NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
13.51₺
Çekimlerim
0
2023 seçimlerinde elektronik oy sistemine geçilmesi düşüncesi.jpg

Biliyorsunuz 2023te ülkemizde seçim olacak. Önümüzdeki seçimlerde elektronik oy uygulamasına geçilmesi ile ilgili bir haber okudum. Şahsi fikrim ülkemizde elektronik oylamanın adil sonuçlar doğurmayacağı ve bir çok şaibeye yol açacağı yönünde. İstanbul belediye seçimlerinde yaşananlardan sonra elektronik oy sistemi ile seçim yapılması ülkemizde bence çok sıkıntılı sonuçlara sebep olacaktır. Mühürlü sistemde bile şeffaflık korunamıyorken, her türlü değişikliğin yapılabileceği elektronik oylama sistemi gücü elinde tutanlar için kazanmanın anahtarı gibi duruyor. Gelişmiş ülkelerde bu sistem mantıklı ve doğru gibi görünsede bizim gibi gelişmekte olan ve sisteminde bir çok boşluk ve sorun bulunan ülkeler için çok sorunlu bir sistem haline gelir. Muhalefet kanadı ilk kez bu kadar güçlenmişken elektronik oy sistemi gelirse nasıl bir yol izleyecek merak ediyorum. Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir peki?

Nizore

Administrator
NZ Yaşı
4 Yıl 8 Ay 1 Gün
NZR
47.57₺
Çekimlerim
0
Bunu herkesin kullana bileceği konusunda şüphelerim var acıkcası bu olayı yapmadan önce kapı kapı makine ile dolaşıp böyle böyle çalışıyor oy kullanacağın zaman böyle yapacaksın diğe anlatılmalı :) güzel bir olay aslında ama bizim milletimizin Çoğu bu olayı anlamaz ve cok yalnış yerlere oy gider.. :)

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 11 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Böyle bir sistemi seçimlerde kullanma düşüncesi bile insanı korkutuyor. Elektronik oy ile seçim yapmaya çalışan koca koca ülkelerin halleri ortada. Bizde daha internetin olmadığı yerler var. Olan yerlerde bile internet iyi çekmiyor veya elektrik sıkıntısı yaşanıyor. Güneydoğu daki köyüme kışın her gittiğimde günde 15 17 saat elektrik gelmiyor. Ki zaten imkanlar olsa dahi bence gerekli bir şey değil. Hemen hemen çoğu yerde okullar var. Emniyet güçleri var. Yaşlarından dolayı veya hastalıklarından dolayı oy kullanmaya gelemeyen kişiler için evine gidip oy kullanmasını sağlayan hizmet var. Her ne kadar her seçimde çok fazla oy sıkıntısı yaşansada elektronik oy sistemi bu sorunları çok fazla arttırır. Bu yüzden gerekli olduğunu düşünmediğim bir fikir.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
10.49₺
Çekimlerim
0
Ekli dosyayı görüntüle 409

Biliyorsunuz 2023te ülkemizde seçim olacak. Önümüzdeki seçimlerde elektronik oy uygulamasına geçilmesi ile ilgili bir haber okudum. Şahsi fikrim ülkemizde elektronik oylamanın adil sonuçlar doğurmayacağı ve bir çok şaibeye yol açacağı yönünde. İstanbul belediye seçimlerinde yaşananlardan sonra elektronik oy sistemi ile seçim yapılması ülkemizde bence çok sıkıntılı sonuçlara sebep olacaktır. Mühürlü sistemde bile şeffaflık korunamıyorken, her türlü değişikliğin yapılabileceği elektronik oylama sistemi gücü elinde tutanlar için kazanmanın anahtarı gibi duruyor. Gelişmiş ülkelerde bu sistem mantıklı ve doğru gibi görünsede bizim gibi gelişmekte olan ve sisteminde bir çok boşluk ve sorun bulunan ülkeler için çok sorunlu bir sistem haline gelir. Muhalefet kanadı ilk kez bu kadar güçlenmişken elektronik oy sistemi gelirse nasıl bir yol izleyecek merak ediyorum. Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir peki?
Buraya ne yanit vere bilirm acaba?🤔

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
24.69₺
Çekimlerim
0
Ekli dosyayı görüntüle 409

İçimden geçenleri yazmışsın eline sağlık

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
1.30₺
Çekimlerim
50
Bu bence oy kulannilmasinda sağlanacak olan kolaylık ama ne derecede güvenilir olur belli değil , artık teknoloji çağındayız herşey dijitale dökülmüş durumda bankacılık telefon hat uygulamaları dijital fatura ödemeleri olsun aklınıza gelebilicek hemen hemen herşey tabi kolaylık sağlıyor mu sağlıyor oturdugunuz yerden hiç bir yere gitmeden tek tuşla ödeme olsun kayıt işlemleri olsun hastahanelerden randevu işlemleri olsun e-devletten hemen hemen herşeyimizi kontrol etme şansımız var durumda . Bu mükemmel bir kolaylık hatta TC kimligimizin olması yeterli tek tuşla sistemde her şey çıkmakta bu inanılmaz kolaylık sağlamakta bu oy kullanma muhabbetini dijitale tasimalarida bence gayet başarılı ama güven problemi çıkabilir mi derseniz muallakta güvenilir bir sistem oluşturulursa gayet mükemmel olur ben onaylarim böyle bir sistemi saygılar .

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 3 Gün
NZR
23.20₺
Çekimlerim
50
Yurttaşlarımızın henüz klasik oy kullanma işleminde bile zorlanıyor oluşu geldi aklıma. Pek çok duruma şahit oldum. Bunun karşısında elektronik anlamda oy kullanma becerisini yeterli görmüyorum. Bunun aynı zamanda güvenliğini sağlamak da ayrı bir beceri ve çaba gerektirmektedir.