BİLGİ Aft Hastalığı Nedir ?

Hoş geldin! neverenough tarafından topluluğumuza katılmanız için davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.

BİLGİ Aft Hastalığı Nedir ?

2 163

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
Konular
8
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Ticaret puanı: 0 / 0 / 0
Halk arasında ağız yarası olarak da bilinen bir hastalık türüdür. Allah hepinizi bu uyuz illetten korusun derim başka da bir şey demem. Baş belası gibi bir şeydir.
Genetik olduğunu hep söylerdi bizim köyde. Herkesin de aşina olduğu bir şey. Kimi kendisinden biliyor kimi eşinden dostundan duymuş görmüş. Bu konuda dedemden el aldığıma inanıyorum son birkaç senedir. Rahmetli de sürekli "Hatice aft çıkmış yine yaa" diye dolandırdı evin içinde. Çok net hatırlıyorum o anları. Dedem öldüğü gibi bana geçti tamamen bu aft işi.

aft.jpg

Küçükken de çıkardı da arada sırada olurdu. son zamanlarda (4 sene oldu dedem öleli) o kadar sık oluyor ki. bazen dilimin ucunda, bazen ağzımın ücra köşelerinde bir yerde, ama daima en olmayacak yerlerde. Hoş, böyle bir şeyin varoluşu bile olmayacak şey de, neyse. Bizim köyde karadutun o ekşisinin yaraya çok iyi geldiği, orayı pişireceğine inanılır. Karadut ve karadutla ilgili yapılmış herhangi bir şey yani reçeli, suyu falan da olur.
İnsan alışınca da pek yadırgamıyor, atlatması biraz daha kolay oluyor. 20 yaşında ilk kez bunu yaşamış bir arkadaşım vardı, kız şok olmuştu, olay ve acı onu çok etkilemişti. Neyse, hiç olmayacak bir yerde oluşup gelen bu aftın üzerine genel olarak bir şeyler yazmak istemiştim sadece. Herkese şifa dilerim. en kısa zamanda görmemişe dönersiniz umarım.

Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir)

Anasayfa Giriş Yap Kayıt Ol