerin önündeydim. Sırada onlarca araba bekliyordu. Yani araba kuyruğu vardı. Hani bazıları çıkıp diyor ya ''İngiltere'de ki Almanya'daki ABD'deki kuyrukları görmüyor musunuz orada nasıl kuyruklar sıralar var. Burada öyle bir şey yok''. Birazcık sokaktaki manzaraları görme tavsiyesinde bulunuyorum onlara. Bazı kişilerde televizyona çıkıp ''zam yok demiyoruz zam dünyada ki her ülkede var biz şefkatli ellerimizle yumuşatıp halka mini mini yansıtıyoruz'' diyor. Gerçekten şaka gibi bir dönemden geçiyoruz. Hayırlısı ile bu dönemlerde geçecek inşallah.