sıradan birisi
Hyundai i20 kullananların olumlu ve olumsuz gerçek kullanıcı yorumları! Yakıt tüketimi, konforu ve şehir içi performansı hakkında her şey forumda.
Merhaba Nizore.com Üyeleri ve Araç Arayışında Olanlar,
Forumumuzda başlattığımız Hyundai i20 serisinde daha önce Hyundai i20 Alınır mı? 2026 Kullanıcı Yorumları ve Analiz başlığı altında genel bir çerçeve çizmiş, ardından Hyundai i20 Kronik Sorunları Listesi? 2026 Güncel Arızalar konumuzla da aracın teknik zayıflıklarını masaya yatırmıştık. Ancak bir otomobili anlamanın en iyi yolu, onu her gün işe giderken kullanan, uzun yola çıkan, çoluk çocuk binen gerçek sahiplerinin sesine kulak vermektir.
Bu rehberimizde, internetteki teknik verileri bir kenara bırakıp doğrudan Hyundai i20 kullanıcı yorumlarını bir araya getirdik. Farklı motor ve kasa tiplerine sahip i20 sahiplerinin araç hakkında anlattığı iyi ve kötü tüm deneyimleri bu başlık altında topluyoruz.
Kullanıcı yorumlarında en çok tartışılan konulardan biri budur. i20'nin yol tutuşu ve viraj performansı sert süspansiyonları sayesinde çok beğeniliyor. Ancak bozuk köy yollarında veya şehir içindeki yüksek kasislerde araba biraz sert tepki veriyor. Konfor odaklı sürücüler bunu eksi bir özellik olarak görürken, güvenliğe önem verenler memnun.
2. i20 sahipleri en çok hangi donanım paketini öneriyor?
Kullanıcıların ortak tavsiyesi bütçe elveriyorsa kesinlikle Elite veya en azından Style paket alınması yönünde. Jump paketlerin içi çok fazla sert plastik hissettiriyor ve modern teknolojilerden mahrum kalıyorsunuz. Elite paketteki cam tavan ve dijital oyuncaklar arabanın çehresini tamamen değiştiriyor.
3. Kadın sürücüler için i20 kullanımı kolay mı?
Evet, kadın kullanıcıların forumlarda ve incelemelerde en çok övdüğü modellerden biridir. Görüş açılarının geniş olması, yan aynaların büyüklüğü, hafif direksiyon yapısı ve kompakt boyutları sayesinde şehir içinde park etmek ve manevra yapmak son derece zahmetsizdir.
Merhaba Nizore.com Üyeleri ve Araç Arayışında Olanlar,
Forumumuzda başlattığımız Hyundai i20 serisinde daha önce Hyundai i20 Alınır mı? 2026 Kullanıcı Yorumları ve Analiz başlığı altında genel bir çerçeve çizmiş, ardından Hyundai i20 Kronik Sorunları Listesi? 2026 Güncel Arızalar konumuzla da aracın teknik zayıflıklarını masaya yatırmıştık. Ancak bir otomobili anlamanın en iyi yolu, onu her gün işe giderken kullanan, uzun yola çıkan, çoluk çocuk binen gerçek sahiplerinin sesine kulak vermektir.
Bu rehberimizde, internetteki teknik verileri bir kenara bırakıp doğrudan Hyundai i20 kullanıcı yorumlarını bir araya getirdik. Farklı motor ve kasa tiplerine sahip i20 sahiplerinin araç hakkında anlattığı iyi ve kötü tüm deneyimleri bu başlık altında topluyoruz.
Gerçek Sürücülerin Gözünden Hyundai i20 Deneyimleri
Kullanıcıların genel yorumlarını analiz ettiğimizde, geri bildirimlerin aracın motor tipine ve kullanım amacına göre şekillendiğini görüyoruz. İşte öne çıkan sürücü deneyimleri:1. "Şehir İçi İçin Tam Bir Biçilmiş Kaftan" (1.4 Atmosferik Otomatik Sahibi)
"Yaklaşık 3 yıldır 2017 model 1.4 Style paket i20 kullanıyorum. İstanbul trafiğinde yaşıyorum ve arabanın en sevdiğim yanı vitesinin sorunsuzluğu. Sanayiye sadece periyodik bakım için uğruyorum. Park etmesi çok kolay, direksiyonu pamuk gibi. Tek şikayetim yakıtı. Şehir içi yoğun trafikte 9 litrenin altına düşmek neredeyse imkansız. Ben çareyi kaliteli bir LPG kiti taktırmakta buldum, şu an yakıtı kafaya takmadan biniyorum."
2. "Performansı Çok Etkileyici Ama Trafikte Dikkat İstiyor" (1.0 T-GDi DCT Sahibi)
"2021 model yeni kasa 1.0 Turbo DCT i20 aracım var. Arabanın gidişi, hızlanması B segmenti bir araca göre inanılmaz atik. Rampalarda banamısısn demiyor. Tasarımı da zaten çok fütüristik ve dikkat çekici. Ancak çift kavramalı şanzıman sebebiyle dik yokuşlarda dur-kalk yaparken biraz dikkat etmek gerekiyor. Çok sıkışık trafikte şanzıman ısınmasın diye manuel moda alarak kullanıyorum, onun dışında sürüş keyfi Polo kalitesinde diyebilirim."
3. "Tam Bir Aile ve Mantık Arabası" (1.2 Manuel Sahibi)
"Evlenirken bütçemiz kısıtlı olduğu için 2016 model 1.2 Jump paket manuel i20 aldık. Herkes 'gitmez, çekmez' dedi ama eşimle birlikte Türkiye turu yaptık, bizi bir kere bile yolda bırakmadı. Evet, dik rampalarda arkada 3 kişi ve bagaj varken vites küçültmeniz gerekiyor, performans aramayan adamı asla üzmez. Bakımları, vergisi, parçası o kadar ucuz ki aylık bütçemize hiç yük olmuyor. Genişlik olarak da arkaya oturan misafirlerimiz çok rahat ediyor."
Kullanıcı Yorumlarına Göre i20 Puan Tablosu
Binlerce kullanıcının farklı kriterlerde araca verdiği ortalama memnuniyet puanları (10 üzerinden) şu şekildedir:| Değerlendirme Kriteri | Kullanıcı Puanı (10 Üzerinden) | Kullanıcıların Ortak Görüşü |
| Piyasa ve Değer Koruma | 9.5 / 10 | İkinci eli altın gibi, satmak istendiğinde anında nakde dönüyor. |
| İç Hacim ve Genişlik | 8.5 / 10 | Arka diz mesafesi ve bagaj hacmi sınıfına göre çok cömert. |
| Mekanik Arıza / Sağlamlık | 8.0 / 10 | Motor ve yürüyen aksamı çok dayanıklı, büyük masraflar açmıyor. |
| Yol Ses Yalıtımı | 5.5 / 10 | 110 km/s hızdan sonra içeriye rüzgar ve lastik sesi alıyor. |
| Yakit Ekonomisi (Benzinli) | 6.0 / 10 | Atmosferik motorları şehir içinde sınıf ortalamasından biraz fazla yakıyor. |
Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
1. Sürücüler i20'nin süspansiyon konforundan memnun mu?Kullanıcı yorumlarında en çok tartışılan konulardan biri budur. i20'nin yol tutuşu ve viraj performansı sert süspansiyonları sayesinde çok beğeniliyor. Ancak bozuk köy yollarında veya şehir içindeki yüksek kasislerde araba biraz sert tepki veriyor. Konfor odaklı sürücüler bunu eksi bir özellik olarak görürken, güvenliğe önem verenler memnun.
2. i20 sahipleri en çok hangi donanım paketini öneriyor?
Kullanıcıların ortak tavsiyesi bütçe elveriyorsa kesinlikle Elite veya en azından Style paket alınması yönünde. Jump paketlerin içi çok fazla sert plastik hissettiriyor ve modern teknolojilerden mahrum kalıyorsunuz. Elite paketteki cam tavan ve dijital oyuncaklar arabanın çehresini tamamen değiştiriyor.
3. Kadın sürücüler için i20 kullanımı kolay mı?
Evet, kadın kullanıcıların forumlarda ve incelemelerde en çok övdüğü modellerden biridir. Görüş açılarının geniş olması, yan aynaların büyüklüğü, hafif direksiyon yapısı ve kompakt boyutları sayesinde şehir içinde park etmek ve manevra yapmak son derece zahmetsizdir.