koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Hemen her dönemde bana eğitim kalitesini sorgulatmış olan fakültelerdir. Aslında planlanan şeyle pratiğe dökülen şey arasında bayağı fark var.
Detaya girecek olursak mesela bir öğrenci iş ve eğitimden zaman ayıramaması haricinde neden eğitimini açık öğretim fakültesinde tamamlamak ister?

Tabii ki diğer örgün öğrenim kurumlarına puanı yetmediği için. Haliyle bu başarısız öğrenciden kendi çabasıyla başarılı olmasını beklemek hata olurdu. Nitekim öğrenme yeteneği zayıf olan bir öğrenci üniversite ihtisasını da kendi becerileriyle tamamlamaya çalışınca ortaya çok karmaşık bir durum çıkıyor. İşverenler ülkemizde açık öğretim fakültelerinden mezun olan çalışan istihdamına bu sebepten dolayı mesafeli yaklaşıyor ve mezunlar iş bulma konusunda yoğun sıkıntılarla karşılaşabiliyor. En güzeli bu fakültelerin eğitim verirken ve öğrenci seçerken yeteneğe dayalı bölümler ve yeteneğe dayalı alım sınavları yapması. Bir insan fen ve edebiyat dallarında iyi olamayabilir ama çok başarılı bir heykeltraş olabilir. Bunu da belgelendirmek istediğinde açık öğretim fakültelerine başvurması gayet mantıklı olacaktır.