• 🚀 Paylaştıkça ve Davet Ettikçe Kazan!
    Forumumuzda konu açarak, mesaj yazarak ve arkadaşlarınızı davet ederek gelir elde edebilirsiniz.
    ✨ Hemen Üye Ol & Kazanmaya Başla

Tesla Batarya Kimyası ve Supercharger İstasyonlarında Isıl Yönetim

Tesla Batarya Kimyası ve Supercharger İstasyonlarında Isıl Yönetim

1 24
Reklam Açıklaması

Ticaret puanı: 0 / 0 / 0

Batarya Teknolojisinde Hücre Yapısı​

Tesla bünyesindeki enerji depolama üniteleri, özellikle LFP ve NMC kimyası arasında stratejik bir ayrım içerir. Model 3 ve Model Y giriş seviyesi donanımlarında kullanılan LFP hücreler, daha yüksek şarj döngüsü kapasitesiyle günlük kullanıma uyumludur. Uzun menzilli seçeneklerde tercih edilen nikel bazlı hücreler ise yoğun enerji yoğunluğu ile mesafe odaklı beklentileri karşılar.

Supercharger Ağı ve Yazılımsal Isıtma​

Şarj hızı, bataryanın anlık sıcaklığına bağlıdır. Tesla, navigasyon üzerinden şarj istasyonu seçildiğinde bataryayı ideal sıcaklığa getiren ön koşullandırma sürecini devreye alır.
  • Ön koşullandırma: Şarj cihazına yaklaşırken batarya sıcaklığı artırılarak maksimum akım girişi desteklenir.
  • Güç eğrisi: Yüzde yirmi ile altmış arasındaki doluluk seviyelerinde şarj akışı en yüksek tepe noktasına ulaşır.
  • Isıl yönetim: Yazılım, soğutma sıvısı pompasını ve ısı değiştiricilerini aktif biçimde yöneterek hücre sağlığını korur.
Otopilot yazılım paketi, sensör verilerini işlerken sürekli güncellemelerle kararlılığı pekiştirir. Karmaşık trafik döngülerinde şerit takip kararları, gerçek zamanlı görüntü işleme algoritmaları sayesinde saniyeler içinde hesaplanır. Bu süreç, donanım bileşenlerinin yazılımla uyum içinde çalışmasıyla mümkün olur.

Ticaret puanı: 0 / 0 / 0
Performans açısından Tesla araçları oldukça iddialıdır. Bazı çift motorlu versiyonlar 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniyenin altında tamamlayabilmektedir. Bunun yanında sessiz sürüş karakteri ve anlık tork üretimi, elektrikli araç deneyimini oldukça farklı hale getirir.

Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir)